Paris’te Ne Yenir? | Aşıklar Şehrinden 16 Lezzet Sırrı

Paris bir yemek seven gezginin hayallerini gerçekleştirebileceği büyülü bir şehir. Kötü bir yemek deneyimi yaşamanızın neredeyse imkansız olduğu bu şehrin eşsiz mutfağını mercek altına yatırdık ve ortaya bu özel yazı çıktı.

Paris’te Ne Yenir? Ne İçilir?

Fransa’nın romantik başkentine bir gezi planlıyorsunuz ancak “Paris’te ne yenir? Ne içilir?” konusunda henüz bir fikriniz yok mu? Öyleyse hazırladığımız bu rehberin tam size göre olduğunu düşünebilirsiniz. İşte bu nedenle Paris’te yapılması gerekenler arasında ilk sıralarda şehrin yeme içme dünyasını keşfetmek bulunuyor.

Paris herkesin herkesin merak ettiği süper şehirlerden biri. Muhteşem mutfak geçmişi, üst düzey şefleri ve oldukça pahalı olması ise insanı heyecanlandırmanın yanında aynı zamanda korkutabiliyor. Paris genel olarak pahalı bir şehir olsa da yeme içme konusunda ziyaretçiler sokaklarda gayet mütevazı bir şekilde karnını doyurma olanağına da sahip olabiliyor. Tabi bunun için biraz araştırma gayretine girmeniz gerektiğini belirtelim.

Şehirde sunulan eşsiz Fransız yemeklerinden hangisine öncelik vereceğiniz konusu oldukça zorlu. Bu konuda size yardımcı olacağınız düşündüğümüz Paris’in en özel 16 lezzetini sıraladığımız listemize göz atarak hangi lezzeti öncelikle deneyeceğinizi belirleyebilirsiniz;

1. French Onion Soup

La Jacobine (adres ve bilgi)

French Onion Soup
French Onion Soup

Fransız soğan çorbası, özellikle Paris’te çok yaygın olarak tercih edilen bir çorbadır ve Işıklar Şehri Paris’e gelenlerin mutlaka bu lezzeti denemesi gerekli. Et suyu ve soğanla hazırlanan çorbanın üzerine genellikle peynir serpilmektedir. Zengin ve oldukça lezzetli bir çorba olan soğan çorbası, özellikle kış aylarında kendinizi tok ve ısınmış hissetmenizi sağlayacak.

2. Baguette

Boulangerie Utopie (adres ve bilgi)

Baguette
Baguette

Şimdi uzun ve basit bir ekmeğin neden bu kadar özel bir lezzet olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Bunun nedeni ise Paris’te yapılan bagetlerin büyük bir özenle hazırlanmasıdır ve hatta bu lezzet birçok platformda önemli lezzet ödülleri bile kazanmıştır. Bu nedenle Paris’te bir baguette kuyruğu görürseniz şaşırmayın; o insanlar hayatlarının en güzel baget ekmeğini yiyebilmek için haklı bir mücadele veriyor.

3. Kruvasan

Boulangerie Au 140 (adres ve bilgi)

Kruvasan
Kruvasan

Paris’te sabahın erken saatlerinde bir fırının önünden geçerseniz, kapıdan gelen lezzetli tereyağ kokusu sizi kendisine çekecektir. İnsanlar sabahları bu muhteşem lezzetleri satın alarak yürüyüşlerini yapmakta ve güne çok keyifli bir şekilde başlama şansına sahip olmaktadır. Ne yazık ki günümüzde birçok fırın artık bu altın rengi çörekleri sıfırdan yapmak yerine dondurulmuş bir şekilde satmayı tercih etmektedir.

4. Makaron

Laduree (adres ve bilgi)

Makaron
Makaron

Şüphesiz Fransa deyince akla ilk gelen yiyeceklerin başında bu renkli ve sevimli kurabiyeler geliyor. Ekmek ve pasta sevenlerin hayali Paris’te de bu lezzetli makaronları deneyebilirsiniz. Çok sayıda makaron mağazasının bulunduğu Paris’te bu kurabiyelerin çok iyi yapıldığını itiraf etmeliyiz.

5. Eclairs

L’Éclair de Génie (adres ve bilgi)

Eclairs
Eclairs

Ülkemizde de çok sevilen ekler, “Paris’te ne yenir? Ne içilir?” listesine yoğun krema ve çikolata lezzeti eklemeyi düşünenler için çok önemli bir madde. Pofuduk bir hamur içindeki ağızda dağılan dolgu malzemesi ile eşsiz bir lezzet olan eklerden en az yarım düzine yiyebileceğinize iddiaya girebiliriz 🙂

6. Fransız Peyniri

French Cheese
Paris’te çok özel peynirleri bulabilirsiniz.

Bu öneri hakkında daha spesifik bir başlık atmayı isterdik ancak denemeniz gereken o kadar fazla Fransız peyniri var ki… Eğer Paris’te bir şarküteriye giderseniz deneyeceğiniz uzun bir peynir listesinin sizi beklediğini bilmelisiniz.

7. İstiridye

Huitrerie Regis (adres ve bilgi)

İstiridye

bu deniz canlısının seveni kadar sevmeyeni de oldukça fazla. Bu deniz canlısı Fransız şeflerin elinde muhteşem bir lezzete dönüşebilmektedir. Kaliteli ve lezzetli istiridyeleri ile meşhur olan Paris’e geldiğinizde belki favori yiyeceklerinizden biri bu olabilir. Ucuz olması ise seyahat masraflarında size avantaj sağlayabilir.

8. Duck Confit

Les Philosophes (adres ve bilgi)

Duck Confit
Duck Confit

Duck confit, geleneksel olarak bir patates yatağında sunulan ördek göğsü ile hazırlanan çok özel bir yemektir. Tuzla marine edilerek buğulanan ördek göğsü kemiksiz ve oldukça lezzetli bir hal almaktadır. Farklı ve lezzetli bir şeylere denemek isteyenler bu yemeği mutlaka favori Paris yemekleri listelerine dahil etmeli.

9. Çikolata

La Maison du Chocolat (adres ve bilgi)

Chocolate

Tatlı şeylerle aranız iyi ise Paris ile de iyi geçineceksiniz anlamına geliyor. Paris’te tadacağınız çikolatalar sizi bambaşka bir boyuta taşıyacak kadar başarılı ve muhteşem. Bunun için şehirdeki herhangi bir çikolata dükkanına gitmeniz yeterli olacaktır.

10. Steak Frites

Le Relais de l’Entrecôte (adres ve bilgi)

Steak Frites
Steak Frites

Bistroların vazgeçilmez menülerinden olan steak frites, et düşkünü bünyeler için tam bir kurtarıcı görevi üstleniyor. Izgarada hazırlanan biftek isteğe bağlı olarak çeşitli soslarla ve patates cipsi ile servis edilmektedir.

11. Rum Baba

Patisserie Stohrer (adres ve bilgi)

Rum Baba
Rum Baba

Rom ve vanilya ile hazırlanan bu pasta oldukça yoğun bir kıvama sahiptir. Fransız mutfağında önemli bir yere sahip olan pastanın geçmişi 18. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Minik mayalık keklerin üzerine doldurulan krema ile servis edilmesi en standart yöntemidir. Bu özel lezzeti bizce “Paris’te ne yenir? Ne içilir?” listenize dahil etmelisiniz.

12. Crepe

Crêperie Port Manech (adres ve bilgi)

Crepe
Crepe

Paris’in en meşhur sokak lezzetleri arasında bulunan lezzetli krepler hızlı bir şekilde açlığınızı yatıştırmanıza yardımcı oluyor. Şöyle Paris’in sokaklarında gezmeye çıktığınızda krep yapan birçok satıcıya rastlamanız da bu lezzetin şehirde ne kadar yaygın olduğunu bize kanıtlıyor. İnce ve oldukça lezzetli olan kreplerin isteğinize göre eklenen dolgularla hazırlatacak şehrin sokak lezzetini keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz.

13. Paris-Brest

Aki Boulanger (adres ve bilgi)

Paris-Brest
Paris-Brest

Paris pastanelerinin en çok satanları arasında bulunan Paris-Brest, şehrin en sevilen lezzetleri arasında bulunuyor. Ortada muhteşem bir krema bulunan bu pasta çeşitli meyvelerle renklendirilebilmektedir. Genellikle yuvarlak bir şekle sahip olsa da farklı şekillerde yapılmış Paris-Brest’lere de rastlamak mümkün olabilmektedir.

14. Galette

Le Moulin de la Galetta (adres ve bilgi)

Galette
Galette

Paris’te şekerli bir molaya ihtiyacınız varsa en güzel seçeneklerin başında galette geliyor. Krepin akrabası bir lezzet olan galette, genellikle karabuğday unu ile yapılmaktadır. İçerisine ise jambon, peynir, soğan gibi çok çeşitli eklemeler yapılmaktadır. Bu özel lezzet kesinlikle “Paris’te ne yenir? Ne içilir?” listesinde olması gereken şeylerden biri.

15. Escargots

L’Escargot Montorgueil (adres ve bilgi)

Escargots
Escargots

Salyangoz kelimesi her ne kadar çok süslü olsa da bu canlı çoğu kişi için tiksindirici olabiliyor. Tabi Paris’te salyangozdan hazırlanan escargots isimli bu yemek birçok kişinin salyangozlar hakkındaki olumsuz düşüncelerini değiştirebilecek nitelikte. Yemek genellikle tereyağ, sarımsak ve maydanozla pişirilmektedir. Farklı tatlara açıksanız denemenizi tavsiye ediyoruz.

16. Crème Brûlée

Au Bougnat (adres ve bilgi)

Crème Brûlée
Crème Brûlée

Karamelli bir tatlı olan Crème Brûlée, krem ve yumurta ile hazırlanan bir çeşit muhallebidir. Tatlının en önemli kısmı ise en üstteki karamel tabakasıdır ve bu tabakanın sıcak ve çıtır olması gerekmektedir.

“Paris’te ne yenir? Ne içilir?” listemizde şehrin mutlaka tadılması gereken en özel 16 lezzetini sizin için sıraladık. Bu büyülü şehri daha önce ziyaret ettiyseniz ve listemize eklememiz gerektiğini düşündüğünüz tatlar varsa bunları bize yorum kısmından yazabilirsiniz.

*Aşıklar şehri Paris’te görmeniz gereken en önemli noktalar hakkında hazırladığımız Paris gezilecek yerler listemize de mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin