Innsbruck’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Avusturya’nın batısına doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Innsbruck’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

” Innsbruck’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek şehrin popüler ve geleneksel tatlarını keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Şnitzeli birçok ülkede tadabilirsiniz ancak en güzelini Avusturyada deneyebilirsiniz. Viyana şnitzeli diğer şnitzellerden farklı olarak limonlu bir tada sahiptir. İncecik tavuk göğüslerinden yapılan bu tadı denemenizi öneriyoruz.

2- Gulaş

Gulaş

Avrupanın birçok ülkesinde deneyebileceğiniz gulaş, lezzetiyle dillere destan yemeklerden biri. Başlangıç olarak tercih edebileceğiniz gulaş, Innsbruck’de ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri olarak gösteriliyor.

3- Apfelstrudel

Apfelstrudel

Elmalı tatlıları seviyor musunuz? O zaman damaklarınızı şenlendirecek olan apfelstrudeli denemelisiniz. Elma ve tarçının çıtır çıtır hamurlarla buluştuğu bu tatlı beş çaylarının vazgeçilmezi.

4- Wiener Würstel

Wiener Würstel

Dünyada adı duyulan sosis çeşitlerinden biri olan Viyana sosisi, şehrin en önemli sokak lezzetlerinden biridir.  Innsbruck’de ne yenir diye düşünmenize gerek yok. Hemen bu muhteşem sığır ve domuz etinden yapılan sosislerin tadına bakabilirsiniz.

5- Tafelspitz

Tafelspitz

Avusturya’nın geleneksel yemeği sayılan tafelspitz, dana etinden yapılan oldukça lezzetli bir yemektir. Bu tat yanında patates püresi, krema ve haşlanmış elmayla birlikte servis edilmektedir. Kesinlikle denemenizi önerdiğimiz tatlardan biridir.

6- Knödel

Knödel

KnödelInnsbruck’da bir atıştırmalık olarak tüketilen bu lezzetli topların ismi Knödel… Patatesten veya undan yapılan harika bir ara öğün  ya da ana yemek yanında da harika bir aperatif olarak karşımıza çıkıyor..

7- Grießnockerlsuppe

Grießnockerlsuppe

Avusturya mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Grießnockerlsuppe, yöresel bir çorba aslında… Baharatları sayesinde zengin bir aromaya sahip yemekte baskın olan tat ise acı olması… İçerisinde yer alan bulgur köfteleri sayesinde kimi zaman doyurucu bir ana yemek haline gelen bu lezzetli çorbayı denemenizi tavsiye ederiz.

8- Sachertorte

Sachertorte

Çikolatanın en yoğun hali ve Avusturyanın popüler tatlısı olan sachertorte,çikolata sevenlerin bayılacağı bir tatlı. Yoğun tadıyla dikkat çeken tatlı yanında filtre kahve sipariş etmenizi öneriyoruz.

9- Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kuru üzümlerin, yumurta ve şekerle buluştuğu bu enfes kekler kıtır kıtır tadıyla oldukça seviliyor. Canınız tatlı istiyor ve Innsbruck’de ne yenir diye düşünüyorsanız pudra şekeri serperek tüketmenizi önerdiğimiz kaiserschmarrn, şehrin en sevilen tatlarından biridir.

10- Glühwein

Glühwein

Almanya, FransaRomanya gibi ülkelerle Noel zamanı sıklıkla tüketilen glühwein, parlayan şarap olarak bilinen geleneksel bir içkidir. Alkollü tatları seviyorsanız deneyebilirsiniz.

Innsbruck gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Innsbruck’de ne yenir yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin