Pattaya’da Ne Yenir? | Sıradışı 10 Pattaya Yemeği

Tayland’ın dünya üzerinde ismi en çok telaffuz edilen şehirlerinden biri Pattaya. Şehir eğlenceli olduğu kadar yemek konusundaki cömertliği ile de buraya gelenlerin favori destinasyonlarından birisi olmayı başarıyor.

Pattaya’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Pattaya’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevabı, bu şehre ilk defa gidecekler için mutlaka cevaplandırılması gereken sorulardan biri. Yoksa aç kalırsınız 🙂 O nedenle yazımızı dikkatli bir şekilde takip etmenizde fayda olacaktır.

Deniz ürünlerinin ağırlıklı olarak yer edindiği Pattaya mutfağı içinde çok yabancı olduğunuz birçok lezzet görebilirsiniz. Şehirde sadece Pattaya yemekleri değil dünya mutfağından pek çok farklı yemeği de tadabilirsiniz. Bu anlamda Pattaya’nın buraya gelenlere bonkör davrandığını söyleyebiliriz. Fiyat olarak ise ülkemizdekine benzer fiyatlarla bu şehirde tatil yapabileceğinizi ve yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebileceğinizi belirtelim.

Pattaya yemekleri içinde acı ve baharatlar çok fazla kullanılmaktadır. Eğer bu tarz bir yeme alışkanlığınız yoksa Pattaya’da sipariş verirken daha dikkatli olmanızda, acı ve baharat konusunda uyarıda bulunmanızda fayda olacaktır. Şehirde özellikle sokak lezzetleri çok yaygın ve çok sevilen bir yeme içme kültürü. Bu kültürü merak ediyorsanız aşağıda paylaştığımız videoyu izleyebilirsiniz.

Şimdi biraz da yemeklerden konuşalım ve “Pattaya’da ne yenir? Ne içilir?” sorularının cevaplarını sıralayalım;

1. Böcekler

Pattaya'da ne yenir
Pattaya sokaklarında böcek satan pek çok tezgah karşınıza çıkacak.

Türk damak tadına pek uygun olmasa da Pattaya yemekleri arasında en meşhur olan şeyler böcekler 🙂 Çekirge, akrep, tırtıl ve daha pek çok farklı böcek türü özellikle Pattaya yerlileri tarafından sokaklarda çok fazla ilgi görmektedir. Karın doyurmaktan daha çok çerez gibi tüketilen böcek kızartmaları cesareti olan ziyaretçiler için farklı bir deneyim olabilir.

2. Noodle

Pattaya yemekleri
Tayland mutfağının vazgeçilmez lezzeti: Erişte

Uzak Doğu yemek kültürü hakkında bir yazıda erişteden bahsetmemek olmaz diye düşündük. Pek çok Uzak Doğu ülkesi gibi Tayland şehirlerinde de en fazla tercih edilen yemeklerin başında noodle ismi verilen erişteler gelmektedir.

Erişte yiyebileceğiniz kaliteli bir mekan önerisi istiyorsanız aşağıdaki tavsiyemizi inceleyebilirsiniz;

Jasmin’s Cafe

Adres: 137/8 Moo 9, Pattaya klang road | Nongprue, BanglamungPattaya 20150, Tayland

Telefon: 66 81 429 8409

3. Çorba

Tom Yum Gong
Tom Yum Gong

Lüks restoanlara da gitseniz karnınızı sokak tezgahlarında da doyurmak isteseniz karşınıza en çok çıkacak yiyeceklerin başında çorbalar gelmektedir. Özellikle erişteli, tavuklu ya da jumbo karidesli çorbalar Pattaya’da en sevilen çorbalardır. Özellikle tom yum goong ismi verilen acılı karides çorbası mutlaka denenmesi gereken çorbalar arasında bulunuyor.

Uygun fiyata lezzetli Uzak Doğu usulü çorbaları denemek isterseniz;

Oishi Ramen

Adres: Central FestivalPattaya, Tayland

4. Tropikal Meyveler

Rambutan meyvesi
Rambutan meyvesi

Ülkemizde pek fazla görmeye alışkın olmadığınız, çok renkli meyveler Pattaya’da karşınıza çıkabilir. Bu meyveler muhteşem görünümü ve eşsiz ferahlatıcı lezzeti ile sadece yerli halk tarafından değil şehre ziyarete gelenler tarafından da çok beğenilmektedir. Özellikle ejder meyvesi, rambutan gibi bölgeye has tropikal lezzetler çok fazla beğenilmektedir.

5. Soğuk çay ve kahveler

soğuk kahve
Pattaya’da hararetinizi soğuk içeceklerle giderebilirsiniz.

Pattaya, sahip olduğu sıcak ve bunaltıcı iklimi ile insanları serinletici içecekler bulmaya yöneltiyor. Bu nedenle şehirde bulunan cafe ve restoranlarda çok farklı şekillerde hazırlanmış soğuk çay ve içecekler bulunuyor. Beğeneceğinizi düşünüyoruz.

6. Fast Food

King Döner
Pattaya’da bir dönerci

Pattaya yemekleri herkese hitap etmiyor, kabul ediyoruz. İşte bu noktada imdadımıza özellikle Walking Street bölgesinde yoğunlaşan fast food dükkanlarından yardım alabilirsiniz. Dünyaca tanınan pek çok ünlü yemek zincirinin şubesini bu şehirde bulabilirsiniz. Hatta Türkler tarafından işletilen pek çok mekan da gene Pattaya’da imdadınıza yetişecektir.

7. Som Tam (Papaya Salatası)

Som Tam Salad
Som Tam Salad

Pattaya’da en sevilen salatalardan biri som tam ismi verilen bu salata. Bol limon, domates, balık sosu, şeker, sarımsak, fasulye daha farklı malzemelerle hazırlanan som tam şehirde yemeklerin yanında ya da kendi başına bir öğün olarak tüketilebilmektedir.

Som tam yiyebileceğiniz güzel bir mekan;

Paprapai Restaurant

Adres: Moo 5, Soi Nakluea 18, Pattaya-Naklua RoadPattaya 20150, Tayland

Telefon: 66 63 651 1165

8. Khao Neow

Khao Neow
Khao Neow

Bir tür pirinç pilavı olan khao neow, karbonhidrat ihtiyacı için mükemmel bir çözüm. Bu pilav türü yanında mango ile servis edilmektedir. Bu pilavı şehirde hemen hemen her yeme içme mekanında tadabilirsiniz. Khao pad gung ismi verilen karidesli kızarmış pilav da deneyebileceğiniz pilav türleri arasında bulunuyor.

9. Narm Tok Moo

Narm Tok Moo
Narm Tok Moo

Bol baharatlarla çeşnilenmiş domuz eti ile hazırlanan bu salata türü çok fazla tüketiliyor. İçinde et olması nedeniyle narm tok moo çoğu zaman bir salata olarak değil de yemek olarak tercih edilmektedir. Tabi ki içinde domuz eti bulunduğundan domuz eti konusunda hassas olan ziyaretçilerin bu ayrıntıya dikkat etmesinde fayda var.

10. Pla Pao

Pla Pao
Pla Pao

Limon ve tuzla yoğun bir şekilde marine edilen bir balık ızgarada muhteşem bir şekilde kızartılarak servis edilmektedir. Etli balıklarla hazırlanan bu yemek, deniz mahsulleri konusunda çok geniş bir yelpazeye sahip Pattaya’da çok beğeneceğiniz bir tat.

Muhteşem deniz ürünleri denemek isteyenler için mekan önerimiz;

Caprice Restaurant & Bar

Adres: 353 Phra Tamnuk Road | (part of the Royal Cliff Hotels Group)Pattaya 20150, Tayland

Telefon: 66 38 250 421

Pattaya’da ne yenir? diye sorduğunuzda alacağınız cevaplar elbette bunlarla sınırlı değil ancak öncelikle bu lezzetleri denemeniz gerektiğini düşünüyoruz… Tabi sizin eklemek istediğiniz tatlar varsa bunu bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin