Ottawa’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Nefis Lezzet

Kanada’nın muhteşem kentlerinden biri olan Ottawa’ya lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Ottawa’da Ne Yenir , Ne İçilir? ’’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Öncelikle Ottawa yemek kültürünün, et çeşitleri üzerine kurulu olduğunu söyleyelim. Kentte deneyimleyeceğiniz lezzetleri çok seveceğinizden eminiz.. Dünyanın dört bir yanından gelen etnik lezzetlerin muhteşem sentezini göreceğiniz Ottawa mutfağının oldukça zengin bir mutfak olduğunu da şimdiden belirtelim.

#1 Ottawa’da Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Somon Balığı

Somon

Ülkenin ulusal yiyeceklerinden biri olarak gösterebileceğimiz Somon balığı, Kanadalıların asla vazgeçemeyeceği yiyeceklerden biri.

Izgarada, tavada, fırında hemen her pişirme yönteminden geçerek sofralardaki yerini alan Kanada somonunun tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

2- Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri Ottawa

Ottawalı restoranların menülerinde bol bol göreceğiniz lezzetler arasında Deniz ürünleri birinci sırada geliyor. Ülkenin hemen her öğünde tükettiği bu lezzetler arasında yengeç, ıstakoz, ahtapot ve kalamar en sevilenlerinden..

3- Rosto

Rosto

Kanada denince akla gelen diğer bir et çeşidi de Sığır eti.. Bölgede çok sevilen bu et çeşidinden yapılan yemekler arasında en lezzetlisi ise bize göre rosto..

Özel baharatlar ile pişirilen bu yemeğin müdavimi oldukça fazla. Ottawa geziniz sırasında bir akşam yemeğinizi bu özel lezzetin tadına bakarak sonlandırmanızı tavsiye ederiz.

4- Ren Geyiği Eti

Ren geyiği eti

Kentte tüketilen onlarca et çeşidi arasından Ren geyiği eti, lezzet bakımından açık farkla galip geliyor.

Ülkeye gelen turistlerin müdavimi olduğu bu et çeşidinin yüksek oranda protein taşıdığı da aşikar. Diğer yandan Ottawa’daki hemen her restoranda bulabilmeniz mümkün.

5- Yorkshire Puding

Yorkshire Puding

Bir çeşit hamur tatlısı olan Yorkshire pudingi, kentte denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri..

Ottawa sokaklarında dolaşırken karnınız hafif acıkmaya başlamış ve tatlı bir takım atıştırmalıklar arayışındaysanız bu tatlı tam da size göre.. Hemen her kafede bulabileceğiniz bu küçük ortası delik kızartılmış hamurlar ülkenin en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.

6- Saskatoon Tart

Saskatoon Tart

Yalnızca Kanada’da yetişen Saskatoon böğürtlenleri, Ottawa’da bulabileceğiniz lezzetlerden biri. Oldukça yararlı bu meyvelerden yapılan Saskatoon turtası, kentte sürekli yapılan tatlı çeşitlerinden biri. Tadına bayılacağınız bu lezzeti denemenizi tavsiye ediyoruz.

*Ottawa Gezilecek Yerler için.. 🙂

Ottawa’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin