Penang Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Malezya’ya bağlı bir eyalet olan Penang Adası, ülkenin gezilecek yerleriyle dikkat çeken kentlerinden biri…

Penang gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görülmesi gereken gezi rotalarını derledik.

Malezya’nın en büyük ikinci üniversitesine sahip Penang’ın kültürel ve tarihi bakımdan oldukça zengin ögelere sahip olduğu bilgisini de verelim. Türkler tarafından adı az duyulan şehre, dünyanın dört bir yanından çok sayıda turist yağıyor..

#1 Penang Gezilecek Yerler

Birlikte inceleyelim;

1- Khoo Kongsi Tapınağı

Khoo Kongsi Klan Evi

Ülkenin en görkemli tapınağı olarak kabul gören Khoo Kongsi Tapınağı, süslü mü süslü mimarisiyle dikkat çeken gezi noktalarından biri. UNESCO tarafından da koruma altına alınan yapı, 19. Yüzyıldan kalma cazibe merkezlerinden biri olarak biliniyor.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği dini yapının, hem iç mimarisi de hem de dış görünümü baş döndüren cinsten.. Mutlaka ziyaret edin! 🙂

2- Hint Mahallesi

Hint Mahallesi

Şehirde turistlerin uğrak noktası olan Hint Mahallesi, bölgenin en canlı sokaklarından biri. Pek çok alışveriş dükkanına rastlayacağınız mahallede, harika fotoğraflar çekilebilir, grafiti sanatının süslediği duvarları gözlemleyebilirsiniz.

Diğer yandan mahalle içerisinde UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne alınan Street Art, grafitilerle süslü büyüleyici bir yer.

3- Cheong Fatt Tze Evi

cheong fatt tze mansion

1860 yılından bu yana mavinin en güzel tonuyla görenleri bambaşka hayallerin içine sürükleyen Cheong Fatt Tze’nin Evi, eski dönemlerde şehirdeki en önemli etkinliklerin ve pek çok önemli toplantının yapıldığı merkez olarak kullanılmış..

Bölgede şarapçılığın kurucusu olarak nam salan Fatt Tze’nin malikanesinde 5 avlu, 18 oda ve 230 adet pencere bulunuyor. 2000 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınan tarihi yapı, şehirde görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. 🙂

4- Tarihi Şehir

Tarihi Şehir

Malezya’nın en değerli sokaklarının oluşturduğu Tarihi Şehir, 1786 yılında Kaptan Francis Light tarafından kurulmuştur. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan eski evlerle süslü bu sokaklar, sömürge döneminden gelen mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan şirin bir görüntüye sahip..

Penang’ta eskiyi ve modernliği muhteşem bir şekilde sentezleyen tarihi şehri ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

5- Kuan Yin Teng Tapınağı

Kuan Yin Teng Tapınağı

Şehrin en sık ziyaret edilen yerlerinden biri olan Kuan Yin Teng Tapınağı, 1801 yılında inşa edilen tarihi bir dini yapıdır. Hindu bereket tanrıçası Bodhisattvası’ya adanan tapınağın önemli bir görevi de Çin inançları ve Budizm arasında köprü görevi görmesidir.  Yapının ihtişamlı mimarisi, görenleri etkisi altına alan etkileyiciliğe sahip…

Çok sayıda insanın ziyaret ettiği tapınakta, kalabalıktan dolaşmak bazen zorlu olabiliyor. Güvenlikli bir sırt çantası almanızı tavsiye ederiz.

6- Kek Lok Si Tapınağı

Kek Lok Si Tapınağı

Şehirdeki Budist tapınaklarından biri de Kek Lo Si Tapınağı…  Malezya’nın en büyük Budist tapınağının tarihi ise 1800’lü yıllara dayanıyor. Güneydoğu Asya’daki Budistler için önemli bir haç merkezi olarak kabul gören tapınağın, farklı mimarisi ise görenleri kendine hayran bırakıyor.

Tapınağın bulunduğu komplekste ise, alışveriş dükkanından tutun da yeme içme yerlerine kadar pek çok ticari dükkan hizmet veriyor…

*Penang’ın gezi noktaları hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra; şehre giden en uygun uçak biletini bulmakta! Senin için önceden hazırladığımız Penang uçuşlar sayfasından en ekonomik bileti satın alma şansı elde edebilirsin.. Gerisi iki tık uzağında..

*Malezya’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, Biletbayi’nin editöryal ekibine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin