Madrid Alışveriş Rehberi

Madrid’e geldiğinizde şehrin güzelliklerinin yanı sıra alışveriş olanakları da sizi kendisine çekecek. 

Şehirde bulunan pek çok nokta ziyaretçilerine çok keyifli alışveriş olanağı sunuyor. Eğer siz de Madrid’de hem gezeyim hem alışveriş yapayım diyorsanız Madrid alışveriş rehberi ile şehrin alışveriş olanakları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Madrid Alışveriş Rehberi

Madrid’de birçok Avrupa şehrinde olduğu gibi para birimi olarak Euro kullanılmaktadır. Şehirde rahat bir alışveriş olanağı için nakdinizi döviz bürolarından ve bankalarda Euro’ya çevirmeniz mantıklı olacaktır.

Şehirdeki butik dükkanları ve mağazaları dolaşarak alışveriş yapmayı düşünüyorsanız pazar günleri pek çok dükkanın kapalı olduğunu hatırlatmakta fayda var; ancak alışveriş için büyük mağazaları tercih edecekseniz bu mağazalar pazar günleri de açık bulunmaktadır. Bu arada çoğu mağazanın 14:00 ile 17:00 saatleri arasında kapalı olduğunu da belirtelim.

Alışveriş yaparken cep telefonunuzda bir dil çevirici programı ya da bir çevirme kitabı bulundurmanız faydalı olacaktır; çünkü büyük zincir mağazalar dışındaki yerlerde İspanyolca dışında dil konuşan görevli bulmanız çok mümkün olmayabiliyor.

Bu arada unutmadan tek seferde bir mağazadan 90.15€’dan fazla bir harcama yaparsanız toplamda %10,5 oranında bir vergi iadesi alma hakkına sahip oluyorsunuz. Böyle bir harcama yaptığınızda mağazadan vergi iadesi formu istemeyi unutmayın. O formla birlikte ülkeden ayrılırken havaalanında bu formu gümrük bürosuna teslim ederek iadenizi alabilirsiniz.

Madrid’de Ne Alınır

Madrid’e geldiğinizde özellikle seramikten yapılmış pek çok hediyelik eşya bulabilirsiniz. Bunun dışında şehrin simgelerinden biri olan boğa figürleri de çevrede sıklıkla karşılaşacağınız eşyalar arasında bulunuyor. Real Madrid temalı ürünler de şehrin en çok satılan eşyaları arasında bulunuyor.

Dilerseniz şehrin önemli mağazalarından ve butik dükkanlarından pek çok takı, kıyafet ve aksesuarlar da alabileceğiniz şeyler arasında bulunuyor. Vintage ürünler sevenler ise şehirde kurulan pazarları ziyaret ederek özgün parçalar bulma şansını da yakalayabilirler.

Madrid’de Alışveriş Yapılacak Yerler

Alışveriş Bölgeleri

Eğer lüks ve pahalı bir alışveriş deneyimi yaşamak istiyorsanız dünyaca ünlü markaların bulunduğu Gran Via, Salamanca bölgeleri sizin için ideal nokta olacaktır. Bu ünlü markaların ürünlerini daha uyun fiyatlara almak isterseniz bu sefer Laz Rozas Outlet iyi bir seçim olacaktır.

Gran Via

Şehrin kuzey bölgesinde bulunan Castellana bölgesi ise hem butik mağazalardan alışveriş yapmak hem de restoranlarda keyifli vakit geçirmek isteyenler için ziyaret edilmesi gereken bir nokta. Yine aynı şekilde alışveriş ve eğlenceyi bir arada bulabileceğiniz Moncoa-Argüelles ve Malasana bölgeleri de size keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatacaktır.

Şehrin Opera bölgesi müzik üzerine alışveriş yapmak isteyenler için tercih edilirken Calle Toledo deri ürünlerini bulabileceğiniz güzel bir bölge.

Alışveriş Merkezleri

Madrid, AVM konusunda da ziyaretçilerine geniş imkanlar sunuyor. Şehirdeki pek çok alışveriş merkezinde dünyaca ünlü markaların ve zincir mağazaların şubelerinden alışveriş yapma şansını yakalayabilirsiniz. Madrid’deki AVM’ler ülkemizdekiler gibi çoğunlukla 22:00’ye kadar ziyaret edilebilmektedir. Şehirdeki başlıca AVM’leri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • El Corte Ingles
  • Principe Pio
  • Arturo Soria Plaza
  • ABC Serrano
  • La Esquina del Bernabeu
  • Moda Shopping
  • Mercado Fuencarral
  • La Vaguada
  • El Jardin de Serrano
  • Madrid Xanadu
  • Las Rozas Village
  • Plaza Norte

Sokak Pazarları

El Rastro

El Rastro

Eğer Madrid’e geldiyseniz El Rastro’ya mutlaka uğramanız gerek. Burada genellikle ikinci el aklınıza gelebilecek hemen her şeyi bulabilirsiniz.

Antika ve Kitap Pazarı

Antika ve Kitap Pazarı

Retiro Park’ta 1925 yılından bu yana kurulan pazarda birçok kitabın çok özel baskılarını ve çok değerli eşyaları bulabilirsiniz.

Hippi Pazarı

Hippi Pazarı

Özellikle genç yaştaki kişilere hitap eden bu sokak pazarında çok farklı eşyalar ve kıyafetler bulabilirsiniz.

Bunlar dışında şehirde Resim ve Sanat Pazarı, Madrid Tirso de Molina Çiçek Pazarı, Pul ve Madeni Para Pazarı, Gastronomi Pazarı ve pek çok gıda pazarı bulunmaktadır. Bu pazarları ziyaret ederek Madrid’de keyifli bir alışveriş deneyimi yaşama şansını yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin