Dublin Alışveriş Rehberi | 5 Alışveriş Noktası

Dublin’e geldiğiniz ve şehirde keyifli bir alışveriş turu yapmak istiyorsunuz. O halde hazırladığımız Dublin alışveriş rehberi tam size göre!

Yazımızda Dublin’de ne alınır? Dublin’de nerede alışveriş yapılır? gibi sorularınızın cevaplarını bularak Dublin alışveriş rehberi yazımızı oluşturduk. Şehirde çok güzel bir alışveriş deneyimi yaşayabilir; kendinize ve sevdiklerinize çok güzel tatil anıları satın alabilirsiniz.

1- Dublin Alışveriş Rehberi

Dublin Sokakları

Dublin konaklama seçenekleri kadar alışveriş olanakları ile de Avrupa’nın en fazla alternatife sahip şehirlerinden biri. Dublin’e geldiğinizde sizi birbirinden sevimli dükkanların karşıladığını göreceksiniz. Bu dükkanlar butik alışverişi sevenler için muhteşem seçenekler sunuyor.

Dubline geldiğinize Irish Whiskey, Irısh Cream ve Guinness Bira alabileceğiniz içkilerin başında geliyor. Şehirde pek çok lezzetli çikolata satan dükkanları da ziyaret ederek eşinize dostunuza tatlı hediyeler de alabilirsiniz. Leprechaun hat ise şehrin en popüler eşyaları arasında bulunuyor. Dilerseniz bunu da alabilirsiniz. Şehirde kitap satın alabileceğiniz pek çok kitapçının bulunduğunu da belirtelim.

2- Dublin Alışveriş Durakları

Dublin'de Alışveriş

#1 Grafton Street

Şehrin en önemli alışveriş caddelerinden biri olan Grafton Street’te saatlerce alışveriş yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Caddelerde alışveriş yapmayı seviyorsanız Henry Street de sizin için iyi bir tercih olabilir.

#2 Creative Quarter

Butik dükkanların ve cafelerin sardığı bu alanda turistler kadar yerli halk da alışveriş yapmaktadır. Burada hem alışverişin hem de cafelerin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

#3 Powerscourt Centre

40’tan fazla mağazanın bulunduğu merkez Dublin’in önemli alışveriş durakları arasında bulunuyor. Vaktiniz olursa bu merkezi de ziyaret edebilirsiniz.

#4 Dundrum Town Centre

İrlanda’nın en büyük alışveriş merkezlerinden olan Dundrum Town Centre, sınırsız bir alışveriş dünyasının kapılarını aralamanızı sağlıyor. Merkezde pek çok dünyaca ünlü markanın mağazası bulunuyor.

#5 Temple Bar

Dublin’in eğlence dünyasının merkezi konumunda bulunan Temple Bar aynı zamanda kültürel anlamda da şehrin en önemli noktalarından biri konumunda bulunuyor. Burada bulunan pek çok sanat galerisinden çeşitli sanat eserlerini satın alabilirsiniz.

Burada dilerseniz çok özel kıyafetler, takılar ve tasarım çantalar gibi şeyleri de bulabilirsiniz. Dilerseniz 2. el pazarlarından vintage parçalar da bulabilirsiniz.

Dublin alışveriş rehberine eklenebilecek önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin