Kiev’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Lezzet

Ukrayna’nın geleneksel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Kiev’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Kiev’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Bir kere Kiev’de aç kalmayacağınız bilgisini şimdiden verelim. Ukrayna mutfağı çoğu kesim tarafından sevilen yemeklere sahip…

Diğer yandan kentteki restoranlarda dünya mutfağından sevdiğiniz pek çok lezzeti de sipariş etme şansı bulabilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Borshch & Smetana

borshch

Göz alıcı rengiyle merak uyandıran Ukrayna’nın en ünlü yemeği Borshch çorbası, tamamı ile pancardan yapılan ekşi bir çorba.

Ülkenin geleneksel lezzetlerinden biri olan Smetana kreması ile birlikte sunulan bu çorbanın tadına bir kez bakanlar müdavimi oluyor. Kiev’de hemen her restoranda kolaylıkla bulabilmeniz de mümkün..

2- Kholodets

Kholodets

Tavuk ya da dana etinden yapılan bu lezzetin adı Kholodets..  Kiev’de çoğu restoranda bulabileceğiniz bu yemek, bütün yumurtalar et ve jelatin ile birlikte hazırlanıyor ve halk tarafından sıklıkla tüketiliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Kotleta Po Kyivsky

Kotleta Po Kyivsky

Tavuk fileto olarak tanımlayacağımız Kotleta po-kyivsky, Kiev akşamlarınızdan birinde mutlaka denemeniz gereken lezzetli yemeklerden biri.

Sarımsaklı sos ile marine edilmiş tavuk göğsü, yumurta, isteğe bağlı katılan otlar ve ekmek kırıntılarına bandırılarak pişiriliyor.

4- Deruny

Deruny

Patatesten yapılan bu kreplere Deruny ismi verilmiş. Leziz bir kahvaltılık olan Deruny; patates, un ve yumurta karışımından yapılmış lezzetli bir yiyecek.

Bir de sarımsak, soğan ve baharatlar eklendi mi tadından yenmiyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

5- Paska

Paska

Ukrayna usulü bu paskalya ekmekleri, kentin favori yiyeceklerinden biri. Süt, tereyağı, yumurta ve şeker kullanılarak yapılan bu lezzetli ekmeklerin ismi Paska…

Doğu Avrupa ülkelerinde özel günlerin vazgeçilmezi. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Syrniki

Syrniki

Ukrayna usulü hamur kızartması olarak tarif edebileceğimiz Syrniki, lezzetli ve doyurucu bir yemek.

Quark peyniri, un, yumurta, şeker, kuru üzüm ve vanilya özü gibi malzemelerden yapılan bu küçük hamurlar, Kiev kafelerinde çilek reçeli ile birlikte seviliyor. Dilerseniz bal, ekşi krema ve elma sosu da sipariş edebilirsiniz.

7- Kutia

Kutia
Kutia

Ukrayna, Belarus ve Rusya’nın geleneksel yiyeceklerinde biri olan Kutia, aslında bir tahıl yemeği…

Tahıl bakımından oldukça zengin bu lezzetin içerisinde; haşhaş tohumundan tutun da fındığa, kuru üzüme, bal ve Wheatberries’e kadar pek çok malzeme yer alıyor. Tadı ise hem lezzetli hem de doyurucu.

8- Ryazhenka

Ryazhenka

Ülkenin geleneksel lezzetleri arasında gösterilen bir içecek de Ryazhenka… Bu lezzetli fermente süt ürünü, pişmiş sütten yapılıyor.

Tadı ise birazcık ekşi… Kiev’deki hemen her markette bulabileceğiniz bu ürünü rahatlıkla deneyebilirsiniz.

9- Mead

Mead

Kiev’e gelip de denemeden dönmek olmaz.. Mead, ülkenin alkollü içeceklerinden biri. Oldukça da şöhretli.

Pek çok baharat, meyve ve şerbetçotu kullanılarak yapılan bu lezzetli içeceği denemeniz tavsiye ederiz. Yine de dikkatli tüketmek de fayda var hafif tatlımsı aroması alkolün etkisini çabuk gösterdiğinin küçük bir işareti.

* Kiev Gezilecek Yerler için.. 🙂

Kiev’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin