Nairobi’de Ne Yenir? | Nairobi’ye Özgü 13 Geleneksel Tat

Kenya’nın başkenti Nairobi’de ne yenir? Ne içilir? En meşhur yemekleri nelerdir? gibi birçok kişinin aklını kurcalayan soruların cevaplarına hazırladığımız listede bulabilirsiniz…

Nairobi’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Nairobi tıpkı diğer birçok Afrika ülkesi gibi başta Fransızlar ve İngilizler olmak üzere çeşitli ülkeler tarafından sömürge bölgesi olarak kullanılmıştır. Bu sömürge faaliyetlerinin etkilerini ülkenin yemek kültüründe de görmek mümkün oluyor. Nairobi’ye geldiğiniz zaman Kenya’nın geleneksel yemekleri kadar Avrupa yemek kültürüne ait özellikle fast food yemek kültürünü de deneyebileceksiniz. Bu arada günümüzde hala çay, kahve, ananas ve daha birçok gıdanın tekelinin yabancıların elinde olduğunu öğreniyoruz.

İşte sizler için hazırladığımız “Nairobi’de ne yenir? Ne içilir?” listemiz;

1. Antilop Eti

Antilop eti
Antilop eti Nairobi’de çok yaygın olarak tüketiliyor.

Afrika Kıtası’na geldiğinizde pek çok ulusal parkta birçok farklı hayvan türünü gözlemleme şansına sahip olabiliyorsunuz. Yerli halk tarafından bu parklarda görülebilecek bir çok antilop ve diğer hayvanların etleri günlük yaşamda da tüketilmektedir. Birçok kişi için uzak bir şey olan bu etleri dileyen ziyaretçiler Nairobi’de deneyebiliyor. Farklı antilop türlerinin etlerini denemek isteyenler için restoranlar “mixed grill” ismi verilen “ortaya karışık” tadında tabaklar servis etmektedir.

2. Nyama Choma

Nyama Choma
Izgarada pişirilen etler Nairobi’de çok sevilen bir yemek türü.

Gerek antilop etinden gerekse de daha bilindik tavuk, sığır gibi hayvanların etinden hazırlanan mangalda etlere nyama choma deniyor. Eğer etle aranız iyi ise Nairobi yemekleri içinde nyama chomanın sizin için ayrı bir yeri olacak demektir.

3. Tropikal Meyveler

Tropikal meyveler
Yolda lezzetli meyveler satan pek çok yerli satıcı göreceksiniz.

Nairobi’de ne yenir? diye merak edenler için belki de en lezzetli şeylerden biri muhteşem tropikal meyveler. Bu meyveler arasında muz, ananas gibi çok bilindik lezzetler de bulunuyor ve bunları sokakta satan Nairobili yerli halktan satın alarak deneyebilirsiniz.

4. Deve Sütü

deve sütü
Deve sütü Nairobi’de çok seviliyor.

Nairobi geziniz esnasında yol kenarlarında küçük yiyecek içecek durakları göreceksiniz. Bu mekanlarda klasik içeceklerin yanı sıra ülkede çok yaygın olan deve sütünü de deneyebilirsiniz.

5. Chapati

chapati
Chapati ülkemizde yapılan katmeri çok andırıyor.

Nairobi mutfağı içinde tıpkı ülkemizde olduğu gibi hamur işleri çok seviliyor. Bu hamur işlerinden biri olan chapati de ülkemizde bolca müdavimi olan katmeri andırıyor. Süt veya başka bir içecek içerken bu lezzetli katmerlerin tadına mutlaka bakmanızı tavsiye ediyoruz.

6. Chai

Chai
Chai

Afrika toprakları üzerinde en sevilen içeceklerden biri de chai. Süt ve şeker eklenerek hazırlanan bu içecek Nairobi halkının da çok sevdiği bir içecek. Eğer Nairobi’ye geldiyseniz chai içerek susuzluğunuzu giderebilir ve yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

7. Githeri

Githeri
Githeri

Fasulye, mısır, bezelye gibi çeşitli bakliyatların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu lezzet keyifli bir atıştırmalık olduğu kadar Nairobi yemekleri içinde tek başına karnınızı doyurmaya yetecek kadar da doyurucu bir yemek. Bağırsakları hayli çalıştıran githeri, kuru fasulye sevenler için denenmesi gereken yiyecekler arasında bulunuyor.

8. Ugali

Ugali
Ugali, Nairobi’de pilav gibi birçok yemeğin yanında servis ediliyor.

Afrika genelinde belki de en fazla karşılaşacağınız yiyeceklerden biri ugali. Mısır unu ve su ile yapılan bir tür lapa olan bu yemek, ülkemizde yemeklerin yanında getirilen pilav yerine geçmekte ve birçok yemekle birlikte servis edilmektedir.

9. Mandazi

Mandazi
Mandazi

Bir tür hamur işi olan mandazi, “Nairobi’de ne yenir?” sorusuna verilecek hamur işi tarzındaki cevaplardan bir tanesidir. Donuta benzeyen bu hamur işi üçgen şeklinde hazırlanmaktadır ve Nairobi’nin en sevilen kahvaltılık menülerinden biridir.

10. Pilau

Kenya usulü pilav
Kenya usulü pilav

Nairobi mutfağı içinde pilav çok sevilmektedir ve farklı türlerde pilavlar hazırlanmaktadır. Özellikle farklı baharatların eklenmesiyle hazırlanan pilau, şehirde hayli fazla tüketilmektedir. Bu lezzeti denemek isterseniz şehrin lokal restoranlarını ziyaret edebilirsiniz.

11. Sukuma Wiki

Sukuma Wiki
Sukuma Wiki

Soğan ve ıspanakla hazırlanan bu geleneksel Kenya yemeği de Nairobi’de deneyebileceğiniz yöresel tatlar arasında bulunuyor. Nairobi yemekleri arasında özel bir yere sahip olan bu yemeği tatmanızı tavsiye ediyoruz.

12. Matoke

matoke
Matoke muzdan yapılan bir yemek.

Meyve olarak tüketmeye alışkın olduğumuz muz, Nairobi yemeklerin içinde de kullanılmaktadır. Matoke de bu yemeklerden biri ve bir tür muz yahnisi. Muz ve çeşitli sebzelerin tencerede pişirilmesiyle elde edilen matoke kesinlikle “Nairobi’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için verilebilecek en geleneksel lezzetler arasında bulunuyor. Yemeğin nasıl yapıldığını merak edenler için aşağıya linki bırakıyoruz:

13. Mısır

mısır
Mısır, Nairobi’de çok fazla tüketilen yiyeceklerin başında geliyor.

Mısır da Nairobi mutfağı için önemli unsurlardan bir tanesi. Yerli halk bu besleyici gıdayı yemeklerin içinde çok fazla kullanıyor. Bunun yanı sıra közde pişirilen mısırın da tadına doyum olmuyor.

“Nairobi’de ne yenir? Ne içilir?” listemiz şimdilik bu kadar. Eğer bu listede eksik olduğunu düşündüğünüz lezzetler varsa bize bunu bildirerek listemize eklenmesini isteyebilirsiniz. Bu konudaki isteklerinizi bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Nairobi’nin görülmesi gereken yerler hakkındaki bilgiler ve fotoğraflar için Nairobi gezilecek yerler listemize göz atmanızı tavsiye ediyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin