Priştine’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Muhteşem Tat

Priştine mutfağı  Arnavut ve Sırp yemek kültürünün harika bir sentezi olarak karşımıza çıkan ve oldukça sevilen bir mutfak…

”Priştine’de Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kosova’nın başkentinde lezzetli mi lezzetli bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Başlamadan şunu söylemek de fayda var. Priştine’deki yemekler sizlere hiç de yabancı gelmeyecek..

#1 Priştine’de Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Patates Salatası

Patates Salatası

Priştine’de beş çaylarının vazgeçilmezi iki ayrı yemek var. Biri Arnavut böreği diğeri ise Patates salatası.  Haşlanmış patateslerin bol soğan ve isteğe bağlı yeşillikle çeşitlendirilerek hazırlanmasından oluşan bu salata, Türklerin aşikar olduğu lezzetlerden bir diğeri.

2- Sudak Balığı

Sudak Balığı

Priştine’de canınız balık çektiyse Sudak balığı, tam da sizlik bir seçim olacaktır. Kentin en meşhur deniz ürünlerinden biri olan Sudak balığı, aslında bir Tatlısu balığı.. Müdavimi ise oldukça fazla.. Kente gelen turistlerin de daha yer yemez favori yemeklerinden biri oluveriyor bu lezzet.

3- Yaprak Sarma

Yaprak Sarma

Lezzetli mi lezzetli bir harç ile ince ince sarılmış yaprak sarmalar, Priştine’nin de yöresel lezzetleri arasında yer alıyor. Kentte en sevilen lezzetlerden biri olan bu yemek aynı zamanda Kosova’da hemen her evde özenle hazırlanıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Arnavut Böreği

Arnavut Böreği

Dillere destan Arnavut böreği, Priştine’nin en sevilen lezzetlerinden biri… El açması börek hamurunun içine eklenen ıspanaklı harcı ile çok sevilen bu yemek, kent geziniz sırasında mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

5- Çoban Salata

Çoban Salata

Priştine’de akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir Çoban salata.. Hemen her yemeğin yanında servis edilebilir. İçerisinde domates, salatalık, küçük küçük doğranmış biberler ve bol soğanın yer aldığı bu salata, kentte yiyebileceğiniz iştah açıcı lezzetlerden biri.

6- Trileçe

Trilece

Trileçe,  Arnavut tatlısı olarak bilinir. Ancak Kosova’nın da en sevilen tatlılarından biri olarak gösteriliyor.. Hatta öyle bir hal almış ki kentte hemen her restoranda servis edilmesinin yanı sıra evlerde de sıklıkla yapılıyor.

7- Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Osmanlı tatlılarından biri olarak gösterebileceğimiz Kabak tatlısı, bizim kültürümüzde de çok sevilen tatlılardan biri. Priştine’de hemen her restoranda bulabileceğiniz bu tatlının üzerine bir de ceviz eklenince tadından yenmiyor.

8- Boza

Boza

Boza, en az bizdeki kadar Priştine’de de çok satılan ve sevilen içeceklerden biri. Darı irmiğinden elde edilen bu içecek, kentin milli içeceklerinden biri haline gelmiş ve bölgeye gelen turistler tarafından muhakkak tadılıyor. Denemekte fayda var!

9- Rakija

Rakija
Rakija erikten yapılan bir rakı türü.

Kosova’ya kadar gelmişken ülkenin meşhur alkollerinden birinin tadına bakmadan ayrılmak olmaz. Sizlere kentte deneyebileceğiniz alkol çeşitleri arasında Rakija’yı şiddetle öneriyoruz. Aslında Kosova rakısı olarak tabir edebileceğimiz bu içkinin üzümden ve yoğun oranda alkolden yapıldığını belirtelim. Yine de dikkatli içmekte fayda var, bazen fazlasıyla çarpabiliyor.. 🙂

*Priştine Gezilecek Yerler için..

Priştine’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin