Gan Adası Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 5 Yer

Maldivler’in kalp şeklindeki adası Gan, küçük bir ada olsa da muhteşem kumlu plajları, gezilecek yerleri ve uçsuz bucaksız deniziyle binlerce insanı kendisine çekiyor.

Son yılların en popüler tatil merkezlerinden olan Gan Adası gezilecek yerler listesi kabarık olmayan ama etkileyici bir durak. Başkentten sonra en büyük şehir olan Gan, Addu Atoll bölgesine bağlı masmavi bir ada. Uzun yıllar İngiliz sömürgesi altında olan ada, özellikle büyüleyici su altı hayatıyla her yıl gezginleri ve dalış sporuna meraklılarını ağırlıyor.

#1 Gan Adası Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Bon’doge (Big House)

II. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında, İngiltere tarafından ceza infaz merkezi olarak kullanılan bina, adanın en büyük binası. İngilizler adadan ayrıldıktan sonra Bon’doge, halk tarafından tiyatro binası olarak kullanılmış. Şimdi ise içinde bir çocuk kulübünü barındırıyor. Adadaki nadir tarihi binalardan biri sayılabilir.

2- Hithadhoo

Hithadhoo

Adadaki en kalabalık nüfusa sahip olan Hithadhoo, renkli trafiği ve tozlu dar yollarıyla biliniyor. Adanın şehir merkezi kabul edilen bölgede eğitim ve sağlık hizmetleri bulunuyor. Yerel halk, genel olarak burada yaşıyor. Bu bölgede yer alan plajlar da oldukça çekici ve huzur verici. Gan Adası’na geldiğinizde ilk göreceğiniz yer olacak; çünkü uluslararası havaalanı burada yer alıyor.

3- Koagannu Mezarlığı

koagannu cemetery

Koagannu, Gan Adası’nın kuzeydoğu ucunda bulunan Meedhoo adasındaki ilginç tarihi bir yer. Maldivler’in en eski mezarlığı olan bu alanda, bölgenin en önemli insanlarının mezarları var. Tarihi mekânların çok az bulunduğu adada geçmiş hakkında bilgi edinebileceğiniz ender yerlerden sayılabilir.

4- Maradhoo-Feydhoo

maradhoo feydhoo

Gan Adası’nın her köşesi huzur ve eğlence vadediyor. Bölgedeki adacıklardan biri olan Maradhoo-Feydhoo da seçeneklerinizden biri olabilir. Doğaüstü plajlarıyla güneşin ve denizin tadını çıkaracaksınız.

5- Plajlar

Plajlar

Dünyada eşi benzeri olmayan bir doğaya ve coğrafyaya sahip olan Maldivler, sayısız plajlarıyla da turistlerin ilgisini çekiyor. Plajların çevresinde konaklayabileceğiniz pek çok lüks otel de bulabiliyorsunuz. Tatilden beklentiniz upuzun kumsallar ve mavinin tonlarıyla kaplanmış denizse, ilk fırsatta Gan Adası’na koşun.

*Son yılların gözdesi Maldivler’deki adalardan biri olan Gan Adası’na en uygun uçuşları öğrenmeye ne dersiniz?

Gan Adası gezilecek yerler ile ilgili tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin