Ronneby’de Ne Yenir? | Ronneby’nin 9 Geleneksel Tadı

Küçük bir kasaba olan Ronneby, İsveç’in çok fazla turistik olmayan şehirlerinden biridir. Buraya genellikle kafa dinlemek için gelenler çoğunlukta bulunmaktadır. Biz de makalemizde bu sakin İsveç şehrinin yeme içme olanaklarını masaya yatırdık…

Ronneby’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Ronneby’de ne yenir? Ne içilir?” listesi oluştururken şehir merkezinde sınırlı sayıda restoran ve cafe bulunduğunu bilmeniz gerekiyor. Tipik bir İsveç şehri olan Ronneby’de standart İsveç lezzetleri ile bazı farklı mutfak türlerini bulabilirsiniz ancak tabi ki Avrupa’nın diğer şehirlerine nazaran daha kısıtlı imkanların olduğunu belirtelim. Dileyenler kasabadaki Willy Supermarket’ten alışverişini yaparak piknik de yapma imkanına da sahip olabilmektedir.

Özellikle yaz aylarında canlılık kazanan Ronneby kasabası içinde doğal ürünlerle şekillenen gastronomik pezyaj ziyaretçilerini karşılamaktadır. Yerel olarak üretilen malzemelerle hazırlanan menüler, insanların gerek kapalı mekanlarda gerekse de açık alanlarda çok güzel vakitler geçirmesine olanak tanımaktadır.

Peki, bu sakin şehirde tadılabilecek en spesifik şeyler neler? Bu sorunun cevabı yazımızın devamında…

1. Deniz Ürünleri

Villa Vassen (adres ve bilgi)

Ronneby’de deniz ürünleri yaygın olarak tüketilmektedir.

Baltık Denizi’ne yakın bir konumda bulunan Ronneby’de deniz ürünleri çok sevilen menüler arasında bulunmaktadır. Midye, istiridye gibi deniz kabuklularının yanı sıra başta somon olmak üzere yağlı ve çok lezzetli balıkları da gene Ronneby’de deneyebilirsiniz.

2. Toast Skagen

Aggaboden (adres ve bilgi)

Toast Skagen
Toast Skagen

Karides ve havyar ile yapılan bir tür açık sandviç olan toast skagen, deniz mahsullerini tüketmeyi sevenlerin çok beğeneceği lezzetler arasında bulunuyor. Bu lezzet genellikle yemeklerden önce mideyi alıştırmak için tüketilmektedir ve minik ekmekler üzerine sürülerek hazırlanmaktadır.

3. Knäckebröd

Bu atıştırmalığı marketlerde ve fırınlarda kolaylıkla bulabilirsiniz.

Knäckebröd
Knäckebröd

Çavdar unuyla hazırlanan bir tür kraker olan knäckebröd, bütün Hollanda’da yaygın olarak yenen bir tür atıştırmalıktır. Bu lezzetli krakerler açlığını tam olarak ortadan kaldırmasa da bir süre yatıştıracaktır. Bu nedenle Ronneby’de ne yenir? diye merak edenlerin listesine bu lezzeti de dahil etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

4. Bira

Bira
Ronneby’de bira satın alabilmeniz için 20 yaşın üstünde olmanız gerekiyor.

Artık evrensel bir içecek olan bira, Ronneby’de de en sık tüketilen alkollü içeceklerin başında gelmektedir. İnsanlar hem eğlenirken ve sohbet ederken hem de yemeklerinin yanında bira içmeyi çok sevmektedir.

Eğer içkinizi kendiniz almak isterseniz İsveç genelinde bazı kurallar bulunduğunu belirtelim. Öncelikle 20 yaş altındaki kişilere alkol satışı yapılmıyor ve alkol almak için Systembolaget ismi verilen, devletin kontrolünde çalışan mağazalar zincirine uğramanız gerekiyor. Bu mağazalarda %3,5 ve üzeri alkol oranına sahip alkollerin satışı yapılmaktadır.

5. Kahve ve Sandviç

Alfreds Cafe & Pub (adres ve bilgi)

Kahve Ronneby

Eğer canınız hafif bir şeylerle öğünü geçiştirmek istiyorsa Ronneby’nin cafelerini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şehirdeki cafelerde çok çeşitli ve oldukça özel aromalara sahip kahvelerin tadına bakabilirsiniz. Bu cafelerde çoğunlukla birçok farklı malzeme ile hazırlanan her türlü damak tadına hitap eden sandviçlerle de midenizdeki açlığı yatıştırabilirsiniz.

6. Glögg

Bar, pub ve restoranların çoğunda bu özel içeceği deneyebilirsiniz.

Glögg
Bu sıcak şarap içinizi ısıtacak.

İsveç’in genelinde içebileceğiniz en özel şeylerden biri de glögg. Özellikle kış aylarında içilen bu sıcak şarap, Ronneby’de de çok yaygın olarak içilmektedir. Bu güzel ve sıcak içecek İsveç’in soğuk kış aylarında mutlaka denenmesi gereken içecekler arasında bulunmaktadır.

7. İstiridye

Restaurant Layout Ronneby (adres ve bilgi)

İstiridye Ronneby
İstiridye

Soğuk ülkelerin şehirlerinde karşımıza çok fazla çıkan bu deniz kabuklusu, Ronneby yemekleri içinde de önemli bir yere sahiptir. Özellikle kış aylarında çok fazla bulunan istiridye, üzerine limon sıkılarak çok lezzetli bir menü haline dönüşebilmektedir. Şayet deniz kabukluları ile aranız iyi ise mutlaka bu lezzeti de denemelisiniz.

8. Lussekatter

Bunu şehirdeki cafelerde lezzetli bir kahve ile deneyebilirsiniz.

Lussekatter
Lussekatter

Şehir turuna çıkanların mutlaka gözüne çarpacak olan bu lezzet, evde çayın yanında yemek için yapılan üzümlü ve meyveli kurabiyeleri andırıyor. Şekil olarak da ilgi çekici olan bu lezzeti, gezinize mola verdiğiniz bir anda bir kahve ya da çay eşliğinde keyifle yiyebilirsiniz.

9. Semla

Café Blå Huset (adres ve bilgi)

Semla
Semla

Bademli ve kremalı bir atıştırmalık lezzet olan semlanın ülkedeki geçmişi 18. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Oldukça hoş bir görüntüye sahip olan bu pasta tarzındaki yiyecekleri Ronneby’den ayrılmadan önce mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

“Ronneby’de ne yenir? Ne içilir?” listemizi ziyaretçilerimiz için sürekli güncel tutuyoruz. Eğer Ronneby’yi ziyaret ettiyseniz ve bizimle paylaşmak istediğiniz şehre dair lezzet sırları varsa bunları bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Ronneby’nin mutlaka görülmesi gereken yerleri hakkında fikir edinmek ve ziyaretinizi daha sağlıklı planlamak isterseniz Ronneby gezilecek yerler listemize hemen göz atabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin