Brighton’da Ne Yenir? | 11 Madde ile Brighton Mutfağı

Hamburgerde bagellere kadar çok geniş bir yeme içme seçeneği sunan Brighton, bu konuda ziyaretçilerine oldukça bonkört davranmaktadır. Brighton’un yeme içme kültürü hakkındaki bütün detayları yazımızda bir araya getirdik.

Brighton’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Bir martıyı sembolü yapan ve muhteşem sahili ile insanı kendisine aşık edecek derece güzel bir şehir olan Brighton’a geldiğinizde “Brighton’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için hem İngiliz mutfağından hem de dünya mutfağından birçok farklı lezzeti deneme imkanına sahip olabilirsiniz.

Brighton’da çok kaliteli yeme içme mekanları ziyaretçilerini bekliyor. Hatta şehirdeki mekanlar, bazı otoriteler tarafından ülkenin en iyilerinden kabul edilmektedir. Şehirde çok kaliteli restoran ve büfelerin yanında daha rahat hareket etmek isteyenler için birçok farklı bistro seçeneği de bulunmaktadır. Gerek vejetaryenler için gerekse balık ve et sevenler için şehirde mutlaka yenebilecek kaliteli bir şeyler bulunabilmektedir. Şehirdeki mekanların engelli bireyler için gün geçtikçe kendilerini geliştirmeleri ve daha uygun bir hale gelmeleri ise şehrin insanlara karşı ne kadar saygılı olduğunu da gelenlere göstermektedir. Helal yemek takıntısı olanların da bunu kafaya takmasına gerek yok çünkü şehirde birçok Türk restoranı ziyaretçilere hizmet vermektedir.

Peki en fazla tercih edilen Brighton yemekleri hangileri? Bu sorunun cevapları için birlikte listemize göz atalım mı? ;

1. Bagel

Bagelman (adres ve bilgi)

Bagel

İngiltere’de unlu mamuller çok sevilmektedir. Bunların başında ise bagel ismi verilen poğaçaya benzeyen hamur işi gelmektedir. Bu yiyecek uygun fiyatlı olması ve lezzeti nedeniyle yerli halk kadar şehre gelenlerin de mutlaka denemesi gereken lezzetler arasında bulunmaktadır. Şehirdeki pastanelerde bu yiyeceğin çok farklı versiyonlarını bulmanız mümkün olabilmektedir.

2. Fish and Chips

The Regency Restaurant (adres bilgi)

fish chips
İngiltere’nin geleneksel yiyeceği: fish and chips

İngiltere’nin zaten geleneksel lezzetlerinden olan fish and chips, bir de sahil şehri olan Brighton’da çok yaygın olarak yenmektedir. Hatta bir söylentiye göre İngiltere’de kişi başına düşen fish and chips dükkanının en fazla olduğu şehir Brighton’dur. Şöyle deniz kenarında manzaraya dalıp bu lezzetli fast food tarzındaki deniz ürününü yerken bu şehrin ne kadar güzel olduğunu düşünmeye bol bol vakit bulabilirsiniz.

3. Deniz Mahsulleri

English’s Seafood Restaurant (adres ve bilgi)

Seafood

Bu huzurlu sahil kasabasında, Brighton’da ne yenir? diye merak ediyorsanız öncelikle şehirdeki deniz ürünleri ile ilgili restoranlara uğrayarak çok lezzetli menülerin tadını çıkarmanız gerekiyor. Midyeden, ıstakoza ve birçok farklı balık türüyle hazırlanan yemeklere burada bayılacaksınız.

4. Cream & Tea

Metrodeco (adres ve bilgi)

Cream & Tea
Beş çayı kültürü İngiltere’nin her yerinde yaygın

İngiltere’de başta Devon şehrinde başlatılan ve günümüzde ülkenin her noktasında uygulanan bir ikindi çayı geleneği bulunuyor. İngilizler bu geleneğe cream&tea diyor. Brighton’da da uygulanan bu gelenekte insanlar çay yanında scone ismi verilen bir çeşit kurabiye tüketmektedir. Kurabiyenin içi ise özellikle krema ve reçel ile doldurulmaktadır. Biz de bu geleneği deneyimlemek isteyenler için hemen yukarıya bir mekan önerimizi bıraktık.

5. Dondurma

Cloud 9 (adres ve bilgi)

Dondurma

Özellikle yaz aylarında Brighton’da iseniz sahildeki çok lezzetli dondurmalar sunan dükkanları mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu doğal serinleme yöntemi ile hem vücut ateşinizi düşürebilir hem de gerçek bir dondurma deneyimi yaşamanın keyfini sürebilirsiniz. Bizce çok cazip 🙂

6. İngiliz Şarabı

Lezzetli İngiliz şaraplarının üretildiği Sussex Üzüm Bağları’na bir otobüs yolculuğu ile gidebilirsiniz.

English wine

Eğer şehrin tadını daha keyifli bir şekilde çıkarmak istiyorsanız çok özel üzüm bağlarından elde edilen üzümlerden üretilen aroması, kokusu ve lezzeti ile şarap sevenlerden tam not almayı başaran İngiliz şaraplarını mutlaka “Brighton’da ne yenir? Ne içilir?” listenize eklemelisiniz. Brighton’da bulunan bu kaliteli ve köpüklü şaraplar ile yemeklerinizi çok daha heyecan verici bir deneyime dönüştürebilirsiniz.

7. Bira

Dark Star Brewing Co. (adres ve bilgi)

Bira Brighton

Yemeklerin ve hoş sohbetlerin yanında en fazla tercih edilen şeylerden biri bira. Brighton da bu konuda oldukça iddialı ve şehirde birçok bira fabrikası şu anda lezzetli biralar üretmeye devam ediyor. Dilerseniz bu bira fabrikalarını ziyaret ederek bu içecekleri kaynağından içebilirsiniz. Şehirdeki çok keyifli clublar, barlar ve publar da size bu konuda yardımcı olacaktır ancak buralara giderken sarhoş olmasanız iyi edersiniz; aksi halde içeri giremezsiniz. Şehirdeki huzur ortamının bozulmaması için azami gayret gösteren insanlar, bu huzur bozmaya çalışan insanlara karşı oldukça acımasız davranmaktadır.

8. İngiliz Kahvaltısı

Little Miss Piggies (adres ve bilgi)

İngiliz kahvaltısı
İngiliz kahvaltısında sebze bol miktarda bulunuyor.

Tipik bir İngiliz kahvaltısı, ülkemizdeki yeme içme kültürünün kıymetini bilmeniz konusunda size çok yardımcı olacaktır. Genellikle haşlanmış sebzelerle hazırlanan bu kahvaltı tabakları pek iştahınızı kabartmasa da ülkedeki ve Brighton’daki yeme içme kültürünü daha iyi tanımanız için değerlendirebileceğiniz seçenekler arasında bulunuyor.

9. Rock Candy

Sahil boyunca bu lezzeti kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Rock Candy
Rock Candy

19. yüzyıldan bu yana üretilen bu renkli şekerlemeler, Brighton’a yolu düşenlerin mutlaka denemesi gereken önemli tatlardan biridir. Tıpkı ülkemizdeki pamuk şekeri gibi dolaşmaya çıkanların sahilde mutlaka tattığı bu şekerlemenin özünde şeker kamışından yapılmakta ve çubuk üzerinde satılmaktadır.

10. Kahve

Brighton Coffee House (adres ve bilgi)

Brighton Coffe House
Brighton Coffe House

Geziniz esnasında güzel bir mola vermek istiyorsanız bunun için en iyi şey bir fincan kahve eşliğinde alacağınız bir dilim keki yemek olacaktır. Bunun için dilerseniz alışveriş merkezini dilerseniz de şehirdeki butik veya zincir kahve duraklarını tercih etmek tamamen size kalmış.

11. Sıcak Çikolata

Choccywoccydoodah (adres ve bilgi)

Hot Chocolate
Hot Chocolate

Çikolata seven biriyseniz Brighton’un size mucizeler sunmasını bekleyebilirsiniz. Hatta belki de ömrünüzde tadacağınız en güzel sıcak çikolata burada bile olabilir.

Brighton’da ne yenir? Ne içilir? sorularının cevapları için hazırladığımız bu listemizin size yardımcı olacağını düşünüyoruz. Paylaştığımız linkler de nerelerde bu lezzetleri deneyebileceğiniz konusunda size yardımcı olacaktır. Eğer daha önce bu şehri ziyaret etmişseniz ve listemize yapabileceğiniz öneriler varsa bunları da bizimle paylaşabilirsiniz. 

pinBrighton’da mutlaka görmeniz gereken yerler hakkında bilgilere ve fotoğraflar ulaşmak için Brighton gezilecek yerler listemizi mutlaka incelemenizi öneriyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin