Erivan’da Ne Yenir? | Popüler 11 Erivan Yemeği

Eğer Ermenistan’a bir gezi planınız varsa kendinizi çok fazla lezzeti denemeye hazırlasanız iyi edersiniz. Ermenistan’ın başkenti Erivan, ziyaretçilerine çeşitli lezzetleri tadabilecekleri bir mutfağın kapılarını aralıyor…

Erivan’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Erivan’da yemek yiyebileceğiniz pek çok farklı konseptte yeme içme mekanı bulabiliyorsunuz. Bu nedenle buraya geldiğinizde “Erivan’da ne yenir? Ne içilir?” diye dert etmenize gerek kalmıyor. Ermenistan yemeklerini denerken yemek isimlerinden ve lezzetlerinden ülkemizle Ermenistan’ın yemek kültürü bakımından ne kadar benzerlik gösterdiğini de göreceksiniz. Hatta bazı yemeklerin isimlerinin dahi aynı olduğuna şahitlik edebileceksiniz.

Erivan mutfağı oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. Burada denemeniz gereken pek çok lezzet bulunmaktadır. Yalnız Erivan’ın popüler yemekleri genellikle hazırlanması çok uzun süren yemeklerdir. Bu da Erivan yemekleri içinde çok büyük emekler sakladığı anlamına gelmektedir. Özellikle et yemekleri Erivan’da sıklıkla göreceğiniz yemek türlerinin başında gelmektedir.

İşte sizler için mutlaka denenmesi gereken Erivan yemekleri hakkında oluşturduğumuz “Erivan’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz;

1. Dolma

Erivan'da ne yenir
Dolma

Ülkemizde evlerde en çok yapılan yemeklerden biri olan dolma Erivan’da da çok seviliyor. Patlıcan, biber, üzüm yaprağı gibi bitkilerin içine konan iç malzemeleriyle hazırlanan dolma hem meze hem de yemek olarak tüketilmektedir. Eğer yabancı tatlara kapalı bir yemek zevkiniz varsa dolma sizin için Erivan’da mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

Dolma yemek isterseniz şehrin en iyilerinden birinin adresi aşağıda;

Domama Restaurant

Adres: Pushkina str. 10Yerevan 0010, Ermenistan

Adres: +374 10 561354

Web: www.dolmama.am

2. Lahmajun

Erivan yemekleri
Lahmajun

Orta Doğu’nun zengin mutfak kültüründen dünya genelinde sevilen bir lezzet haline gelen lahmacun Erivan’da da sevilen meşhur bir lezzet. Yapımında iştah açan baharatların kullanılması ise bu yemeği doyumsuz bir yemek haline getirmektedir. Lahmajun üzerine limon sıkılarak yenir ve yanında tan ismi verilen ayran benzeri bir içecek ikram edilir.

Lahmajun yemek isteyenler için mekan önerimiz;

Lahmajun Gaidz

Adres: Nalbandyan str. 5Yerevan 0010, Ermenistan

Telefon: +374 77 332118

3. Jengyalov Hac

Erivan'ın popüler yemekleri
Jengyalov Hac

Bir tür gözleme olan jengyalov hacözellikle et yemeklerinden uzak duran vegan gezginler için büyük bir nimet. Sadece Erivan’da yetişen yaklaşık 20 çeşit otla hazırlanan bu gözlemeler tereyağlı bir şekilde hazırlanarak sıcak bir şekilde ikram edilmektedir. Her ne kadar bu gözlemelerin veganlar için uygun olduğunu söylesek de vegan olmayanların da bu lezzeti denemeleri gerektiğini belirtelim.

Bu gözlemeleri denemek isterseniz aşağıdaki mekanı ziyaret edebilirsiniz;

Zhinglyanov Hats

Adres: Teryan St. 62Yerevan 0013, Ermenistan

Telefon: +374 10 582205

4. Pastırma

Pastırma
Pastırma, Ermeni mutfağı içinde çok önemli bir yere sahip bir lezzet.

Erivan’da ne yenir? diye merak edenlere bir Kayseri klasiği olan pastırma tatmalarını öneriyoruz. Çok özel baharatlarla harmanlanarak kurutulan sığır etlerinden hazırlanan pastırma, Erivan’da mutlaka tatmanız gereken yiyecekler arasında bulunuyor. Özellikle vaktiniz dar olduğunda Erivan sokaklarında bulabileceğiniz leziz pastırmalı sandviçlerle açlığınızı yatıştırabilirsiniz.

Pastırmalı lezzetler için;

Basturma – Whole In The Wall

Adres: Abovyan str. 3/1Yerevan 0001, Ermenistan

Telefon: +374 91 568931

5. Angus Eti

Black Angus
Black Angus’ta lezzetli burgerler deneyebilirsiniz.

Angus eti bir dönem ülkemizin en önemli gündemlerinden biriydi, hatırlayanlarınız vardır. Bu iri kıyım hayvanların eti İrlanda için çok önemli bir besin kaynağı ve bu hayvanların bifteklerinden yapılan hamburgerler Erivan’da mutlakada denenmesi gereken yiyecekler arasında bulunuyor. Oldukça doyurucu olan bu hamburgerlerden birini yemeniz muhtemelen akşama kadar tok kalmanızı sağlayacaktır.

Angus eti yemeniz için tavsiye edebileceğimiz yer ise;

Black Angus

Adres: Abovyan str. 2/5Yerevan 0010, Ermenistan

Telefon: +374 60 508070

Web: www.blackangus.am

6. Ekmek

Matnakash Erivan
Matnakash Erivan’da çok sevilen bir ekmek türü.

Tıpkı Türkler gibi Ermeniler de ekmek olmadan yemek yiyemiyor. Bu da ülkede farklı türlerde tüketilen ekmeklerin ortaya çıkmasına neden olmuş. Bir tür yufka ekmek olan ve tazeliğini uzun süre koruyan lavaş ekmeği Ermenistan’da ve Erivan’da en fazla tüketilen lezzetler arasında bulunuyor. Mayalı bir ekmek türü olan matnakaş da ülkede çok sevilen ekmek türlerinden biridir.

7. Mantı

Mantı
Mantı

Erivan galiba Kayseri’den ayrılıp bağımsızlığını ilan etmiş 🙂 Kayseri ile özdeşleşen bir diğer yemek olan mantı da gene Erivan yemekleri arasında çok önemli bir yere sahiptir. Her ne kadar Kayseri’deki kadar başarılı olmasa da Erivan’da da mantının iyi bir şekilde yapıldığını söyleyebiliriz.

Erivan’da canınız mantı çektiğinde gidebileceğiniz en iyi mekanlardan biri aşağıda;

Anteb

Adres: Kokhbatsi str. 30Yerevan 0002, Ermenistan

Telefon: +374 10 530988

8. Kahve

Erivan'da ne yenir? Ne içilir?
Kahve

Erivan’da ne yenir? ne içilir? sorusunu bir Erivanlıya sorsak içecekler kısmına ekleyeceğimiz cevaplardan biri kuşkusuz kahve olacaktır. Türk kahvesine çok benzeyen bu kahve türü sadece biraz daha acı ama tat olarak oldukça iyi.

9. Konyak

Konyak
Konyak

Tercihinizi alkollü içeceklerden yana kullanmayı düşünüyorsanız kesinlikle konyak denemelisiniz. Şehrin ve Ermenistan’ın milli içkilerinden biri olarak kabul edilen konyağı bu şehirde çok beğeneceksiniz. İçkinin ülkemize göre uygun fiyatlı olması ise sizi sevindirebilir. Şayet vaktiniz olursa Ararat Konyak Fabrikası kesinlikle Erivan gezilecek yerler listenize dahil etmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

10. Borş Çorbası

Borş Çorbası
Borş Çorbası

Erivan’a geldiğinizde tatmanız gereken lezzetlerden biri de bizce borş (borsch) çorbası olmalı. Sığır eti ve çeşitli sebzelerle hazırlanan borş çorbası, kullanılan malzemeler arasında bulunan pancar nedeniyle kırmızı renge bürünmektedir. Bu çorba şehirde çoğunlukla güveçlerde servis edilmektedir.

11. Baklava

Baklava
Baklava

Şehrin vazgeçilmez tatlıları arasında gene tanıdık bir lezzet var: Baklava. Tabi ülkemizdeki ile kıyaslanabilir mi, tartışılır 🙂 Eğer yemeğin üzerine tatlı bir şeyler canınız çekerse baklava iyi bir seçim olacaktır.

Hazırladığımız liste ile Erivan’da ne yenir? Ne içilir? gibi soruların cevaplarını sizlerle paylaşmaya çalıştık. Eğer listemizde eksik olduğunu düşündüğünüz yemekler ve içecekler varsa bunları bize yorum kısmından yazabilirsiniz 😉

Erivan ile ilgili bütün yazılarımızı okumak ve sonrasında gezi planınızı oluşturmak isterseniz Erivan gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin