Minneapolis’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Lezzetleri

ABD’nin eşsiz kentlerinden biri olan Minneapolis’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Minneapolis’te aç kalmayacağınızdan eminiz. Bilindiği üzere ülkenin yöresel lezzetleri fast food yiyecekler üzerine kurulu. Yine de kentte deniz ürünleri ve et yemekleriyle de karşılaşacaksınız.

” Minneapolis’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Listenin ilk sırasında;

1- Chicago Pizza

Chicago Pizza

Minneapolis’te yiyeceğiniz en lezzetli yemeklerden biri olan Chicago Tarzı Pizza, şehrin en ünlü yiyeceklerinden biri. En önemli özelliği kalın pizza hamuru olan bu lezzetin üzerinde yoğun miktarda peynir, domates sosu ve isteğe bağlı eklenen malzemeler yer alıyor. Lezzeti ise muazzam… Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

2- Cedar Rapids

Cedar Rapids

Bu lezzetli Cedar Rapids, şehir restoranlarının vazgeçilmez spesiyallerinden.. İçerisinde domuz bonfile et, kızarmış pirzola ya da Viyana şnitzeli yer alan bu lezzetli hamburgerler yanına mutlaka patates kızartması eklenerek sipariş ediliyor ve çok seviliyor.

3- Cicinnati Biberli Makarna

Cicinnati Biberli Makarna

Kentte bol bol göreceğiniz soslardan biri olan Cincinnati Biberi,  Akdeniz usulü bir et sosu… Sosisli sandviçlerden tutun da spagettiye ve daha pek çok yiyeceğe eklenen bu lezzetli sosun içerisinde; kıyma, tarçın, domates salçası, Hindistan cevizi, yenibahar, karanfil, kimyon, acı biber ve defne yaprağı gibi ürünler yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Sosis ve Lahana Turşusu

Sosis

Sığır ve domuz etinden yapılmış özel sosisler, Minneapolis’te bir öğle yemeği menüsü olarak karşınıza çıkabilir. Yalnız bu yemeğin en önemli özelliği sosislerin lahana turşusu ile birlikte tüketilmesi. Amerikalılar ise bu lezzetli sosislerin müdavimi.

5- Buckeye Şeker

Buckeye Şeker

Fıstık ezmesi ile yapılan bu kan şekerinizi yükseltecek harika tatlının ismi Buckeye Şeker..

Kentte hemen her pastane ve kafede bulabileceğiniz bu leziz atıştırmalıklar Minneapolis’inde gözde lezzetlerinden biri. Fıstık ezmesinden yapılmış lezzet toplarının çikolata sosu ile bandırılmasıyla ortaya çıkan bu harika tatlıyı denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

6- Hot Dog

Hot Dog

ABD’nin dünyanın dört bir yanına yaydığı fast food ürünlerinden bir diğeri de elbette ki Hot Dog..

İsteğe bağlı olarak seçilebilen domuz veya sığır etinden yapılmış sosisler ile hazırlanan bu lezzetli sandviçler hardala bandırılıp beyaz soğan ve peynirle birlikte servis ediliyor. Minneapolis’teki hemen her büfe ve sokak satıcısında bulacağınız Hot dog’u denemenizi tavsiye ederiz.

*Minneapolis Gezilecek Yerler için.. 🙂

Minneapolis’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin