Edinburgh Alışveriş Rehberi | 5 Alışveriş Dükkanı

Edinburgh, etkileyici bir şehir. Bunu alışveriş olanakları için de söyleyebiliriz. Şehir alışveriş yapmak isteyenlere de çok keyifli bir tatil olanağı sunuyor.

Edinburgh’da ne alacağınız size kalmış. Şehirde keyfinize ve zevkinize göre çok renkli bir alışveriş dünyasına adım atabilirsiniz. Hazırladığımız Edinburgh alışveriş rehberi içinde Edinburgh’da ne alınır? Edinburgh’da nerede alışveriş yapılır? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

1- Edinburgh Alışveriş Rehberi

Eğer şehirde alışveriş merkezlerinde zaman geçirmek isterseniz Princes Caddesi üzerinde çeşitli alışveriş merkezlerinde büyük mağazalarda alışverişin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer daha küçük butik mağazalardan özel ürünler bulmak isterseniz bu sefer New Town bölgesini, Royal Mile, Tollcross ve Newington’daki dükkanların tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.

Edinburgh’a geldiğinizde çok yaratıcı hediyelik eşyalar bulma şansına sahip olabilirsiniz. Özellikle Old Town bölgesi ve Stockbridge bölgesinde hediyelik eşya konusunda çok zengin bir seçeneğin sizi beklediğini söyleyebiliriz. George Street ve West End ise mücevher tutkunlarının uğraması gereken noktalardan.

2- Edinburgh’da Nerede Alışveriş Yapılır?

Edinburgh'da Nerede Alışveriş Yapılır

#1 Stockbridge Market

Daha önce Edingburgh yeme içme rehberi yazımızda yer verdiğimiz Stockbridge Market, özellikle taze ürünler ve el yapımı seramik, ahşap, mücevher, sabun gibi ürünler satın almak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerler arasında bulunuyor.

#2 Bit Pazarı

Leith bölgesindeki bit pazarı vintage ürünlerden hoşlananlar bu bit pazarını mutlaka ziyaret etmeli. Pazarda antika ürünlerden tutun da harika el yapımı eşyalara kadar çok çeşitli ürünler sizi bekliyor.

#3 Alışveriş Merkezleri

Edinburgh, alışveriş merkezleri konusunda da zengin bir bölge. Burada pek çok alışveriş merkezi, alışveriş tutkunlarını karşılıyor. Şehirdeki başlıca alışveriş merkezlerini St. James Alışveriş Merkezi, Ocean Terminal, The Gyle, Ford Kinnaird şeklinde sıralayabiliriz. Waverley Tren İstasyonu’nun yanındaki Waverley Alışveriş Merkezi de küçük olmasına rağmen keyifli alışveriş durakları arasında gösterilebilir.

#4 Royal Mile Whiskies

İskoçya’ya gelip de viski almadan olmazdı herhalde. Edinburgh’da ise viski için uğrayabileceğiniz en güzel dükkanlardan birisinin Royal Mile Whiskies’in olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında vaktiniz varsa The Scotch Whiskey Experience’i de ziyaret ederek hem muhteşem viskilerden satın alabilir hem de damıtma tesislerinde viskilerin gizemli dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

#5 Edinburgh Farmers Market

Şehrin en renkli alışveriş duraklarından biri olan bu çiftçi pazarında el yapımı pek çok yiyecek ve içeceğin tadına bakarak çok eğlenceli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

**Edinburgh alışveriş noktaları ile ilgili fikirlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin