Kinsale’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Nezih Restoran

Cork şehrinin önemli duraklarından biri olan Kinsale, sahip olduğu yeme içme kültürü sayesinde “İrlanda’nın Gurme Başkenti” olarak adlandırılmaktadır.

Hazırladığımız Kinsale yeme içme rehberi ile Kinsale’de ne yenir, ne içilir? Kinsale’de nerede yenir, içilir gibi soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca şehirde düzenlenen Kinsale Gurme Festivali hakkında da kısa bilgileri de okuyabilirsiniz.

#1 Kinsale’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Kinsale’ye geldiğinizde şehirde pek çok farklı damağa hitap eden birbirinden güzel restoran, cafe ve barla karşılaşacağınızı söyleyebiliriz. Bu mekanlar özellikle yerli üreticiden aldıkları taze gıdalar ve ürünler sayesinde müşterilerine en lezzetli menüleri sunma imkanına sahip olmaktadır.

Kasabada çok büyük restoranlardan ziyade daha minimal ve kendine has mekanlar bulunuyor ve bu mekanlar taze yemekleri samimi bir şekilde sunarak müşterilerinin gönlünü fethetmede oldukça başarılı.

1- Kinsale Gurme Festivali

Kinsale Gurme Fesitvali

Bu yıl 41. düzenlenen Kinsale Gurme Festivali ile şehirdeki tatilinizi tam bir ziyafete dönüştürebilir, birbirinden farklı lezzetleri deneme fırsatını yakalayabilirsiniz. Festival her yılın ekim ayında düzenlenmektedir.

#2 Kinsale’de Nerede Yenir, İçilir?

1- Blue Heaven

blue heaven

Bir tapas bar ve otel olarak işletilen bu sarı renkli ve mavi süslemeli ev ziyaretçilerine çok keyifli tapaslar sunuyor. Mekan her gün 15:30’dan sonra müşterilerine hizmet vermektedir.

2- Finn’s Table

Finn's Table

2013 yılında John ve Julie isimli çift tarafından açılan mekan kasabanın en iddialı gurme restoranlarının başında geliyor. Özellikle et ve deniz ürünleri konusunda oldukça iddialı olan mekanın 2016 yılında Michelin rehberi tarafından önerildiğini de belirtmemiz gerek. Yalnız mekana gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

3- Fishy Fishy Cafe

Fishy Fishy Cafe

Kasabanın en başarılı deniz temalı mekanına hoş geldiniz! Bu restoranda, Kinsale’in en taze deniz ürünlerinin büyük bir tutkuyla hazırlanması neticesinde masanızda muhteşem bir ziyafet çekme şansına sahip olabilirsiniz.

4- Jim Edwards

Jim Edwards

Esasında deniz ürünleri üzerine ihtisas yapmış olan mekan bunun yanında müşterilerine pek çok farklı seçeneği de beraberinde sunuyor. 1971 yılından bu yana hizmet veren restoran lezzet avcısı gezginlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden.

5- Bastion

bastion

2016 yılında prestijli Bib Gourmand ödülüyle bu işte ne kadar iddialı olduğunu gösteren Bastion, ilerleyen zamanlarda adından çok daha fazla söz ettirecek gibi görünüyor. Mekan zengin menüsünün yanı sıra etkileyici şarap listesiyle de ziyaret edilmeyi hak ediyor.

6- The Black Pig Winebar

the black pig winebar

Ödüllü şarap listesiyle hizmet veren mekan 18. yüzyıldan kalma eski bir evde hizmet sunuyor. Eğer şaraplarla aranız iyiyse bizce bu güzel mekanı kentte kaldığınız süre boyunca en azından bir kere ziyaret etmeli ve buradaki organik şarapların tadına bakmalısınız.

7- Man Friday

man friday

1978 yılından bu yana hizmet veren restoran, şehrin en eski ve köklü mekanlarının başında geliyor. Burada her daim güleryüzlü hizmet alma şansına sahipsiniz. Mekanın özellikle deniz ürünlerini ve bifteğini tatmanızı öneriyoruz.

*Siz de hemen Kinsale uçuş seçeneklerine göz atarak Cork için en ucuz uçak biletini satın alabilir ve bu muhteşem kasabada keyifli ve lezzet yüklü bir tatil geçirme şansını yakalayabilirsiniz.

Kinsale nerede ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin