Cape Town’da Ne Yenir? | Popüler Cape Town Yemekleri

Güney Afrika’nın cazibe merkezi Cape Town’da ne yenir? Ne içilir? diye merak ediyorsanız hazırladığımız bu liste tam size göre demektir. O halde hemen listemizle sizi baş başa bırakalım 🙂

Cape Town’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Cape Town şehre gelenleri iyi bir şekilde ağırlamak ve onları memnun etmek üzerine kurulu bir şehir. Bu da şehre gelenlerin yeme alışkanlıkları ne olursa olsun mutlaka kendilerine uygun bir şeyler bulabilecekleri anlamına gelmektedir. Özellikle Waterfront bölgesi yeme içme konusunda şehrin en hareketli noktalarının başında gelmektedir.

Ülke mutfağı genellikle Afrika yemek kültürü ve ülkeye göç eden diğer toplulukların yemek alışkanlıkları ile ortaya çıkmış durumda. Yani şehrin kendine özgü çok fazla bir yemek kültürünün olmadığını söylesek yeridir. Bu şehre gelenler için bir farklılık var ki burada şimdiye kadar çok fazla denemediğiniz devekuşu, timsah, zebra gibi değişik hayvan türlerinin etlerini deneme imkanına sahip olabileceksiniz. Tabi deneyebileceğiniz farklı et türlerinin sadece bunlarla sınırlı olmadığını da bilmenizi isteriz. Şehirde farklı lezzetleri denemek isteyenler için mekanların “mixed gril” menüleri tercih edilebilir.

Şimdi hazırsanız “Cape Town’da ne yenir? Ne içilir?” sorusuna bulduğumuz en popüler cevapları sizlerle paylaşmak istiyoruz;

1. Amarula

Amarula
Dünyanın en sevilen likörlerinden: Amarula

Marula ağacının meyvesini içinde bulunduran krematik bir likör olan amarula “Cape Town’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için en sıra dışı içeceklerden biridir. İçkinin alkolü ise marulanın kendinden alkollü olmasından gelmektedir. Bu likör dünyanın en fazla satılan likörlerinden biridir ve müdavimleri epey çoktur.

2. Bira

Bira
Şehirde pek çok farklı birayı tadabilirsiniz.

Cape Town gece hayatı birçok sürprize gebe. Bu yaşam tarzı içinde çok farklı bira çeşitlerini deneyebilirsiniz. Hatta o kadar ki gittiğiniz her mekanda oraya özgü farklı bir birayı içme fırsatına sahip olabiliyorsunuz. Cape Town işte böyle bir yer!

3. Kahve Cenneti Capte Town

coffee
Kahve cenneti Güney Afrika 🙂

Afrika’ya geldiğinizde kahveye doyacağınızdan emin olabilirsiniz. Cape Town’ı keşfe çıktığınızda birçok lüks kahve dükkanının yanı sıra çok sayıda butik kahve durağına da rastlayacaksınız. Nereye giderseniz gidin Cape Town’da mutlaka karşınızda bir kahve dükkanı bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

4. Köri Soslu Biftek

Beef Curry
Beef Curry

Cape Town’a geldiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri de beef curry. Cape Town yemekleri içinde kendisine önemli bir yer bulmayı başaran lezzetli bir et yemeği olan köri soslu bifteği şehrin birçok restoranında tadabilirsiniz.

5. Bunny Chow

Bunny Chow
Bunny Chow

Başta köri olmak üzere çok çeşitli baharatlar, nohut ve patates gibi malzemelerle yapılan iç harcı, farklı bir sunumla, ekmeğin içinde sunulmaktadır. Cape Town’da ne yenir? diye merak edenlerin bu merakını giderecek olan bu lezzet gerçekten denenmesi gereken bir Cape Town yemeği.

6. Kingklip

Kingklip
Kingklip

Cape Town yemekleri içinde balıklarında önemli bir yere sahip olduğunu belirtmeliyiz. Özellikle kingklip ismi verilen kılçığı olmayan ve muhteşem bir lezzete sahip olan balığı Cape Town’a geldiğinizde mutlaka denemenizi öneriyoruz. Lezzetini çok seveceğinizden eminiz.

7. Braai

Braai
Braai

Güney Afrika usulü kebabın adı braai. Ateş üzerine pişen etlerin lezzeti bir başka oluyor. Cape Town’da tıpkı ülkemizdeki gibi olağan bir yemek yeme kültürü olan braai salatalarla ve çeşitli garnitürlerle servis edilmekte ve sokaklarda da bol miktarda yenebilmektedir. Eğer bu mangal türünü yapan bir yer bulursanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

8. Tropikal Meyveler

Tropikal meyveler
Tropikal meyvelerin tadına bakmak ister misiniz?

Rengarenk ve birbirinden lezzetli tropikal meyveler içinizi cıvıl cıvıl yaptığı gibi midenize de bayram ettiriyor. Cape Town yemek kültürü içinde bu muhteşem meyvelerle sık sık karşılaşacağınızı söyleyebiliriz.

9. Şarap

Cape Town Sarap

Cape Town aynı zamanda şehirde bulunan muhteşem bağlarıyla biliniyor. Bu da demek oluyor ki Cape Town’da sizi muhteşem şaraplar bekliyor. Şarap seven bir bünyeye sahip olanlar için iyi bir haber, değil mi? 🙂

10. Biltong

Biltong
Biltong

Güney Afrika’da çoğunlukla antilop etleriyle yapılan bazı yerlerde inek etiyle de yapılan bu kurutulmuş etler bu coğrafyalarda çok sevilen bir besin. Biz de eğer bir Cape Town yeme içme rehberi hazırlıyorsak mutlaka biltong’a da yer vermemiz gerektiğini düşündük.

11. Koeksisters

Koeksisters
Koeksisters

Çörek ve lokma karışımı bir görünüme sahip koeksisters canı tatlı bir şeyler çeken ziyaretçiler için Cape Town’ı daha da güzel yapan şeylerden biri. Cape Town yemek kültürü içinde önemli olan bu lezzete bir şans vermeniz iyi olacaktır.

12. Potjiekos

Potjiekos
Potjiekos

Yahni kültürü ülkemiz vatandaşlarının çok sevdiği bir kültür ve Cape Town’da da dana etiyle yapılan yöresel bir yahni türü olan potjiekos çok sevilen bir lezzet. Bu da bu yemeği denenmesi gereken Cape Town lezzetleri arasına sokuyor.

13. Rooibos Çayı

Roobios Çayı
Roobios Çayı

Yöresel bir bitki olan rooibos ile hazırlanan bu çay, Cape Town’da çok seviliyor. Biraz daha kırmızı ve koyu kıvama sahip olan rooibos çayı genellikle süt eklenerek tüketiliyor ve deneyenler sütle bu çayın çok daha lezzetli olduğunu belirtiyor 😉 Bu çayın pek çok fiziksel rahatsızlığa da iyi geldiği biliniyor.

“Cape Town’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz burada bitti. Siz “bitmedi” diyorsanız eğer o halde listemize eklememizi istediğiniz yemekleri ve içecekleri bizimle hemen yorum kısmından paylaşınız 😉

Daha önce yazdığımız Cape Town yazılarımızı da okumak isterseniz Cape Town gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Eğer sadece yeme içme konularına meraklıysanız bu sefer adresiniz lezzet rehberi yazılarımız olacaktır 😉 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin