Capri Adası’nda Ne Yenir? Ne İçilir?

İtalya’nın masal diyarlarını andıran adası Capri’de denemeniz gereken lezzetleri sizler için derledik.

Birbirinden güzel yemekleri derlediğimiz ‘’ Capri Adası’nda Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ yazımızda, adanın ve Akdeniz mutfağının geleneksel lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Lisemizin başında;

Pezzogna

Pezzogna

Adada tatmanız gereken şeylerden biride, Capri çevresinde sıklıkla avlanan pezzogna yani mercan balığı. Kızartması ve buğulaması yapılan balığın her hali oldukça lezzetli. Vitamin ve protein kaynağı olan bu balığı taze taze yediğinizde tadına doyamayacaksınız.

Ravioli Capresi

Ravioli Capresi

İtalyan lezzetlerinin sıklıkla pişirildiği Capri Adası’nda denemeniz gereken özel lezzetlerden biridir ravioli capresi. Peynirli hamurların domates sosuyla birlikte kavrulduğu bu yemek hem hafif hem de çok lezzetli!

l’impepata di cozze

l'impepata di cozze

Ülkemizde midye dolma olarak bilinen l’impepata di cozze, en taze haliyle Capri Adası’nda deneyebilirsiniz.

Scialatielli

Scialatielli

Bin bir türlü makarna çeşidini bulunduğu İtalya’da sıklıkla yapılan makarnalardan biridir scialatielli. Capri Adası’nda herhangi bir restorana girdiğinizde oldukça lezzetli makarnalar denemeniz mümkün. scialatielli makarnası diğerlerine göre biraz daha kalın ve yassıdır. Makarna severlerin denemesini öneriyoruz.

Caprese Salad

Caprese Salad

İtalya’nın en sevilen salatalarından biri olan caprese salad, mozerella peyniri ve domateslerin muhteşem uyumuyla oluşuyor. Üzerine fesleğen yaprakları serperek deneyebileceğiniz bu lezzet ana yemeklerin yanında Avrupada da sıklıkla tercih edilmekte.

Arancini

Arancini

 

Pirincin lapa hale getirilerek sebzelerle birlikte karıştırıldığı bu lezzetli topları, domates sosuyla birleştirerek tüketebilirsiniz. Yemeklerden önce atıştıracak bir şeyler isterseniz bu lezzeti kaçırmamalısınız.

Capri Pizza

Capri Pizza

Adaya özel lezzetlerin bir diğeri ise mozerella peyniri, domates ve fesleğenin buluştuğu muhteşem Capri pizzası. Canınızın ne zaman çekeceği belli olmayan bu lezzete bayılacağınıza eminiz.

Chiummenzana

Chiummenzana

Domatesin ve zeytinin muhteşem taze makarnayla birleştiği bu hafif tat öğlen yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak. Akdenizin yeşilliklerini ve domatesin en tazesiyle yapılan chiummenzanayı denemeden dönmeyin.

Cuttlefish with Potatoes

Cuttlefish with Potatoes

Mürekkep balığını daha önce denemediyseniz, Capri Adası’nda en lezzetli halini tatma fırsatına sahipsiniz. Patateslerle birlikte kaynatılan mürekkep balıklarının tadına doyamayacaksınız.

Torta Caprese

Torta Caprese

Yiyebileceğiniz en lezzetli bademli keki ister beş çaylarında isterseniz de akşam yemeklerinden sonra tercih edebilirsiniz.

Limoncello

Limoncello

Capri sokaklarından dolaşırken sıcaklardan bunaldığınızda içebileceğiniz en lezzetli alkolsüz içecek taze bir limonata. Hafif tatlı hafif ekşi olan bu lezzet sağlıklı ferahlamak isteyenlerin tercihi.

 *Capri’de gezilecek yerler yazımıza göz atmak ister misiniz ?

*Akdeniz yemeklerinin en güzellerini tadabileceğiniz Capri Adası’nı ziyaret etmek ister misiniz? Dilerseniz Capri uçak bileti sayfamızı ziyaret edebilir, en hesaplı bilet fiyatlarından anında faydalanabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin