Podgorica’da Gezilecek 9 Yer | Detaylı Anlatım

Karadağ’ın başketi Podgorica, son yıllarda nüfusu hızla artan, turistik kentlerden biridir..

Tarihi yerleri, muhteşem doğası ve kültürel değerleriyle Karadağ’ın adından bolca söz ettiren kentine seyahat etmeyi düşünüyorsanız, sizler için hazırladığımız Podgorica gezilecek yerler yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

#1 Podgorica Gezilecek Yerler

Şehirde gezip görmeniz gereken gezi rotalarını derlediğimiz listenin ilk sırasında;

1- Karadağ Doğa Tarihi Müzesi

1961 yılından beri faaliyet gösteren Karadağ Doğa Tarihi Müzesi, pek çok Balkan ülkesinden gelen antik koleksiyonların sergilendiği ülkenin en önemli müzelerinden biridir. Geçici ve daimi sergiler olmak üzere iki ayrı bölüme sahip müzede yer alan eserler ziyaretçilerin ilgisini çekmekte ve oldukça bilgilendirici ögeler içermektedir.

2- Dajbaba Manastırı

Dajbaba Manastırı

1897 yılında kurulan Dajbabe Manastırı, Uspenje Bodorodice’ye adanmış bir manastırdır. Dajbebe köyünde yer alması sebebiyle bu ismi alan ve Zeta Vadisi’nin üzerinde yükselen manastır, dış mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan bir ihtişama sahip.

3- King’s Gate Park

King's Gate Park

Dünyanın en büyük ve en güzel şehir parklarından biri olarak gösterilen Kings Park, Avrupa tarihine bakıldığında yenilikçi, çağdaş ve zengin görünümüyle ön plana çıkan noktalardan biri olarak kabul ediliyor.

3 binden fazla bitki türüne sahip bahçede, Karadağ için önemli isimlerin anısına yaptırılan anıt heykellerde mevcut..

4- İşkodra Gölü

İşkodra Gölü

Balkan yarımadasının en büyük gölü olan İşkodra Gölü, Podgorico şehrinin turistik noktalarından biri… Moraça Nehri ile beslenen göl, Arnavutluk ve Karadağ ülkelerine sınırlı olmakla birlikte Karadağ sınırları içerisinde olan bölümü 1983 yılında milli park ilan edilmiştir.

Gölün çevresindeki yer alan yürüyüş alanında keyifli bir yürüyüş yapabilir, göl manzarasına karşı kahve içebilir ve muhteşem gün batımı manzarasını seyredebilirsiniz. İşkodra Gölü’nde 270’den fazla kuş türünün yaşadığı bilgisini de verelim.

Bu bakımdan Avrupa’daki en zengin doğal alanlarından biri olarak gösterilen göl, Podgorica seyahatiniz boyunca mutlaka uğramanız gereken yerler arasında gösteriliyor.

5- Ostrog Manastırı

ostrog monastery

Podgorico’da 17. yüzyıldan günümüze kadar gelen yapılar içerisinde ön plana çıkan Ostrog Manastırı, bir Sırp Ortodoks Kilisesi’dir. Karadağ’ın en sık ziyaret edilen haç yerlerinden biri olarak bilinen manastır, şehir merkezine biraz uzak olsa da ziyaret etmenizi tavsiye edeceğimiz yerlerden biri.

Manastırın olduğu tepeden Bjelopavlici Ovası’nın muhteşem manzarasına karşı fotoğraf çektirmeyi de unutmayın!

6- Tara Nehir Kanyonu

tara river canyon

Karadağ’ın coğrafyası da en az tarihi yerleri kadar hayran bırakan cinsten… Dünyanın en derin nehir kanyonu olarak gösterilen Tara Nehir Kanyonu, tam tamına 1.300 metre derinlikte yer alıyor.

UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan kanyon, rafting tutkunlarının ve pek çok spor müsabakalarının da düzenlendiği yarış noktası olarak, günden güne ününe ün katıyor.

7- Aziz George Kilisesi

Aziz George Kilisesi

Podgorico’nun en eski kiliselerinden biri olan Aziz George Kilisesi, Gorica tepesinin alt yamaçlarında yer alan bir Ortodoks kilisesidir. Kale benzeri duvarlarıyla dikkat çeken kilisenin içerisinde ise tarihçilerin yoğun ilgisine maruz kalan asırlık freskler yer alıyor.

Kilisenin hemen arkasında yer alan mezarlık ise büyüklüğü ve ürperticiliği ile dikkat çekiyor.

8- İsa’nın Diriliş Katedrali

cathedral of the resurrection of jesus podgorica

1993 yılında yapımına başlanmış olan İsa’nın Diriliş Katedrali inşası, tam olarak 20 yıl sürmüş ve eşsiz güzellikteki  mimarisiyle şehir merkezine konumlandırılmıştır.

Sanatsal bir şekilde dekore edilen tapınak, Avrupa ve dünyanın her yerindeki Ortodoksluk inancına sahip insanların haç yerlerinden biri olarak kabul edilmiş ve kayıtlara geçmiştir.

**Karadağ ziyaretinizde gitmenizi tavsiye ettiğimiz diğer yerler için tık tık..

9- Podgorica Çağdaş Sanat Merkezi

Podgorica Çağdaş Sanat Merkezi

Şehirde yer alan sanat merkezlerinden biri de Podgorica Çağdaş Sanat Merkezi… Karadağlı sanatçıların ellerinden çıkan pek çok sanat tablosuyla dikkat çeken müze, sürekli yenilenen dinamik yapısıyla, şehre gelen turistlerin mutlaka uğradığı bir gezi noktası haline gelmiş.

*Karadağ’ın sevimli şehri Podgorica’nın gezi rotaları hakkında yeterince bilgilendiğini düşünüyorsan, sıra şehre seyahat planı yapmakta.. Başkente giden tüm hava yolu firmalarının en ucuz uçak biletlerini Podgorica uçuşlar sayfasından ulaşabilirsin.

*Karadağ’ın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizimle paylaşabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin