Eritre’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Lezzet

Sessiz ve farklı bir Afrika ülkesi olan Eritre’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Eritre’nin ilgi çekici yaşam tarzı, farklı kültürleri ve geleneksel tatlarıyla ziyaret edilmeye değer bir ülke olduğuna şüphe yok. Popülerliği bağımsızlığından sonra artmaya başlayan ülkede modernlik ve gelenekselliğin harmanlanışına tanıklık edebilirsiniz. “ Eritre’de Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda ülke mutfağını inceleyip seyahatinizi lezzetlendirecek yemekleri sizi için derledik.

1- Alicha Birsen

Alicha Birsen

Eritre mutfağı genel olarak sebze ve bakliyat üzerine kurulmuş, et ve et ürünlerine sık rastlamıyorsunuz. Alicha Birsen de bu tipteki yemeklerden biri. Tanımlamak için acılı mercimek ezmesi diyebiliriz. Kolaylıkla bulabileceğiniz bu yerel tat, genellikle soğan, baharat ve domates ile pişiriliyor.

2- Bun

Bun

Afrika ülkelerinde kahve öne çıkan bir lezzet. Farklı ülkelerin farklı şekillerde, kendilerine has kahve pişirme tarzları bulunuyor. Eritre’deki Bun adı verilen kahveler de hoş bir seremoni ile hazırlanıyor ve tadını pişirme şeklinden alıyor. Ziyaretinizde mutlaka denemelisiniz.

3- Hamli

Hamli

Sotelenmiş ıspanağa soğan ve sarımsak eklenerek yapılan Hamli, ülkede tadabileceğiniz en sade ve sağlıklı yemeklerden biri. Özellikle vejetaryenler için harika bir öğün oluşturacak bu yemeği, sebze yemeklerine düşkünseniz deneyebilirsiniz.

4- Injera

Injera

Afrika ekmeği diye niteleyebileceğimiz Injera, hemen hemen her ana yemeğe eşlik ediyor. Yemek yanında verildiği gibi bazı yemekler injeranın üzerinde servis ediliyor. Buğdaydan yapılan bu ekmek ince bir kek dilimine benziyor.

5- İtalyan Yemekleri

İtalyan yemekleri

Eritre uzun yıllar İtalya sömürgesi altında varlığını sürdürmüş. Bu nedenle ülke genelinde İtalyan mutfağına ait çok fazla yemek yapan yerler bulabilirsiniz.

6- Kitcha

Kitcha

Tereyağı ve baharatların içine eklenen yufka parçalarıyla yapılan Kitcha, genelde sabah kahvaltılarında tüketiliyor. Yanında yoğurtla servis edilen bu yemek hem doyurucu hem de enerji verici bir öğün için tercih edilebilir. Ülkede güne başlamak için iyi bir yol.

7- Tsebhi

Tsebhi

Kuzu veya koyun etinden yapılan Tsebhi, ülkenin sayılı et içeren yemeklerinden biri. Güveçte yavaş yavaş pişirilen yemek, çeşit çeşit baharatlarla süslenip lezzetlendiriliyor. Karnınızı bu nefis tatla güzelce doyurup tura devam edebilirsiniz.

Eritre’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin