Fort Lauderdale’de Ne Yenir, Ne İçilir?

ABD’nin Florida eyaletinin güzel şehri Fort Lauderdale’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

“ Fort Lauderdale’de Ne Yenir, Ne İçilir” yazımızda şehrin gizli kalmış lezzetlerini ve bunların hikâyelerini anlatmaya çalıştık. Keyifli bir liste sizi bekliyor.

Amerika için simgeleşmiş tatlar yanında farklı ülke lezzetlerini de deneyebileceğiniz şehirde, unutulmaz bir seyahat tamamlayabilirsiniz.

1- Ceviche

Ceviche

Bol vitaminli bir salata olan Ceviche, Latin kökenli bir yemek olsa da Fort Lauderdale’de hayli popülerleşmiş. Limon ve portakal gibi narenciye ürünleriyle lezzetlenen bu yemek, çeşitli balıklarla tamamlanıyor. Şehirde yiyebileceğiniz en sağlıklı ve doyurucu yemek diyebiliriz.

2- Citrus Swirl

Citrus Swirl

Citrus Swirl, sıcak bir Florida gününde hem serinletecek hem keyiflendirecek bir lezzet. Bölgeye özgü hafif bir dondurma olan bu tatlıyı, sokak tezgahlarında sık sık görebilirsiniz. Şehir turunuzda mutlaka deneyin.

3- Conch Fritters

Conch Fritters

Kızartılmış deniz salyangozuna Florida’da Conch Fritters deniyor. Genelde meze olarak servis edilen bu yiyecek, lezzetli soslarla beraber servis ediliyor. Tropikal bir tat arıyorsanız, hayli iştah kabartan bir yemek olduğunu söyleyebiliriz.

4- Empanadas

Empanadas

Empanadas gibi birçok geleneksel İspanyol yemeği, Amerikan yemek kültüründe yer alıyor. Şehirde yenebilecek fast-food yiyeceklerden biri olarak değerlendirebileceğiniz hamurdan yapılan bu yemek, içine doldurulan çeşitli malzemelerle lezzetleniyor.

5- Gator Tail

Gator Tail

Eyalete özgü yerel bir tat denemeye ne dersiniz? O halde Gator Tail’i denemelisiniz. Tavuk ve balık arasında bir tada sahip olan bu yemek timsah etinden yapılıyor. Farklı lezzetlere açık biriyseniz bu egzotik yemeği listenize ekleyin.

6- Key Lime Pie

Key Lime Pie

Şehirde tatlı bir şeyler atıştırmak isterseniz limonlu turtayı deneyebilirsiniz. Hafifliği sayesinde sizi rahatsız etmeyecek bir tatlı olan Key Lime Pie, limon kabukları ile süslenerek servis ediliyor.

7- Mojito

Mojito

Geleneksel bir Küba kokteyli olan Mojito, şehirde en çok tüketilen alkollü içecekler arasında sayılıyor. Rom, şeker, limon ve nane karışımından yapılan bu kokteyl, sıcak Fort Lauderdale havasını biraz olsun yumuşatabilir.

8- Oyster (İstiridye)

Oyster

Fort Lauderdale sokaklarında nefis istiridye lezzetleri bulabilirsiniz. Liman kenti olmasının zenginliğini mutfağında görebileceğiniz şehirde, deniz ürünlerini özellikle istiridyeyi doyasıya yiyebilirsiniz. Kızartılmış, sade, soslu ya da kabuklu çeşitlerini deneyebilirsiniz.

9- Rock Shrimp

Rock Shrimp

Deniz ürünlerinin çeşitliliğini görebileceğiniz bir diğer seçenek olan Rock Shrimp, karidesleri en lezzetli haliyle önünüze sunuyor. Kabukları oldukça sert ancak etinin tadı uzun süre damağınızda kalacak.

10- Stone Crab

Stone Crab

Ekim ayından mayıs ayına kadar Florida’da tam bir yengeç festivali havası yaşanıyor. Limon ve tereyağı ile servis edilen yengeçleri Stone Crab adıyla sipariş verebilirsiniz.

*Şehrin leziz yemeklerinden önce göz alıcı destinasyonlarını öğrenmek isterseniz aşağıdaki linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.

*Fort Lauderdale’de ne yenir yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin