Liverpool Ulaşım Rehberi | Merak Edilenler

İngiltere’nin gezmesi ve vakit geçirmesi en keyifli şehirlerinden biri olan Liverpool, ulaşım konusunda da ülkenin önde gelen şehirlerinden.

Ziyaret edilen şehirde ziyaretçilerin daha eğlenceli zamanlar geçirmesi için ulaşım olanaklarının da iyi bir düzeyde olması şart. Liverpool da ulaşım işini layıkıyla başaran bir şehir. Hazırlamış olduğumuz Liverpool ulaşım rehberi ile şehrin ulaşım olanakları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 1- Liverpool Ulaşım Rehberi

#1 Liverpool Şehir İçi Ulaşım

Liverpool’da metro hattı bulunmamasına rağmen oldukça gelişmiş bir ulaşım ağına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Şehir içinde otobüs ve tren en yaygın kullanılan ulaşım seçenekleri arasında bulunuyor. Bunun dışında taksiler de ulaşım için şehirdeki alternatiflerden biri. Liverpool’daki konaklama seçenekleri arasından şehir merkezinde bir yer tercih ettiyseniz şehrin görülmesi gereken pek çok noktasına yürüyerek ulaşabiliyorsunuz.

liverpool otobüs

Şehirde 4 adet tren hattı bulunmaktadır. Bunları Nothern Line, Wirral Line, Merseyrail City Line ve Other Line olmak üzere sıralayabiliriz. Bu hatları kullanarak gideceğiniz yere hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşmanız mümkün olabilmektedir.

liverpool tren istasyonu

Otobüs ve tren seferlerinde farklı bilet türleri kullanılmaktadır. Şehirde en çok solo ve saveaway isimli bilet türleri tercih edilmektedir.

Eğer şehirde araç kiralayarak gezmeyi planlıyorsanız trafiğin ülkemize göre tersten aktığını unutmayın ve İngilizlerin kurallara azamı derecede önem verdiğini aklınızdan çıkarmayın 🙂 Ha bu arada araç kiralarsanız park yerinin de sorun olabileceğini hatırlatalım.

#2 Liverpool’a Nasıl Gidilir

Liverpool’da hava yolu ulaşımı John Lennon Havaalanı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Havaalanı 1930 yılından bu yana hizmet vermektedir. Bu havaalanına alacağınız indirimli yurt dışı uçak bileti seçenekleriyle Liverpool’a gidebilirsiniz.

liverpool havalimanı

Liverpool’a aynı zamanda ülkenin diğer şehirlerinden tren seferleriyle, otobüsle ya da araçla kara yolunu değerlendirerek gitmeniz mümkün olabilmektedir. Ulaşım konusunda İngiltere’nin en köklü limanlarından biri olan şehirde deniz taşımacılığının da önemli bir noktada olduğunu söylememiz gerek.

Havaalanından şehir merkezine gitmek içinse tren, otobüs veya taksi seçeneklerinden birini değerlendirebilirsiniz. Havaalanından şehir merkezine ortalama 30-40 dakikalık bir yolculuğun sonunda ulaşabilirsiniz.

Liverpool ulaşım rehberimize ek tüm bildiklerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin