Langkawi’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Tat

Malezya’nın doğusuna doğru yolculuğa çıkıp Langkawi’de yenir sorusuna cevaplar arıyoruz…

” Langkawi’de Ne Yenir, Ne İçilir? ” yazımızı inceleyip, şehrin geleneksel ve popüler tatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Nasi Campur

Nasi Campur, Langkawi

Kızartılmış ürünlerin pirinç pilavıyla birlikte servi edildiği bu lezzet dolu tabak oldukça doyurucu. Deniz ürünlerinden tavuk parçalarına kadar birçok farklı tadın birleştiği nasi campuru denemelisiniz.

2- Laksa

Laksa, Langkawi

Eriştelerin haşlanarak soğan ve kalamarlı bir sosla sunulduğu laksa, Langkawi’nin sevilen tatlarından biridir. Takımadalardan oluşan bu ülkede balıkların en lezzetli ve tazesini yeme şansına sahipsiniz.

3- Roti Canai

Roti Canai, Langkawi

Endonezya ve Malezya başta olmak üzere birçok Asya ülkesinde tercih edilen roti canai,gözleme benzeri bir ekmeğin sosa batırılarak yendiği bir tariftir. Birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen bu yemek öğlen atıştırmalıkları için tercih edilebilir.

4- Satay

Satay, Langkawi

Restoranlardan sokaklara kadar birçok farklı noktada bulabileceğiniz tatlar aslında şişlere geçirilmiş dana ve tavuk etleridir. Kızartılan etler soslarla birlikte beş dakikada servise hazır hale getiriliyor.

5- Rendang

Rendang, Langkawi

Sığır etlerinin zerdeçal, soğan, sarımsak ve kişnişle beraber kızartıldığı rendang Malezya’nın en sevilen tatlarından biridir. Kesinlikle bu lezzeti denemelisiniz.

6- Ikan Bakar

Ikan Bakar, Langkawi

Duman kokularını takip edin ve gördüğünüz ilk yerde ıkan bakarın tadına bakın! Malezya’nın en sevilen tatlarından olan ıkan bakar kızartılmış soslu balıklardır. Izgara ateşinde yapılan balıkları yemeye doyamayacaksınız.

7- Kalamar

Kalamar, Langkawi

Langkawi’de birçok deniz mahsulü tüketilmektedir. Bunlar arasında en sevilenlerden olan kalamarın tadına bakmazsanız üzülürsünüz. 🙂

8- Char Siu

Char Siu, Langkawi

Domuz etinin ızgarada pişirilip incecik dilimler halinde servis edildiği char siu, yeni tatlar keşfetmek isteyenlerin tercihi.

9- Ais Batu Campur

Ais Batu Campur, Langkawi

Buzun meyvelerle birleştiği hafif bir tatlı olan ais batu campur,sıcak langkawi günlerinin vazgeçilmezi.

Langkawi gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Langkawi’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin