Glasgow Gece Hayatı | 6 Eğlence Mekanı

Glasgow gece hayatı herkese bir şeyler sunan zengin bir şehir. Burada gece dışarı çıkmak isterseniz hayal kırıklığına uğramayı aklınızdan bile geçirmeyin.

Yazımızda şehrin gece hayatına dair bilgilere ve Glasgow gece hayatı ile ilgili  mekanlarla ilgili tavsiyelere yer verdik. Siz de yazımıza göz gezdirerek Glasgow’da kaldığınız süre boyunca geceleri çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

1- Glasgow Gece Hayatı

Glasgow gece hayatı çoğunlukla hafta sonları canlanmaktadır. Şehirdeki öğrenciler daha çok hafta sonları uygun olduğundan hafta içi mekanlar çoğunlukla sakin olmaktadır. Bu nedenle eğer sakin bir gece yaşamı geçirmek isterseniz hafta içi dışarı çıkmanız mantıklı olacaktır.

Şehirde Sauchiehall, West End, Merchant City, Argyle Caddesi gece yaşamının en önemli durakları arasında bulunmaktadır. İskoç kültürüne daha yakın mekanlar arıyorsanız da şehrin güney taraflarına doğru yol almanızı öneriyoruz.

2- Glasgow’da Gece Gidebileceğiniz Mekanlar

Sizin için şehirde gidebileceğiniz bazı mekanları listeledik. Şehirdeki gece mekanları elbette bunlarla sınırlı değil. Sizin de şehirde önerdiğiniz mekanlar varsa bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

#1 King Tut’s Wah-Wah Hut

king tut's wah wah hut

300 kişilik bu küçük ama sevimli mekan, New York Magazine tarafından “dünyanın mutlaka görülmesi gereken 10 kulübü” arasında gösterilmektedir. Mekan samimi canlı performansları ile misafirlerine çok güzel bir gecenin kapılarını aralıyor.

#2 Oran Mor

Oran Mor

Perşembe, cuma ve cumartesi günleri açık olan mekan bir kiliseden dönüştürülmüş olması ile oldukça ilgi çekici bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Çok farklı içki çeşitlerini deneyebileceğiniz yerde düzenli olarak gerçekleştirilen tiyatro, DJ performansları, canlı müzik, komedi şovları gibi etkinlikleri farklı bir gece geçirebilirsiniz.

#3 The Arches

The Arches

Kentin en önemli kulüplerinden biri olan The Arches, Glasgow Merkez İstasyonu’nun hemen altında bulunuyor. Burada geçireceğiniz bir gecede tiyatro ve canlı müzik gibi etkinliklerle eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

#4 Blackfriars

blackfriars

Sağlam bir gastropub arıyorsanız burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Cuma ve cumartesi günleri gece 03:00’a kadar açık olan mekanda çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

#5 Horse Shoe Bar

Horse Shoe Bar

1884 yılından bu yana hizmet veren bu Glasgow pubı üst katında bulunan kareoke barı ve etkileyici ambiansıyla görülmesi zaman geçirilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

#6 The Sub Club

The Sub Club

Şehrin en iyi DJ performanslarını seyredebileceğiniz mekan, etkileyici bir ses sistemiz ile ziyaretçilerine muhteşem bir müzik ziyafeti çekiyor. Mekan özellikle cumartesi geceleri oldukça hareketli.

*Glasgow gece hayatı ile ilgili detayları paylaştık. Artık sitemizden Glasgow uçuşlarını inceleyebilirsiniz.

Glasgow gece eğlence mekanlarıyla ilgili bildiklerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin