Seattle

Amerika’nın en popüler şehirlerinden olan Seattle, Kanada sınırına en yakında bulunan eyaletidir. Bu yakınlığı Kanada’dan göç edenlerin ilk adresi olmakla beraber zaman içerisinde oldukça hızlı gelişmesini sağlamıştır. Birçok global şirketin ve dünyaca ünlü Grunge müzik gruplarının kuruluş noktası olan bu ilklerle dolu şehir Amerika’nın en hızlı gelişme sağlamış yerlerinden biridir.

Aldığı göçlerle nüfusu hızla artan Seattle’da 2017 nüfus sayımlarına göre 724 bin kişi yaşamını sürdürmektedir. Şehir nüfusunu Asya, Latin Amerika ve Afrika kökenli farklı etnik yapıdaki kişilerin oluşturmasıyla beraber, kültürel çeşitlilik görüldüğü söylenebilir.

Washington’a bağlı olan bu eyaletin öne çıkan özelliklerinden biriyse Amazon, Starbucks, Microsoft gibi dünya markası haline gelmiş şirketlerin kuruluş noktalarının Seattle olmasıdır. Belki tamamen tesadüf olarak gözüken bu durum aslında şehrin ekonomik yönden kalkınmasında büyük önem sağlamış ve birçok farklı etkinliğinde merkezi olmuştur.

Seattle’a gitmek için en uygun zaman nedir diye merak ediyorsanız, havası genellikle kapalı olan bu şehrin en güzel aylarının temmuz-ağustos olduğunu belirtelim. Yaz havasının hâkim olduğu bu dönemlerde sıcaklıklar daha yüksek olduğu gibi aniden başlayan yağmurlara karşı valizinizde birkaç ek ürün bulundurmanız önerilir.

Çok kalın olmayan, yağmurluk tarzı parçalar veya su geçirmeyen botlar tercih ederek her türlü hava durumunda Seattle’da gezmeye uygun hale gelebilirsiniz. Salgın hastalık riskinin bulunmadığı şehirde yine de sokak yiyeceklerini dönerken dikkatli olmanızı, zorunlu sağlık aşılarınızı ihmal etmemenizi öneriyoruz.