Lugansk Gezilecek Yerler | En Güzel 12 Nokta

1795 yılında kurulmuş Ukrayna’nın en eski ve özel şehirlerinden olan Lugansk, 500 bin civarındaki nüfusu ile ziyaretçilerine huzur ikliminde keyifli bir tatil yapma olanağı sunuyor.

Lugansk Gezilecek Yerler

Ukrayna, Türkiye’den vizesiz gidilebilecek ülkeler arasında yer almasından bu yana çok daha fazla Türk ziyaretçiyi ağırlama başladı. Ülkemize yakınlığı nedeniyle de çok fazla tercih edilen Ukrayna’nın Lugansk şehri de ülkenin görülmesi gereken noktaları arasında bulunuyor. Biz de bu şehrin görülmesi gereken noktalarını Lugansk gezilecek yerler listemize ele aldık.

Kutsal ve Dini Yerler

1. Philip of Lugansk

Philip of Lugansk
Philip of Lugansk

Bu anıt şehrin en güçlü dini atmosferine sahip olan yerlerinin başında gelmektedir. Philip of Lugansk’ın yanında ise bir adamın duasıyla taşa dönüştüğüne inanılan bir ağaç bulunmaktadır ve bu ağaca dokunarak edilen duaların gerçek olduğu gibi bir inanış hakim. Eğer vaktiniz olursa burayı da ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

2. St. Peter and St. Paul’s Cathedral

St. Peter and St. Paul's Cathedral
St. Peter and St. Paul’s Cathedral

1792-1796 yılları arasında inşa edilen St. Peter and St. Paul’s Cathedral şehrin en eski ikinci binası olarak kabul edilmektedir. Yüksek tavanları, içinde bulunan etkileyici sanat eserleri ve muhteşem bahçe düzenlemesi ile burası bir dini mekan olmanın yanı sıra oldukça önemli bir sanat eseri olarak da ziyaret edilebilecek yerlerden biridir.

Müzeler

3. Aviation Technical Museum

Aviation Technical Museum
Aviation Technical Museum

1996 yılında ziyarete açılan Aviation Technical Museum, Lugansk’ın en turistik noktalarından biridir. Müze içinde görevini tamamlayan ya da tamir için Lugansk Uçak Tamir Tesisi’ne gönderilen uçaklar sergilenmektedir. Müze içinde ücretli tramboline binebilir ya da hoca eşliğinde spor uçağı ile bir eğitim uçuşu deneyimi yaşayabilirsiniz.

Adres: Luhansk, Luhansk Oblastı, Ukrayna, 91000

Telefon: 380 642 345 360

4. Fine Arts Museum (Güzel Sanatlar Müzesi)

Fine Arts Museum
Fine Arts Museum

Lugansk’ta gitmenizi önerdiğimiz müzelerden biri de Fine Arts Museum. Kentin en eski caddelerinden birinde, Post Street’te bulunan bu müze 1876 tarihinden kalma eski bir binada 1963 yılında düzenlenmiştir. Müze içinde yaklaşık olarak 8 bin civarında resim, heykel ve diğer sanat dallarına ait eser sergilenmektedir.

5. Vladimir Dahl’s House

Vladimir Dahl's House
Vladimir Dahl’s House

Dahl Street’te bulunan ve ünlü bilim adamı Vladimir Dahl’a ait olan evin restore edilmesiyle ziyarete edilen bu müze Lugansk’a gelen bir kişinin mutlaka görmesi gereken yerlerden. Burada bilim adamının yaşamına dair pek çok önemli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Adres: Dahl Street, Lugansk, Ukrayna

6. Local History Museum

Local History Museum
Local History Museum

Tanklarla sizi karşılayan Local History Museum, Luhansk’ın yerel tarihinde önemli bir yolculuğa çıkmanıza olanak tanıyor. Eğer Luhansk’ı yakından tanıma gibi bir planınız varsa burası mutlaka Lugansk gezilecek yerler listenizde bulunması gereken bir nokta.

Adres: Shevchenko StreetLuhansk, Ukrayna

Ziyaret Saatleri: Müze, pazartesi ve salı günleri dışında 09:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Diğer Yerler

7. Dahl Street

Dahl Street
Dahl Street

Lugansk’ın en eski sokaklarından biri olan Dahl Street, sakinliği ve temizliği ile insanı hayal dünyasındaki bambaşka yaşantılara götürüyor. Eğer gezinize sakin bir es vermek ve birbirinden özel fotoğraf kareleri yakalamak istiyorsanız bu keyifli sokağı da mutlaka Lugansk gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz.

8. Gorky Library

Gorky Library
Gorky Library

Sürekli güncellenen etkileyici bir kitap koleksiyonuna sahip olan Gorky Library, şehrin en önemli kütüphanesidir. Ulaşım anlamında oldukça kolay bir konumda bulunan kütüphane, şehrin kültürel anlamda ziyaret edilmesi gereken noktaları arasında bulunuyor.

9. Prens Igor Anıtı (Monument To Prince Igor)

Monument To Prince Igor
Monument To Prince Igor

Stanichno-Luganskoye bölgesinde konumlandırılan Prens Igor Anıtı, bölgenin kuruluşunun 65. yıl dönümü şerefine yapılmıştır. Yüksek bir tepelik alanda bulunan bu heykel, 14 metrelik devasa boyutu ile dikkat çekmektedir. Heykelin bulunduğu noktada ilerleyen zamanlarda kültürel bir kompleks yapılması planlanmaktadır.

10. Steam Locomotive Monument

Steam Locomotive Monument
Steam Locomotive Monument

Sovyetler Birliği’nde 20. yüzyılın ilk yarısında kullanılan buharlı lokomotiflerden biri günümüzde ziyaretçiler tarafından incelenmek üzere sergilenmektedir. Bu anıt şehrin biraz dışında kalsa da vaktiniz varsa zaman ayırmanız gereken etkileyici bir yapı.

11. Revolution Fighters Square

Revolution Fighters Square
Revolution Fighters Square

Bu alan ülkenin atalarına saygısı niteliğinde hazırlanmış oldukça huzur veren bir yerdir. Beton yapıların arasında oluşturulan bu huzur iklimi içinde ruhunuzun huzura erdiğini hissedeceksiniz. Meydanda bulunan tank anıtı ise görülmeye değer.

12. Voroshilov Square

Voroshilov gezilecek yerler
Voroshilov Meydanı

Her şehrin bir buluşma noktası vardır ya, Lugansk’ınki de Voroshilov Meydanı (Voroshilov Square). Şehirde birbiriyle buluşmak isteyen gençler meydanda bulunan Voroshilov’un at üstünde simgelendiği heykelin önünde buluşup planlarını yapmaktadır. Bunda meydanın şehrin en merkezi noktalarından biri olmasının da etkisi fazla.

Park of Stone Statues

Park of Stone Statues
Park of Stone Statues

Logansk National University topraklarında bulunan Park of Stone Statues, Ukrayna’nın 11. ve 12. yüzyıllardan kalmış en önemli taş heykel koleksiyonlarına sahiptir. Bu özelliği ile park, sanat tutkunu bünyelerin kaçırmaması gereken bir hazine gibi duruyor.

Hazırlamış olduğumu “Lugansk gezilecek yerler” listesi ile sizlere Ukrayna’nın bu huzurlu şehrinde görmeniz ve ziyaret etmeniz gereken yerler hakkında detaylı bilgilere yer vermeye gayret ettik. Eğer listemizde eksik olduğunu düşündüğünüz olursa bize yorum kısmından yazabilir ve yazımızın çok daha kapsamlı olmasına katkıda bulunabilirsiniz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin