Havana

Havana, Küba’nın başkenti olmasının yanı sıra sahip olduğu güzellikleriyle Karayipler’in en popüler şehirlerinden biridir. Latin Amerika ve Avrupa esintilerini taşıyan sokakları, sıcakkanlı insanları, farklı kültürü ve rengarenk evleriyle Havana, ülkenin turizm kenti haline gelmiştir. 2,2 milyon nüfusa sahip olan şehirde sömürge dönemlerinden kalma etkiyle İspanyolca resmi dil olurken, İngilizce de sıklıkla konuşulan diller arasında yer almaktadır.

Gezdiğiniz her noktasında tahmin ettiğinizden daha fazlasını bulabileceğiniz Havana, yılda 1 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği cazibe noktalarından biridir. Tüm gezi noktalarını görmek için 3-4 güne ihtiyacınız olan bu şehir aynı zamanda Karayipler’in en büyük şehridir. Havana’yı keşfetmeye nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ilk olarak ‘El Capitolio’ bulunuyor.

Şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından olan El Capitolio, iç mekânında bulunan dev Cumhuriyet Heykeli’yle dikkat çekiyor. 1926 yılında yapılmış olan bina; kütüphanesi, salonları, yönetim odaları ve daha fazlasıyla görülmesi gereken noktaların başında yer almakta. Sonrasında Havana’nın mimarisini ve kültürünü daha iyi anlamanızı sağlayacak ‘Eski Havana ‘bölgesini ziyaret edebilirsiniz.

Yeni Havana’dan ayrı olarak şehrin en yüksek nüfuslu bölgelerinden biri olan eski havana bölgesi, binaları ve sahip olduğu restoranlarıyla görkemini korumaktadır. Eski Havana’yı keşfettikten sonra daha fazla vaktiniz kalırsa görmeniz gereken noktalar arasına; Melcon Deniz Feneri, Morro Kalesi, Devrim Müzesi ve La Cabana’yı eklemeyi unutmamalısınız.

Bu durumda herhangi bir riske girmemek adına seyahatlerinizi Aralık-Nisan arası istediğiniz bir döneme ayarlayarak, daha rahat gezme imkanı bulabilirsiniz. Nüfusu ve turist sayısının yoğunluk oluşturduğu şehirde her türlü sağlık durumuna karşı önlem almak için zorunlu seyahat aşılarınızı ve rutin aşılarınızı yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Dilerseniz Havana Gezi Rehberi kategorilerimizi inceleyerek şehir hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.