Rochester’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 13 Muhteşem Tat

Ülkenin sıcakkanlı ve samimi insanlarının yaşadığı “Rochester’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak ettik ve bu konuda güzel bir yazının yönlendirici olacağını düşündük. 13 sayısı genelde uğursuz sayılır; ama biz gene de 13 maddelik bir listeyi takipçilerimiz için hazırladık.

Rochester’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Ülkenin yemek konusundaki yaratıcı şehirlerinden biri olan Rochester ziyaretçilerine yeme içme konusunda çok güzel bir dünyanın kapısını aralıyor. Ülkeye gelen göçmenlerin uğrak noktalarından Rochester’da pek çok farklı mutfağı deneyimleyebilir, etnik yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Türk popülasyonunun da yüksek olduğu şehirde ülkemizin mutfağını da deneyebileceğiniz yerlerin olması Türk mutfağına sadık ziyaretçiler için de büyük bir şans.

Yazımızda Rochester mutfağı için en önemli lezzetleri listelemeye çalıştık. Haydi öyleyse listemize göz atalım;

1. Pizza

pizza rochester
Rochester tarzı pizza

Rochester mutfağı tıpkı ABD’nin diğer şehirleri gibi hızlı tüketilen yemeklerden oluşuyor. Malzemeden kısmadan hazırlanmış pizzalar Rochester şehrinde bolca karşılaşacağınız ve fazlasıyla doymanızı sağlayacak bir seçenek. Gerek zincir restoranlar olsun gerekse butik yerel işletmeler olsun şehirde çok özel pizzaların tadına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

2. Hamburger

Hamburger Rochester
Hamburger

Rochester yemekleri arasında burgerin çok büyük bir önemi bulunuyor. Hatta öyle ki şehirdeki restoranların katılımıyla burada Rochester Burger Week ismiyle bir şenlik bile düzenleniyor. O halde buraya gelmişken şehrin en özel yemeklerinden olan hamburgerler ile güzel bir öğün geçirmek gerek değil mi 🙂

3. Barbekü

Barbekü Rochester
Barbaküde pişmiş etin lezzeti bir başka oluyor

En ilkel yemek pişirme yöntemlerinden biri olan ızgara yöntemi ABD’nin temel yemek kültürünü oluşturuyor. Bölgede hayvancılığında profesyonel olarak yapılması da bu konuda burayı çok zengin bir noktaya getiriyor. Rochester mutfağı için de barbekü önemli unsurlardan biri ve şehirde bulunan steakhousler bu konuda şehir sakinlerine hani derler ya “lokum gibi”, hah işte o şekilde etler yeme fırsatı sunuyor.

4. Kızarmış Tavuk Kanatları

Kızarmış Tavuk Kanatları
Kızarmış Tavuk Kanatları

Rochester halkı için kızartılmış tavuk kanatları vazgeçilmez yemeklerden biri. Rochester mutfağı içinde çok sevilen bu lezzet hızlı bir şekilde servis edildiği için şehri ziyaret eden aceleci gezginler tarafından da çok beğenilmektedir. Siz de tavuk eti sevenlerdenseniz şayet Rochester’daki restoranlardan birine girin ve tıka basa kızarmış tavuk kanadıyla unutulmaz bir yemek şöleninin tadını çıkarın.

5. Balık Kızartması

Kızarmış Balık
Kızarmış Balık

Şöyle güzel bir balık kızartması yanında patates cipsi ve yeşilliği ile güzel gitmez mi? Bizce süper olur. Eğer deniz ürünleri seven biriyseniz yaratıcı menülerle sizi balığa doyuracak “Rochester’da ne yenir?” sorusu için en güzel cevap “balık” olacaktır.

6. Rochester Plate

Rochester Plate
Rochester Plate

Bazı insanlar vardır otellerde görürüz. Hani açık büfe çılgınlığına kapılıp yemeklerden kule yaparlar ya. İşte bu ABD şehirlerinde sıradan ve çok sevilen bir yemek kültürü. Adına “garbage plate” yani “çöp tabağı” denen bu tabaklar makarnadan tutunda ete kadar pek çok maddeyi içinde barındırıyor ve aslında çok pratik bir şekilde çok çeşitli besinleri yeme fırsatını sunuyor.

7. Bagel

Bagel
Bagel

Güzel bir kahve eşliğinde doyurucu bir atıştırmalık arıyorsanız Rochester’da ilk aklınıza gelmesi gereken şey “bagel” olacaktır. Puf bir hamur işi olan bageli dilerseniz sade olarak tüketebilir dilerseniz de arasına bir şeyler sürebilir ya da bal veya reçel eşliğinde çok daha lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz. Tercih sizin!

8. Fry Cakes ve Donut

Fried Cakes
Fried Cakes

Donuta çok benzeyen kızarmış kekler havaların soğumaya başladığı sonbahar mevsiminde güzel bir şarapla en iyi giden şeylerin başında geliyor. Eğer bu şehri sonbaharda ziyaret etmeyi tercih ettiyseniz bizce bu güzel keklerin mutlaka tadına bakmalısınız.

Donuttan ise zaten bahsetmeye gerek yok.. Kahvenin en samimi arkadaşı olan bu güzel ve sevimli yiyecekler ABD ile aynı cümle içinde belki milyonlarca kez geçmiştir. Kimisi sade kimisi ise rengarenk olan bu yuvarlak arkadaşlar ABD sınırları içine girenin istese de istemese de denemesi gereken yiyecekler listesinde kesinlikle ilk sıraları hak ediyor.

9. Kahve

Kahve Rohcester
Bi Kahve?

“Kahve candır” diye düşünüyorsanız şehirde çok leziz kahve yapan yerler olduğunun müjdesini verelim size. Yorulduğunuz anda bir kahve dükkanına girebilir ve aroması ile sizi mest eden kahveleri yudumlayabilirsiniz.

10. Sosisli

Sosisli Sandviç
Sosisli Sandviç

Sosisli ABD’nin her yerinde kaçamayacağını bir unsur. Bu sokak lezzeti “Rochester’da ne yenir?” diye merak edenlerin en kolay ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşabilecekleri bir tat. Hele bir de üzerine dökülen hardal gibi soslarla birleşince sosisli sandviç gayet başarılı bir yemek olarak bizi karşılıyor.

Rochester’a geldiğinizde en iyi sosislileri nerede yiyebileceğinizi merak ediyorsanız size önerebileceğimiz yerlerin başında ise Downtown isimli sosisli sandviç konusunda kendini kanıtlamış olan mekanı önerebiliriz. 

11. Dondurma

Dondurma
Dondurma

Bu krema insanı bayıltır ve de kendisine aşık eder. El yapımı muhteşem dondurmalar kesinlikle “Rochester’da ne yenir?” sorusuna cevap olabilecek en ideal şeylerden biri. Rochester’ı sıcak bir mevsimde ziyaret ettiyseniz ve serinlemek için lezzetli bir şeyler arıyorsanız hemen bir dondurma alın ve doğal yollardan serinleyin 😉

12. Şarap

Şarap
Şarap

Rochester şehrine 15 dakikalık mesafede bulunan kırsallardaki bağlarda yetiştirilen üzümlerle yapılan muhteşem şaraplar da Rochester mutfağı içinde mutlaka denenmesi gerekenler listesine dahil edilmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor.

13. Bira

Bira
Bira

Yerel üreticilerin üretmiş olduğu biralar, bölgeyi ziyaret eden bira sevenleri mutlu edecek düzeyde başarılı. Bu da birayı “Rochester’da ne içilir?” sorusunun baş cevaplarından biri haline getiriyor. Şehirdeki bira dünyası keşfedilecek ve eğlenecek bir çok şeyi gelenlere vadediyor.

İşte size kızarmış keki, birası, kahvesi, bageli ve daha nicesi ile “Rochester’da ne yenir? Ne içilir?” konulu listemiz. Eğer yazımızın zenginleşmesine katkıda bulunmak isterseniz şehre özgü lezzetler konusundaki önerilerinizi paylaşmanız bizi çok mutlu edecektir. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin