Washington

Amerika Birleşik Devletleri’nin hiçbir eyalet sınırı içerisinde bulunmayan başkenti Washington, ülkenin en ayrıcalıklı şehridir. Statüsü sebebiyle doğrudan devlete bağlı olan bu şehrin bulunduğu yer özel bir bölge olarak kabul edilmektedir ve dünyada başka bir örneği bulunamamaktadır.

Görülmesi gereken sayısız noktası olan şehirde bir diğer önemli noktaysa, bu gezi duraklarına ulaşım sağlayan araçlardır. Ulaşım ağının oldukça gelişmiş olduğu Washington’da, gelişmiş toplu taşıma ağının yanı sıra taksi ve Uber gibi özel ulaşım araçları kent trafiğinin azaltılmasında büyük rol oynamaktadır.

Ulaşımda fiyat kargaşasının yaşanamaması adına tüm yolcuların satın alabilecekleri SmartTrip kartlar her noktada hizmet vermektedir.1 dolara satın alabildiğiniz bu kartlara yolculuk yapacağınız kadar yükleme yapmanız yeterli oluyor.

Aynı zamanda en hızlı ulaşım araçlarından biri olan metro da şehrin birçok noktasında hizmet vermekle beraber 8 dakikada bir kalkan tren seferleri bulunuyor. Gideceğiniz noktaya göre 2-6 dolar arasında değişen bilet fiyatlarını öğrenmek için metro girişinde bulunan ağ haritasını incelemeniz önerilmektedir.

Dünyanın ne güçlü devletlerinden biri olan Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’u keşfetmek, kültürünü, tarihini ve yemeklerini incelemek için öncelikle Washington Gezi Rehberi kategorilerimize göz atabilirsiniz. Vize zorunluluğu bulunan bu şehri ziyaret etmeden önce rutin ve zorunlu seyahat aşılarını yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.