Küba

Gelecek kaygısı olamadan, mutluluk ve huzur için yaşayan insanların yaşadığı rüya gibi bir ülke, Küba.. Ünlü devrimci Fidel Castro’nun doğduğu ülke olarak bilinen bu şehri, diktatör yönetimlere karşı çıkarak başlattığı hareketlerle devrimlerin ülkesi olarak bilinmektedir.

Ada ülkesi olan Küba, yapılan araştırmalarda ‘dünyanın en çok görülmek istenen ülkesi’ olarak birinci sıraya yerleşmekle beraber, kültürü ve doğal güzellikleriyle bunun nedenini kanıtlar niteliktedir.

İçerideki salaş görüntülü ve lezzetli içecekleriyle efsaneleşmiş olan bar birçok ressamın tablolarında yeniden canlanmış, ünlü yazarların ilham aldığı mekanlardan biri haline gelmiştir. Küba ziyaretinizde daha fazla vaktiniz varsa görmeniz gereken noktalar arasında;Vinales Vadisi,Malecon,Cayo Largo,El Capitolio,Morro Kalesi ve La Cabana bulunuyor.

Küba sokaklarında gezerken alışveriş yapabileceğiniz birçok dükkanla karşılaşabilirsiniz. Dükkanların genelinde Küba bayraklarıyla süslenmiş hediyelik eşyalar, rengârenk purolar, Fidel Castro şapkaları ve buna benzer sayısız etnik ürün bulabiliyorsunuz. Şehir genelinde birçok mağazada dolar ve Euro kabul edilirken, resmi para birimi Küba pesosudur.

Tropikal iklim kuşağından yer alan Küba’da her mevsim sıcaklıklar 20 derece ve üzerinde seyrederken, Haziran-Eylül ayları arası yağışlı dönem olarak bilinmektedir. Bu dönem yağmur yağmasının dışında kasırgaların görüldüğü dönem olması sebebiyle, seyahatler için pek uygun değildir.

Hava durumunu göz önüne alarak Küba seyahatlerinizi Aralık-Nisan arası döneme denk getirerek, seyahatinizden daha fazla verim alabilirsiniz. Doğası, kültürü, cana yakın insanları ve görülmesi gereken sayısız noktasıyla Küba Gezi Rehberi sayfamızı inceleyerek, şehre gitmeden keşfetmeye başlayabilirsiniz.