Endonezya Gezilecek 14 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Asya’nın en kalabalık ülkelerinden olan Endonezya, doğasıyla ve köklü tarihiyle her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor.

Endonezya’nın birbirinden güzel noktalarını sizler için hazırladığımız Endonezya gezilecek yerler yazımızda bulabilirsiniz.

#1 Endonezya Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Borobudur

borobudur

Endonezya’nın en eski anıtlarından olan Borobudur,Budizm simgeleriyle süslenmiş dünyanın en büyük tapınağıdır. Tek parça halinde hasar görmeden günümüze kadar gelmeyi başarmış olan Borobudur, 1991 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır.

504 adet buda heykeline sahip olan tapınak,40 kilo ağırlığında iki milyon blok taştan yapılmıştır. Heykellere ve sayısız Budist sembollerine ev sahipliği yapan Borobudur’u gün doğumundan gün batımına kadar dilediğiniz saatlerde ziyaret edebilirsiniz.

2- Sam Poo Kong

sam poo kong

Endonezya’nın en eski tapınakları arasında bulunan Sam Poo Kong, şehrin en popüler turistik noktalarından biridir. Budistler,Taocular ve Müslümanlar tarafından ibadet için ortak kullanılan Sam Poo Kong, 14.yüzyılın mimari özelliklerini taşımaktadır. Üç katmanlı olarak inşa edilmiş olan yapı Güney Asya’ya özgü motifleri barındırmaktadır.

3- National Museum of Indonesia

endonezya ulusal müzesi

Güneydoğu Asya’nın en iyi müzelerinden biri olarak kabul edilen Endonezya Ulusal Müzesi, Endonezya’nın kültürel ve tarihi mirasını en iyi şekilde yansıtmaya çalışıyor. Şehrin geçmişi hakkında bilgi almak istiyorsanız kesinlikle uğramanız gereken bu müzede, arkeolojik eserlerden nümizmatik öğelere, seramiklerden tarih ve coğrafya alanında farklı buluntuları inceleyebilirsiniz.

141.000 adet esere ev sahipliği yapan müze nadide koleksiyonlara en sahipliği yaptığı gibi Asya Kıtası’na özgü etnik öğeleride bünyesinde barındırıyor. Müzeyi pazartesi günleri dışında 08.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

4- Tanah Lot

tanah lotEndonezya’nın en popüler noktalarından biri olan Tanah Lot, yıllar içerisinde deniz gelgitleriyle şekillenmiş, kıyıyla bağlantısı tam olarak kopmamış bir kara parçası üzerinde bulunuyor.

Bu tapınağı gezmek istiyorsanız belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ücret ödedikten sonra kaya üzerinden muhteşem gün batımı manzarasını, tapınağı ve hediyelik eşya dükkanlarını ziyaret edebiliyorsunuz. Tapınağın giriş saatleri 07.00-19.00 arasındadır.

5- Prambanan 

prambanan

Endonezya’nın en görkemli yapılarından biri olan Prambanan, 10.yüzyılda inşa edilmiştir. Ülkenin en çok ziyaretçi alan mekanlarından biri olan Prambanan,240 adet tapınaktan oluşmaktadır.

Hindu kutsallarına adanmış olan bu tapınaklar yıllar içerisinde zarar görse bile restorasyon işlemleri sayesinde ayakta kalmayı başarmıştır. Renkleri ve 10. yüzyıldan kalma mimarileriyle göz dolduran bu yapıları dilediğiniz zaman gezebilirsiniz.

6- Ubud Monkey Forest

ubud monkey forest

Endonezya’nın Padangtegal Köyünde bulunan Maymun Ormanı, şehri ziyarete gelen turistler tarafından oldukça ilginç bulunuyor. Köy sakinlerinin koruma görevini üstlendiği bu ormanda sayıları binlere ulaşan maymun bulunmakta.

Bu ormanda yaşamları boyunca maymunların insanlarla uyumlu bir şekilde yaşamaları amaçlanıyor.Aynı zamanda yılda 10.000 ziyaretçi alan orman, köye büyük bir ekonomik gelir de sağlamış oluyor. Parkı dilediğiniz her gün, 08.30-18.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

7- Taman Mini Indonesia Indah

taman mini endonezya

Çok fazla vaktiniz yok ve Endonezya’ya ait birçok öğeyi beraber görmek istiyorsanız en pratik olarak Taman Mini Endonezya‘ ziyaret etmenizi öneriyoruz. Şehrin birbirinden farklı evlerini bir arada görebileceğiniz bu tema parkta, Endonezya’nın etnik öğelerinin hepsini bir arada gezebiliyorsunuz.

Evler dışında tiyatro ve sergi salonlarının bulunduğu alan içerisinde dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Tema parkı haftanın her günü sabah 07.00 ve akşam 22.00 saatleri arasında ziyaret edebilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

8- Besakih Tapınağı

besakih tapınağı

Endonezya’nın güneybatısında bulunan Besakih Tapınağı, aslında sadece bir tapınaktan değil toplam 86 tapınağın birleşmesiyle oluşuyor. Aralarından en büyük olanı Besakih olduğu için bu bölgeye genel olarak aynı isimle hitap ediliyor.

En büyüğü ve en kutsalı sayılan Besakih Tapınağı,1.000 metre yükseklikte bulunmakta. Birçok törensel faaliyete ev sahipliği yapan bu tapınaklar muhteşem mimarisiyle göz dolduruyor.Besakih Tapınağı önemli bir ibadet yeri olduğu için 24 saat açıktır.

9- Komodo Ulusal Parkı
komodo ulusal parkı

1980 yılından beri faaliyet gösteren Komodo Ulusal Parkı, ülkede bulunan Komodo Ejderlerinin korunması ve nesillerinin devam ettirilebilmesi amacıyla kurulmuştur.

Toplamda 219.322 hektarlık bir alanı kapsayan bu koruma alanı içerisinde Komodo ejderhaları için gereken her şey düşünülmüş. Ağaçlarla donatılan bu park içerisinde canlıların girebilecekleri göletler de bulunmaktadır. Toplamda 5500 tane ejdere ev sahipliği yaptığı düşünülen parkı görmenizi öneririz.

10- Garuda Wisnu Kencana

garuda wisnu kencane

Bali’nin güneyinde kurulmuş olan Garuda Wisnu Kencana,Nyoman Nuarta tarafından 1997 yılında yapılmıştır. 250 hektarlık alanı kapsayan bu alan deniz seviyesinden 260 metre yüksekliğe sahiptir.

Konumu sayesinde parkı gezdiğinizde devasa büyüklükteki heykelleri gördükten sonra manzara izleme şansına da sahipsiniz. Endonezya kültürünü yakından tanımanızı sağlayacak bu parkı,08.00-22.00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

11- Kawah Putih

kawah putih

Endonezya’nın popüler turistik noktalarından biri olan Kawah Putih, 1987 yılından beri ziyaretçilere açık olan bir krater gölüdür. Ormanlık bir alanın ortasında muhteşem turkuaz sularıyla dikkat çeken Kawah Putih’ne yaklaştığınızı kokusundan anında anlayabilirsiniz.

Suyundaki sülfür sebebiyle ağır bir kokuya sahip olan göl etrafında dolaşabilir sonrasında ormanlık alanı keşfe çıkabilirsiniz.

12- Pura Ulun Danu Bratan

pura ulun danu

Bratan Gölü kıyısında bulunan Pura Ulun Danu Bratan, Tanrı Shiva ve eşi Parvathi’ye ithaf edilmiştir. İçerisinde Buda heykelinin bulunduğu yapı, deniz seviyesinde 1,500 metre yüksekliktedir.

11 kata sahip olan bu yapı muhteşem göl manzarasıyla ve önemli bir ibadet merkezi olması sebebiyle turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Tapınak hakkında detaylı bilgi almak ve giriş ücretlerini öğrenmek istiyorsanız web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

13- İstiklal Cami

istiklal cami

Dünya’da Müslüman nüfusunun en fazla olduğu ülkelerden olan Endonezya’da bulunana İstiklal Camii, ülkenin simgesel eserleri arasına yer almaktadır.

Ahmet Sukarno’nun döneminde yapımına başlanana caminin inşası 1978 yılında bitirilmiştir.17 yıl süren inşaatıyla dikkat çeken camide aynı anda 150.000 kişi ibadet edebiliyor.

İslam’ın 5 şartını sembolize etmesi için 5 katlı inşa edilen yapıda aynı zamanda 66.66 metre uzunluğunda tek bir minaresi vardır. İhtişamıyla göz dolduran bu camiyi ibadet saatleri dışında gezebilirsiniz.

14- Bunaken Adası

bunaken adası

Endoezya’nın en çok ziyaret edilen noktalarından olan Bunaken Adası, dalış yapmak isteyenlerin bir numaralı tercihleri arasında yer alıyor.1991 yılında Ulusal Deniz Parkı olarak ilan edilen ada temiz denizini korumayı ve canlı çeşitliliğini arttırmayı hedefliyor.

Yemyeşil ormanları ve turkuaz rengi sularıyla cennete benzetilen Bunaken Adası’na karadan botla 20 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılabiliyor. Birbirinden güzel dalış noktalarıyla Bunaken Adası uğramanız gereken noktalardan biri.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin