Liverpool Yeme İçme Rehberi | 7 Restoran Önerisi

Müzik, futbol, eşsiz mimari, müzeler ve daha fazlası… Eğer İngiltere gezi listenizde Liverpool yoksa hemen listenizi güncellemenizi tavsiye ediyoruz.

Liverpool yeme içme rehberi yazımızda şehirde yeme içme konusunda merak ettiğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Yazımızda şehirdeki yemek kültürü ve gidebileceğiniz mekan önerileri hakkında bilgi ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

#1 Liverpool Yeme İçme Rehberi

Şehre geldiğinizde İngiliz mutfağının hakim olduğu bir yeme içme kültürünün sizi beklediğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra şehirde dünya mutfağından seçkin lezzetleri deneyebileceğiniz çeşitli restoranların da bulunduğunu söyleyebiliriz.

İngiltere’nin genelinde yaygın olan pub kültürünü Liverpool’da da görmeniz mümkün. Publarda özellikle çok özel biraları deneyebilirsiniz. Publarda aynı zamanda pek çok et ve sebzeden oluşan mezeleri deneme şansını da yakalayabilirsiniz.

Ve tabi ki meşhur 5 çayı burada da kafelerin vazgeçilmez kültürleri arasında bulunuyor. Buradaki kafelerde 5 çayınızı içebilir ve birbirinden lezzetli keklerin tadına bakabilirsiniz.

Liverpool’un yeme içme kültürüne dair söylenecek daha çok fazla söz var; ancak vaktimiz ve yerimiz kısıtlı olduğu için Liverpool’da gidebileceğiniz mekan önerilerine de değinerek yazımı noktalayacağız; ancak sizin şehrin yeme içme yaşantısıyla ilgili söyleyecekleriniz varsa bize yorum kısmından mutlaka ulaştırın.

2- Liverpool’da Gidebileceğiniz Mekanlar

#1 Salt House

Salt House

Liverpool’da gidebileceğiniz en iyi İspanyol mekanlardan olan Salt House, İspanya’nın tapas kültürünü sonuna kadar deneyebileceğiniz oldukça keyifli bir mekan. İngilizlerin bu tapas bara bayıldığını söyleyebiliriz.

#2 London Carriage Works

london carriage works

Şehrin en başarılı İngiliz mutfaklarından biri olan mekanda, dünyanın çeşitli bölgelerinin lezzetleri İngiliz mutfağı ile harmanlanarak ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Mekan çoğunlukla yoğun olduğu için rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

#3 Etsu

Etsu

Eğer Japon mutfağına meraklıysanız şehirdeki en güzel suşileri yemek için bu mekana uğramanızı öneriyoruz.

#4 Monro

monro

Şehrin önemli publarından biri olan mekanda çok çeşitli lezzetleri deneyebilirsiniz. Özellikle hızlı bir öğün arayanların bu Monro’da aradıklarını fazlasıyla bulacağını söyleyebiliriz.

#5 The Art School

the art school

Özellikle muhteşem şarap menüsüyle ziyaretçileri mest eden mekanda vejetaryen lezzetler de dahil olmak üzere zengin bir İngiliz mutfağı menüsü sizi karşılıyor.

#6 James Monro

james monro

Bu keyifli pub arkadaşlarınızla giderek eğlenceli zamanlar geçirmek için ideal bir mekan.

#7 Quarter

quarter

Özellikle şaraplarıyla meşhur bu bistroda çok özel içkileri deneyebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında havaların güzel olduğu zamanlarda mekanın dışında oturmak oldukça keyif verici bir deneyim.

Liverpool’a geldiğinizde yeme içme konusunda da keyif alacağınız bir gezinin sizi beklediğinden emin olabilirsiniz. Kent restoranlarına ek tavsiye mekan önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin