Perth’te Ne Yenir? Ne İçilir? | 12 Eşsiz Tat

Avustralya’nın batı kısmındaki önemli şehirlerden biri olan Perth çok canayakın yerli halkı sayesinde burayı ziyaret edenlerin kendisini güvende hissetmesine olanak tanıyor. Peki buraya gelen insanlar ne yiyip ne içecek? Bu soru işaretlerini gidermek için “Perth’te ne yenir? Ne içilir?” sorusundan yola çıkarak hazırladığımız listemize göz atabilirsiniz.

Perth’te Ne Yenir? Ne İçilir?

Perth’te yemek ve içmek şehirde yaşayanların en çok sevdiği şeylerden. Perth Avustralya’nın genelinde olduğu gibi ızgarada pişirilen lezzetli etleri deneyebileceğiniz bir şehir. Hem deniz ürünleri hem de çok lezzetli kırmızı etleri barbeküde pişirilmiş bir şekilde yiyebilirsiniz.

Ülkenin elverişli iklimi burada birçok farklı sebze ve meyvenin yetişmesine imkan tanımaktadır. Bu nedenle burada çeşitli meyvelerin tadına bakabilir ve sebze yemekleri ile besin değeri yüksek bir menünün tadını çıkarabilirsiniz.

Perth mutfağı dünya genelinden çok geniş bir yelpazeyi yerli halkına ve buraya gelen misafirlerine sunuyor. Bu nedenle bu şehirde mutlaka damak zevkinize göre bir şeyler bulabileceğinizi söylememiz gerek. Şimdi dilerseniz şehrin önemli lezzetleri birlikte inceleyelim;

1. Lamingtons

Lamington
Lamington

Listemize tatlı bir şeylerle başlayalım istedik 🙂 Lamingtons içi yumuşacık bir kek ve dışı lezzetli bir çikolata ile kaplı bir lezzet. Bu tatlı ülkenin neredeyse milli tatlısı olarak kabul ediliyor. Biz de bu lezzete gereken saygıyı gösteriyor ve “Perth’te ne yenir?” listemizin ilk sırasına koyuyoruz.

2. Anzak Bisküvisi

Anzak Bisküvisi
Anzak Bisküvisi

Tarihi bir anlamı olan ve bölgeye has bir yiyecek denemek isterseniz Anzak bisküvisini denemenizi öneriyoruz. Bu bisküvilerin I. Dünya Savaşına giden Avustralyalı askerlere aileleri tarafından gönderildiği rivayet edilmektedir. Yulafla yapılan bu bisküviler çok dayanıklı olduğu için uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilmekteydi.

3. Patates Keki

Patates Keki
Patates Keki

Patates Anzak mutfağı içinde yemeklerde çok fazla kullanılan bir lezzet. Bu yemekte de patates ve füme somon kullanılıyor. Kalori bakımından oldukça zengin olan bu yemek tıka basa doymak isteyenler için kesinlikle denenmesi gereken bir yemek.

4. Bufalina Pizza

Bufalina Pizza
Bufalina Pizza

Pizza her ne kadar İtalya’da doğmuş bir lezzet olsa da artık dünyaya mal olduğunu söyleyebiliriz. Avustralya’da da çok güzel pizzaların tadına bakabilirsiniz. Perth’te çok fazla tercih edilen bufalina pizza ise leziz mozzarella peyniri ile damaklarda enfes bir iz bırakıyor.

5. Damper

Damper
Damper

Ülkeye has bir ekmek türü olan damper gittiğiniz birçok restoranda yemekle birlikte yiyebilirsiniz. Dilerseniz fırından alarak üzerine reçel, bal ya da keyfinize göre daha farklı besinler sürerek de bu güzel ekmeği mideye indirebilirsiniz.

6. Pavlova Tatlısı

pavlova
Pavlova tatlısı Perth’te de çok seviliyor.

Yeni Zelanda ile Avustralya arasında kavga sebebi olan bu tatlı meyve ve puding sevenlerin çok hoşuna gidecek bir lezzet. Biraz bulamaç gibi olsa da görüntü olarak çok hoş durduğunu belirtelim. Tabi aşırı şekerli olduğunu da hatırlatalım. Bu nedenle porsiyon olarak biraz küçük bir tabak almanızı tavsiye ediyoruz. Eğer bir yemek sonrası tatlı olarak “Perth’te ne yenir?” diye soracak olursanız pavlovayı düşünebilirsiniz.

7. Sosis Rulosu

Sosis Rulosu
Sosis Rulosu

İçine sosis sarılmış bu ruloları özellikle kahvaltıda içeceğinizin yanında keyifle tüketebilirsiniz. Perth yemekleri içinde yemesi çok zevkli ve kolay olan bu pratik atıştırmalıkları dilerseniz gün içinde de tüketebilirsiniz.

8. Şarap

Swan Vadisi
Swan Vadisi

Üzüm bağları Avustralya için en önemli değerlerden biri. Bu bağlardan yetiştirilen üzümlerden üretilen şaraplar ise dünya çapında bir üne sahip. Bu nedenle şarap Avustralya’ya ve Perth’e gelenlerin denemesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Bunun için şehirde çeşitli şarap turları da düzenlenmektedir. Özellikle bağların ve şarap üretimhanelerinin yoğun olduğu Swan Vadisi bu gezilerin odak noktası konumunda bulunmaktadır.

9. Deniz Ürünleri

İstiridye Perth
Perth şehrinde harika deniz ürünleri tadabilirsiniz

Avustralya deniz ürünleri konusunda tam bir cennet. Perth yemekleri de bu zenginlikten nasibini almış. Şehirde deniz kabuklularından tutunda da birçok farklı balık türüne kadar pek çok deniz mahsulünün başta ızgara olmak üzere çeşitli pişirme yöntemleri ile yemekleri yapılmaktadır. Hele hele istiridye şehirde çok sevilen ve tüketilen bir deniz canlısıdır.

10. Kümes Hayvanları

Kızarmış Tavuk Kanadı
Kümes hayvanlarının eti şehirde çok seviliyor

Kırmızı et ve balık eti Perth’te yemeklerde çok fazla kullanılmaktadır. Aynı zamanda kümes hayvanları da epey tercih edilmektedir. Özellikle tavuk ve ördek temalı yemeklere şık restoranlardan mütevazı yeme içme mekanlarına kadar çoğu yerde rastlanabilmektedir.

11. Mary Street Bakery

Mary Street Bakery
Mary Street Bakery

Listemizin 11. sırasında Perth’te kahvaltı için tercih edebileceğiniz bir mekan tavsiyesine yer vermek istedik. Özellikle yerli halkın çok tercih ettiği yerlerden biri olan Mary Street Bakery güne güzel bir kahvaltı ile başlamak isteyenlere önerebileceğimiz bir yer.

12. Sosisli Sandviç

Sosisli Sandviç
Sosisli Sandviç

Perth genelinde çok lüks restoranların yanı sıra ucuz yemek yiyebileceğiniz yerler de bulunuyor. Sosisli sandviç uygun fiyatı ile düşük bütçeye sahip gezginler için tam bir kurtarıcı görevi görüyor. Hem besleyici olması hem de ucuzluğu ile siz de bu sandviçi deneyebilir ve bütçenizin sarsılmasının önüne geçebilirsiniz.

Ve listemizin sonuna geldik. Dilerseniz siz de yorum kısmına yorum yaparak “Perth’te ne yenir?” listemize katkıda bulunabilirsiniz.

“Perth’te Ne Yenir? Ne İçilir? | 12 Eşsiz Tat” üzerine 2 yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin