Arjantin

Güney Amerika kıtasının güney bölümünde yer alan Arjantin, And Dağları’ndan Atlas Okyanusuna kadar uzanan oldukça geniş bir toprak parçasına sahip bir devlettir. Ülkenin kıyı şeridi uzunluğu 4 bin 989 kilometre uzunluğundadır. Nüfusun büyük bir çoğunluğu İtalyan ve İspanyol göçmenlerinin çocuklarından oluşuyor. Arjantin ismi Antik Yunan’da küçük gümüş anlamına gelen ‘’argentinosdan’’ gelmektedir. Avrupa mimarisinin büyüleyici örneklerini göreceğiniz Arjantin’de doğa güzellikler de bir hayli fazla.

Arjantin’in en büyük sıkıntılarından biri ise ulaşım ağının hala gelişememiş olmasıdır. Tren ve otobüslerin azlığı uçak biletine olan ilgiyi arttırmış bu durumda uçak bileti fiyatlarının bir hayli artmasına sebebiyet vermiş. Seyahat öncesi uygun uçak bileti kovalamak en önemli faktörlerinizden biri olacaktır.

Arjantin sağlık problemleri olmayan bir ülke olduğundan seyahat edeceklerin büyük önlemler almasına gerek bulunmamakta. Ancak kuzey ormanlarını görmek isteyenler için ‘’sarıhumma’’ aşısı yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Ülkede hastaneler 24 saat ücretsiz hizmet verirken, bazı müze girişleri ücretlidir.

Başkanlık sistemiyle yönetilen Arjantin, toplamda 23 eyalet ve bir federal bölgeye ayrılmaktadır. Ülkenin başkenti ise gezilecek yerleriyle ünlü Buenos Aires’dir. Buenos Aires’i ziyaret ederek Arjantin kültür ve geleneklerini iliklerinize kadar hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.