Phoenix’te Ne Yenir? Ne İçilir? | Diyet Bozduran 12 Lezzet

Arizona eyaletinin en büyük şehirlerinden biri olan Phoenix aynı zamanda ülkenin de en büyük şehirlerinden biridir. Bu önemli şehirdeki yeme içme kültürünün daha yakından tanınması adına “Phoenix’te ne yenir? Ne içilir?” konulu bir liste yapmanın faydalı olacağını düşündük.

Phoenix’te Ne Yenir? Ne İçilir?

Çeşitli otoriteler tarafından şehirlerin yeme içme konusundaki başarılarından hazırlanan listelerde Phoenix genellikle çok göze batmayan bir şehir. Hatta epey geri sıralarda olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki bu Phoenix’te aç kalınacağı anlamına gelmiyor. Şehirde deneyebileceğiniz pek çok lezzet sizi bekliyor.

Haydi o zaman ‘Phoneix’te ne yenir? Ne içilir?’ Bize anlat!” dediğinizi duyar gibiyiz. O halde sizi daha fazla bekletmeden listemize göz atalım;

1. Pizza

Deep Dish Pizza
Deep Dish Pizza Phoenix’te pizzayı sevmeyen bünyelere bile iyi geliyor

Artık İtalyanlar yerine Amerika ile özdeşleştirilmesine az kalan pizza Phoenix yemekleri arasında da hatırı sayılır bir yere sahip. Özellikle “deep dish pizza” ismi verilen, oldukça kalın hamuru ve bol malzemesi ile dikkat çeken pizza türü şehirde pek çok kişinin favori yemeklerinin başında gelmektedir.

2. Hamburger

Hamburger Phoenix
Sizce de güzel görünmüyor mu?

Amerika genelinde etin (özellikle sığır eti) çok yaygın olarak tüketildiğini daha önceki yazılarımızdan hatırlarsınız. Phoenix şehrinde de muhteşem etlerden ortaya çıkan ve görüntüsüyle de iştah kabartan hamburgerler şehrin ana yemeklerinden birini oluşturmaktadır.

3. Dondurma

Phoenix dondurma
Şehirde el yapımı çok özel dondurmalar yiyerek serinleyebilirsiniz

Dondurma ülkemizde olduğu kadar Phoenix mutfağı içinde de çok sevilen, serinletici özelliği ile sıcak aylarda insanı ferahlatan çok özel bir besin. Şehirde özel olarak yapılan dondurmalar hem yerel halkın hem de şehri ziyaret etmeye gelenlerin favori yiyeceklerinden biri olmayı başarıyor.

4. Brownie

Brownie
Brownie

Çikolata sevenleri sevindirecek bir yiyecek var sırada. Yoğun çikolata aroması ile damaklardan izi uzun süre gitmeyen bir lezzet olan brownie tatlı krizine girenlerin imdadına yetişiyor.

5. Milkshake

Milkshake
Milkshake

İşte size hem doyurucu hem enerji verici muhteşem bir besin. Farklı meyvelerle yapılan bu muzlu süt her yaştan ziyaretçinin hayran kaldığı bir karışım. Şehrin pek çok yerindeki yeme içme mekanında servis edilen milkshake o kadar büyük bardaklarda hazırlanıyor ki tek bir bardak iki kişi için bile fazla gelebilir. İşte Amerikalıların ne kadar eli açık olduğunu görün 🙂

6. Ramen

Ramen
Ramen

Uzak Doğu artık her yerde kendine yer buluyor. Phoenix’e geldiğinizde de ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Şehirde bulunan Uzak Doğu mutfağı üzerine hizmet veren mekanlarda kendi zevkinize göre oluşturacağınız ramen tabakları ile Amerika topraklarında çekik gözlü arkadaşlarımızın mutfak kültürünü yakından tanıma fırsatını yakalayabilirsiniz. Bunun için illa ki bir mekan önerisi isterseniz de şehre gelenlerin uğrak mekanlarından biri olan The Clever Koi ziyaret edilebilir.

7. Waffle

Waffle
Waffle

Geldik “Phoenix’te ne yenir? Ne içilir?” listemizin 7. sırasına. Sırada ülkemizde de çok sevilen bir lezzet var. Amerika şehirlerinde de çok sevilen waffle Phoenix’te çok çok iyi yapılıyor. Klasik waffle türlerinin yanı sıra burada biberli pastırmalı tarzda waffle çeşitleri de müşterilerin beğenisine sunulmaktadır. Tabi pastırma genellikle domuz etinden yapıldığı için hassas olan ziyaretçilerin dikkat etmesini öneriyoruz.

8. Chilaquiles

Chilaquiles
Chilaquiles

Meksika mutfağının ABD’de çok sevildiğini çok defa belirtmiştik galiba. İşte size Phoenix’te tadabileceğiniz bir Meksika yemeği daha. Üzerine yumurta kırılarak hazırlanan chilaquiles oldukça pratik bir yemek. Tabi yurt dışında bir mutfak bulup denemek bir zor olacağından bunu yapan bir mekana uğrayarak Phoenix yeme içme alışkanlığı içinde kendine yer edinmiş bu lezzeti tadabilirsiniz.

9. Avokado Kızartması

Avocado Fries
Avocado Fries

İşte size Phoenix mutfağı için özel lezzetlerden biri. Avokado kızartması yanında verilen sos ve alacağınız güzel bir içecek ile muhteşem bir menü olarak karşınıza çıkıyor. Yerel halk tarafından çok sevilen bu lezzeti denedikten sonra yorumlarınızı lütfen bizimle sayfanın ilgili kısmından paylaşın.

10. Kızarmış Tavuk

kızarmış tavuk
Kızarmış tavuk şehrin önemli fast food lezzetleri arasında bulunuyor

Kuzey Amerika’nın genelinde yaygın olarak tüketilen bu lezzete Phoenix’te de pek çok noktada rastlamak mümkün olabiliyor. Çoğunlukla yanında patates kızartması ve salata ya da sosla servis edilen bu kızarmış tavuklar sizi kendinizden geçirtecek kadar lezzetli oluyor. Bizden söylemesi 🙂

11. Bira

bira Phoenix
Bira bir çok yemeğin yanında tüketilen başlıca içeceklerden biri

Amerikan filmlerinde bolca göbekli insanlar gördük, görüyoruz, görmeye devam edeceğiz. İşte bunun müsebbiplerinden biri de ülkedeki leziz biralar 🙂 Bir çok yemeğin yanında açılan bir bira yediğiniz yemekten daha fazla keyif almanızı sağlayacaktır. İşte bu sebepten bira Phoenix mutfağı için en önemli tamamlayıcıların başında geliyor.

12. Banana Cupcake

banana cupcake
Canınız tatlı bir şeyler çektiyse çare: banana cupcake

Muzlu cupcake Phoenix’te yiyebileceğiniz en lezzetli tatlılardan biri. Biz de bu nedenle “Phoenix’te ne yenir?” sorusunun cevaplarından birinin bu muzlu kekler olması gerektiğini düşündük.

Sizin Phoenix’teki favori yiyeceğiniz ne peki? Haydi bu güzel şehri ziyaret edin ve lezzetli yemeklerle daha keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin