Guangzhou Ulaşım Rehberi

Guangzhou, ülkenin en önemli ticaret fuarlarından biri olan Kanton Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle şehirde yaygın bir ulaşım ağı bulunmaktadır.

Şehre gelenlerin büyük çoğunluğunu ticari ilişkiler kurmak isteyen ve Kanton Fuarı‘nı ziyaret eden insanlar oluşturuyor. Bu insanlar özellikle fuar esnasında ticari ilişkiler geliştirme çabasındalar. Şehre gelen yüz binlerce insanın ulaşım ihtiyacını karşılamak için şehirde çok büyük altyapı çalışmaları yapıldığını görmek mümkün.

Guangzhou Ulaşım Rehberi

Guangzhou, 14 milyon nüfusuyla ülkenin önemli şehirlerinin başında geliyor. Bu kadar kalabalık bir nüfusun ulaşım ihtiyacı için şehirde pek çok şeritli yollar bulunuyor. Bu yolların çoğunu ise direkler üstüne inşa edilmiş katlı yollar oluşturuyor. Hazırlamış olduğumuz Guangzhou ulaşım rehberi ile şehrin ulaşımı hakkında detaylı bilgilere yer vermeye çalıştık.

Baiyun Uluslararası Havaalanı

Şehirde bulunan Baiyun Uluslararası Havaalanı, özellikle fuar dönemlerinde oldukça yoğun bir mesai gerçekleştiriyor. Dünyanın pek çok yerinden gerçekleştirilen uçuşlarla insanlar şehre adeta akın ediyor. Ülkemizden de Pegasus ve Türk Hava Yolları düzenli olarak bu havaalanına  seferler düzenliyor.

Baiyun Uluslararası Havaalanı

Havaalanından pek çok otobüs seferi metro hatları veya taksi ile şehir merkezine kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün olabilmektedir.

Guangzhou Şehir İçi Ulaşım

Şehirde çok gelişmiş bir ulaşım ağı oluşturulmuş. Otobüslerin yanı sıra muntazam bir şekilde çalışan metro hatları ulaşım konusunda şehri en rahatlatan unsurların başında geliyor.

Şehirde gelişmiş bir ulaşım ağı bulunuyor

Bunun yanında eğer şehre grup halinde geldiyseniz taksi ile ulaşım neredeyse toplu taşıma ücretlerine denk gelmektedir. Bu nedenle grup halinde geldiğinizde taksiyi kullanmaktan çekinmeyin. Ancak iyi bir şekilde Çince konuşamıyorsanız gideceğiniz yerlerin Çince isimlerinin yazılı olduğu bir listeyi mutlaka yanınızda bulundurun. Bu konuda Guangzhou’da işinize yarayacak adresler ve tercümeler başlıklı yazımız size yardımcı olacaktır. Taksiler şehirde sıkı bir şekilde denetlendiği için taksiye binme konusunda çekinmenizi gerektirecek bir durum olmadığını da belirtelim.

Guangzhou’dan Hong Kong’a Nasıl Gidilir

Fuar için gelen ziyaretçiler fuar bölümleri arasında verilen 4’er gün aralarda şehri ve şehrin yakınındaki yerleri keşfe çıkmak için şans yakalamaktadır. Çevreyi keşfe çıkmak isteyen ziyaretçiler için ise en mantıklı tercihlerden biri Hong Kong’a gitmek olacaktır.

Hong Kong’a otobüsle gidilebilir; ancak bu yöntem pek fazla tercih edilmiyor. İnsanlar daha çok trenle Hong Kong’a gitmeyi tercih etmektedir. Hong Kong’a giden trenler Guangzhou East Railway Station‘dan kalmaktadır. Biletinizi istasyona gelerek almanız mantıklı olacaktır. Hong Kong’a gitmek için “Hung Hom” durağını beklemeniz gerektiğini de hatırlatalım. Başka duraklarda inip de kaybolmayın 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin