Porto Alışveriş Rehberi | Ünlü Alışveriş Noktaları

Tatilde alışverişten vazgeçemiyorsanız hazırladığımız Porto alışveriş rehberi ile Porto gezinizi çok daha renkli bir hale getirme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Porto alışveriş rehberi , Avrupa’nın diğer şehirlerine göre uygun fiyatı ve sıcakkanlı insanları ile görülmeye değer bir şehir. Buna bir de şehirde yaşayacağınız butik alışveriş deneyimi eklenince sizi çok zevk alacağınız bir Porto tatilinin beklediğini söyleyebiliriz.

1- Porto Alışveriş Rehberi

Porto, büyük alışveriş merkezlerinden daha çok butik alışveriş deneyimi sunan oldukça hoş bir şehir. Burada dünyada ünlü markaların toplandığı AVM’ler yerine yerel dükkanların olduğu bolca cadde ve sokakta keyifli alışveriş maceraları yaşayabilirsiniz.

Porto’ya geldiğinizde pek çok el yapımı hediyelik eşya bulma şansına sahip olabiliyorsunuz. Bu hediyelik eşyalar özellikle sanat seven dostlarınızın çok hoşuna gidecek cinsten olacaktır. Bunun yanında baharatlar, kitaplar, el yapımı kilimler de şehirden alabileceğiniz hediyelikler arasında bulunuyor. Porto şarabı, Porto zeytinyağı ve magnetler de aklınızda yer ederse iyi olur.

2- Porto’da Nerede Alışveriş Yapılır

Porto'da Alışveriş

Mercado de Bolao: Porto’ya geldiğinizde alışveriş için uğrayacağınız en güzel pazarlardan biri burası. Burada birbirinden güzel hediyelik eşyaların yanı sıra yerli halk tarafından hazırlanmış pek çok lezzeti de deneme imkanına sahip olabilirsiniz.

Casa Oriental: Porto’nun baharat çarşısı olan mekanda birbirinden etkileyici baharat kokularıyla mest olmaya kendinizi hazırlayın. Pazardan ayrılırken bu baharatlardan hediye alarak sevdiğiniz insanlara hoş bir sürpriz yapabilirsiniz.

Lello Bookstore: Portekizce ve İngilizce kitapların satıldığı bu kitap pazarında pek çok klasik eseri bulma imkanına sahipsiniz. Özellikle Portekizce veya İngilizce bilen dostlarınıza buradan çok özel hediyeler bulabilirsiniz.

Casa dos Tapetes de Arraiolos: Porto’nun el sanatlarını ve kilimlerini incelemek ve satın almak isterseniz öncelikle uğramanız gereken yer kesinlikle burasıdır. Alacağınız el emeği göz nuru eşyalar ile tatilinizden arda çok güzel hatıralar bırakabilirsiniz.

Porto Alışveriş

Alışveriş Merkezleri: Porto’da her ne kadar çoğunlukla butik alışveriş kültürü yaygın olsa da şehirde ünlü markaları bulabileceğiniz alışveriş merkezleri de yok değil. Şehirde bulunan başlıca alışveriş merkezlerini Galeria Peninsula, Via Catarina, Cidade de Porto şeklinde sıralayabiliriz. Tabi ki gene de önceliği otantik dükkanlara ve pazarlar vermenizi tavsiye ettiğimizi de belirtelim.

Cadde ve Sokaklar: Eğer yöreye özgü ürünleri bulmak istiyorsanız öncelikle bakmanız gereken yer Rua Galeria de Paris olacaktır. Burada sizi çok keyifli bir alışveriş macerasının beklediğinden emin olabilirsiniz. Daha bilindik markaları tercih edecekseniz bu sefer bakmanız gereken yer Rua Santa Catarine veya Rua de Cedofeita olacaktır.

Porto alışveriş rehberi ile ilgili eklemelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin