İstanbul Sea Life Akvaryum

1- İstanbul Sea Life Akvaryum Akvaryum Hakkında Bilgiler

İstanbul Sea Life Akvaryum balıkları ve su dünyasını seven ya da merak eden ziyaretçiler için İstanbul gezilecek yerler listesinde olmazsa olmaz mekanların başında geliyor. Avrupa’nın en büyüklerinden biri olan akvaryum dünya’da ise en büyük 5. akvaryum olma özelliğini taşıyor.

Su altı ile ilgili gezilecek yerlerin sayısı ülkemizde de son yıllarda artış gösterdi. Tıpkı Eskişehir Su Altı Dünyası gibi İstanbul Sea Life Akvaryum ‘da ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşı karşıya. Akvaryumu ziyaret edenler su altının büyülü dünyasında bir kaç saat geçirerek adeta kendilerini cennetten bir köşede gibi hissetme fırsatını yakalamaktadır.

Yaklaşık 17 milyon liralık devasa bir bütçe ayrılarak 2009 yılında hayata geçirilen proje günümüzde şehrin hem çocuklar hem de yetişkinler için çok keyifli duraklarından birini oluşturuyor. İstanbul Sea Life Akvaryum ilk olarak “Turkuazoo” ismiyle açılmasına rağmen daha sonra isim değiştirerek günümüzdeki ismini almıştır. 5 milyon litre suyun olduğu İstanbul Sea Life Akvaryum içinde 15 bin civarında canlı yaşamaktadır. Bu da akvaryumun ne kadar devasa boyutlarda olduğu ile ilgili bizlere bir ipucu sunmaktadır.

2- İstanbul Sea Life Akvaryum İçinde Neler Var?

Akvaryum içinde ilginizi çekebilecek çok özel tematik bölümler yer almaktadır. Bu bölümler içinde vatozlar, kaplumbağalar, kaplumbağalar, denizanaları, okyanus yaşamı, balıklar, tropik ormanlar ile ilgili oluşturulan alanlar oldukça ilgi çekici ve öğretici etkinliklere sahne oluyor. Burada çok çeşitli canlıları inceleme fırsatı bulurken aynı zamanda uzmanlardan bu canlılarla ilgili önemli bilgiler de edinebiliyorsunuz. Köpekbalığı Krallığı ise okyanusların en ürkütücü canlılarından biri olan köpekbalıklarından 61 farklı türle akvaryuma gelenlerin en çok ilgi gösterdiği noktaların başında geliyor.

Akvaryum içinde deniz canlılarının besleme saatleri de ziyaretçilere keyifli ve ilginç anlar geçirme imkanı sunuyor. Dilerseniz siz de besleme saatlerini buradan takip edebilir ve bu eşsiz deneyimi yaşama şansını yakalayabilirsiniz.

3- İstanbul Sea Life Akvaryum Giriş Ücreti

Akvaryuma giriş ile ilgili ziyaretçilere çeşitli bilet seçenekleri sunuluyor. Misafirler günlük bilet uygulamaları, yıllık bilet uygulamaları, grup ziyareti, ortak biletler gibi çeşitli seçenekler arasında kendinize uygun olan alternatifi tercih ederek ziyaretinizi planlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra doğum günü kutlamaları, evlilik teklifi gibi sizin için özel olan günlerde de akvaryumu değerlendirmeniz mümkün olabilmektedir.

Eğer bir Garanti kartınız varsa 31 Aralık 2019 tarihine kadar akvaryuma girişte %30 indirim kazanabileceğinizi de hatırlatalım. 

4- İstanbul Sea Life Akvaryum Ziyaret Saatleri

Akvaryumun ziyaret saati 10:00’da başlamaktadır. Kapanış saati hafta içi 19:00 olarak belirlenen akvaryum hafta sonu ise 20:00’a kadar ziyaret edilebilmektedir. Akvaryuma son giriş saati kapanış saatinden bir saat öncedir.

5- İstanbul Sea Life Akvaryum Ulaşım Bilgileri

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde merkezi bir noktada Forum Alışveriş Merkezi içinde bulunan İstanbul Sea Life Akvaryum için pek çok farklı ulaşım seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Buraya Anadolu Yakası’ndan gelmeyi planlıyorsanız metrobüse binmeli “Merter” durağında indikten sonra “Atatürk Havalimanı-Yenikapı” metrosuna aktarma yaparak “Kocatepe” durağında inmelisiniz. Marmaray ile gelmek isterseniz de “Yenikapı” durağından metroya aktarma yaparak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Bu bölgede trafik hayli yoğun olduğundan İstanbul Sea Life Akvaryum ulaşımı için metro, metrobüs veya marmaray seçeneklerinden birini tercih etmenizi öneriyoruz. Ancak dilerseniz akvaryumun içinde bulunduğu Forum AVM’ye ulaşmak için 32 (Cevatpaşa – Eminönü), 32 A (Cevatpaşa – Beyazıt), 32 M (Mecidiyeköy – Cevatpaşa veya 32 T (Cevatpaşa -Taksim) İETT otobüslerinin gerçekleştirmiş olduğu seferleri de değerlendirebilirsiniz. Özel aracınızla gelmek isterseniz de buradan akvaryumun haritasına ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin