Donetsk’de Gezilecek 9 Yer | Detaylı Anlatım

Doğu Avrupa seyahatine çıkmayı düşünüyorsanız listenize hem sanayisiyle hem de gezilecek yerleriyle dikkat çeken Donetsk’i eklemeyi unutmayın.

Donetsk gezilecek yerler yazımıza göz atıp, şehrin en popüler tarihi ve turistik noktaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

#1 Donetsk Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Svyato Preobrazhensky Katedrali

Tarihi 1883 yılına kadar dayanan Svyato Preobrazhensky Katedrali, şehrin tarihi ve dini mimarisini yakından görmenizi sağlayan önemli yapılardan biridir. Ortodoks Kilisesi’ne bağlı olan Svyato Preobrazhensky Katedrali, Donetsk’ide görebileceğiniz en büyük dini yapı olma özelliğine sahiptir. Ayrıca Ukrayna’nın da en büyük yapısı olan bu katedral şehirde görülmesi gereken yerler arasındadır.

2- Central Shcherbakov Park of Culture and Leisure

Central Shcherbakov Park of Culture and Leisure

Donetsk’e gittiğinizde şehrin kalbi sayılan Donetsk Kültür Parkı ziyaret etmelisiniz. Şehrin en popüler noktalarından biri olan bu parkta kafa dinleyebileceğiniz gibi keyifli vakit de geçirebilirsiniz.

Park içerisinde seçkin restoranlar, bisiklet parkurları, yaz tiyatrosu, dolphin park ve dama oyun alanı gibi birçok bölümü vardır.62 hektarlık alanın dolu dolu kullanıldığı bu park Donetsk’te görülmese gereken yerler arasında bulunuyor. Pazartesi günleri kapalı olan parkı, diğer günler 08.00-22.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

3- Forged Figures Park

Forged Figures Park

Victor Burduk’un girişimleri üzerine 2001 yılında açılmış olan Forged Figures Park, şehrin peyzajıyla dikkat çeken noktalarından biridir. Mistik figürlerle süslü siyah kemerlerle kuşatılmış olan parkta her yıl ‘Sahne Figürleri Festivali’ gerçekleştirilmektedir.24 saat açık olan parkı dilediğiniz her gün ziyaret edebiliyorsunuz.

4- Donetsk Botanical Garden

Donetsk Botanical Garden

Donetsk’ide botanik alanında yapılan çalışmaların merkezi olan Donetsk Botanik Bahçesi, birbirinden farklı 9 bin türe ev sahipliği yapmaktadır. Bitkilerin doğal genlerinin korunmasını sağlamak amacıyla kurulmuş olan bu merkezde sert iklimlere ayak uydurabilecek 50 yeni bitki türü ortaya çıkarılmıştır.

İşin bilimsel boyutunu bir tarafa bırakıp rengarenk çiçeklerin arasında dolaşmak isterseniz,Donetsk Botanical Garden’ı her gün 09.00-15.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

5- Pamyatnik Dzhonu Yuzu

Pamyatnik Dzhonu Yuzu

Donetsk’in kurucusu olan James Hughes adına yapılmış olan Dzhonu Yuzu ,2001 yılında inşa edilmiştir. Artem Caddesi üzerinde bulunan bu anıt şehir halkı için manevi önem taşımaktadır.

6- Donbass Kurtarıcıları Anıtı

donbas saviors monument

Donetsk’in en büyük anıtı olan Donbass Kurtarıcıları Anıtı, II.Dünya Savaşı sırasında Donetsk için savaşmış tüm askerler anısına dikilmiştir. Lenin Komsomol Parkı içerisinde bulunana bu anıt 1984 yılında yapılmıştı.

Özellikle Zafer Günü’nde aşırı derecede kalabalık olan anıt çevresinde etkinlikler düzenlenir ve yemekler yenir. Donbass Kurtarıcıları Anıtı’nı dilediğiniz gün ve saate ziyaret edebilir, anıt önünde fotoğraf çekilebilirsiniz.

7- Puşkin Bulvarı

Puşkin Bulvarı

Donetsk’te gezmeye başladıysanız görmeniz gereken yerlerden biri de şehrin en ilgi çekici noktalarından olan Puşkin Bulvarıdır. Kafe ve restoranlarla çevrilmiş olan Puşkin Bulvarı’nda güzel bir yürüyüş gerçekleştirdikten sonra etrafında bulanan mağazalarda alışveriş yapabilirsiniz.

8- Donetsk Art Museum

Donetsk Art Museum

Puşkina Bulvarı’na kadar gitmişken görebileceğiniz bir diğer yeri sizlere sunalım. Donetsk Sanat Müzesi, farklı coğrafyalarda yetişmiş yetenekli birçok sanatçıya ait toplam 12.000 parçanın bulunduğu geniş bir koleksiyona sahiptir.

17. ve 19. yüzyıllara ait birçok eserin paylaşıldığı müze,kalıcı ve geçici koleksiyonlara, sanat eserlerine ve sergilere ev sahipliği yapmaktadır. Sanat Müzesi’ni Ziyaret etmek isterseniz pazartesi ve salı günleri dışında 08.30-17.00 saatleri arasında giriş yapabilirsiniz.

9- Lenin Heykeli

Lenin Heykeli

2016 yılında saldırıya maruz kalmış olan Lenin Heykeli, Donetsk’in Artema Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Sovyet ülkeleri için manevi önemi bulunana Lenin Heykeli’ni saldırılar sonucunda hasar görmüş olsa da Donetsk’te ziyaret edebilirsiniz.

*Ukrayna‘nın sevilen şehirlerinden Donetsk’te görülmesi gereken yerler hakkında bilgi sahibi oldunuz. Şimdi sıra görülecek yerleri yakında ziyaret etmeye geldi. Sitemiz üzerinden en avantajlı Donetsk uçuş fırsatlarını görüntüleyebilir, hesaplı fiyatlara uçmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin