Braga’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 11 Nefis Tat

Portekiz mutfağı dinlerden çok fazla etkilenerek ortaya çok özel bir karışım çıkarmış bir yemek kültürüne sahip. Braga da ülkenin kozmopolit yemek kültürü ile öne çıkan bir şehir. Yazımızda “Braga’da ne yenir? Ne içilir?” sorularının yanıtlarını listeledik…

Braga’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Braga’ya geldiğinizde Portekiz’in klasik mutfağını deneyebileceğiniz birçok mekanla karşılaşacaksınız. Bunun yanı sıra şehir gurme gezginler için çok farklı lezzetlerin de saklandığı bir hazine.

Braga zengin bir çiftçi kültürüne sahip. Bu da Braga yemek kültürü içinde sebzelerin çok önemli bir yere sahip olmasını sağlamaktadır. Şehirde bulunan bazı restoranlar ziyaretçilerine en taze sebzelerden eşsiz yemekler yapabilmek adına kendilerine ait bir bahçe oluşturarak burada lezzetli sebzeler yetiştirmektedir.

Braga tarihi dokusu ve yeşilliği ile olsun ulaşımın kolaylığı ile olsun tam bir turist dostu. Şehirde bulunan başta Minho Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversiteler sayesinde burada hayli fazla öğrenci bulunuyor ve buna bağlı olarak burada sayısız bar, cafe ve restoran görmeniz mümkün oluyor. Haliyle bu şehirde aç kalma gibi bir sorununuzun olmayacağını anlıyorsunuz 🙂

Neyse efenim gevezeliği biraz abarttık galiba 🙂 Biz iyisi mi “Braga’da ne yenir? Ne içilir?” temalı listemize bir göz atalım;

1. Morina Balığı

Morina balığı
Morina balığı ile yapılan yemekler Braga yemek kültürünün temelini oluşturuyor.

Braga zengin balık menüleri ile deniz ürünlerini seven ziyaretçileri çok sevindiriyor. Şehirde pek çok farklı deniz canlısından oluşan menülerle güzel bir ziyafet çekmek mümkün olabiliyor. Bu konuda şehirde bulunan restoranlar sizi oldukça memnun edecektir. Şehirde özellikle morina balığı en çok tercih edilen menüler arasında sizleri bekliyor.

2. Caldo Verde Çorbası

Caldo Verde Çorbası
Caldo Verde Çorbası

Braga mutfağı içinde birçok çorbayı deneyebilirsiniz. Bunların en başında denemeniz gereken çorba ise caldo verde çorbası. Lahana ve tavuk etiyle birlikte çeşitli baharatların ve sosisin eklenmesiyle ortaya çıkan bu çorba oldukça doyurucu bir lezzet.

3. Balık Çorbası

balık çorbası
Balık çorbasını yemeklerden önce deneyebilirsiniz.

Söz konusu Braga lezzetleri olunca balık çorbalarından bahsedilmeyen bir liste kesinlikle Braga’ya ait olamaz. Bölgedeki ünlü restoranlarda hazırlanan muhteşem balık çorbaları yemek öncesi midenizi ziyafete hazırlamak için en ideal seçimlerden biri. Bu muhteşem lezzet balık sevmeyen ziyaretçiler için bile karşı konulamaz kadar güzel.

4. Feijoada

Feijoada
Portekiz usulü Güveçte kuru fasulye: Feijoada

Bir çeşit kuru fasulye güveci olan feijoada Brezilya’nın mutfağının geleneksel yemeklerinden biridir. Domuz etinin ve sığır etinin aynı anda kullanıldığı bu yemek “Braga’da ne yenir?” diye soranlar tarafından karşılaşılan ilk cevaplar arasında bulunuyor.

5. Pastel de Nata

Pastel de Nata
Pastel de Nata

Portekiz’in her pastanesinde rahatlıkla bulabileceğiniz bu lezzet cupcake görünümündedir ve üst kısmı sütlacı andırmaktadır. Bu güzel lezzet özellikle kahvaltılarda poğaça niyetiyle yanında güzel bir içecekle çok eğlenceli bir öğün olabilmektedir. Pastanın özellikle iç kısmı harcındaki bileşimler sayesinde pastayı diğer tatlılardan ayırmaktadır.

6. Alheira Sucuğu

Alheira Sucuğu
Alheira Sucuğu Yahudiler tarafından şehrin mutfağına kazandırıldı.

Ekmek ve sarımsak ağırlıklı olan bu sucuk türü geçmişte bölgeye göç eden Yahudiler tarafından şehrin mutfak kültürüne eklenmiştir. Bugün Portekiz’in en popüler yiyecekleri arasında bulunan bu etten ziyade çeşitli dolgu malzemeleri ile hazırlanmaktadır. Bu lezzeti bugün Braga’ya giderseniz şehirde kurulan gıda pazarlarında satılırken görebilirsiniz.

7. Bira

bira
Şehirdeki barlarda eğlenceli vakitler geçirirken leziz biraların tadına bakabilirsiniz.

Genellikle futbol takımları ve futbolcuları ile bilinen Portekiz’de bir diğer meşhur şey ise bira. Bu da sanırım futbol maçı izlerken biranın çok iyi giden bir içecek olmasından kaynaklanıyor 🙂 Bu nedenle Braga’da iseniz kesinlikle enfes biraların tadına bakmalısınız.

8. Şarap

Şarap tadım günleri
Şarap tadım etkinlikleri ile Braga’nın şarap hazinelerini keşfe çıkın.

Braga yemek kültürü içinde bir diğer önemli içki ise şarap. Bunda şehirde bulunan uçsuz bucaksız üzüm bağlarının ve şarap imalathanelerinin bulunmasının etkisi çok büyük. Öyle ki şehirde sık sık şarap tadım turları düzenlenmektedir.

9. Mandalina

mandalina
Mandalina şehrin önemli tarımsal değerlerinden biri.

Braga çok bereketli topraklara sahip ve burada narenciye üretimi çok fazla. Şehirde üretilen mandalinaların tadı ise efsane. Dilerseniz mandalinaların tadına bakabilir ya da lezzetli bir mandalinalı dondurma yiyebilirsiniz.

10. Francesinha

Francesinha
Francesinha

Portekiz’e özgü bir fast food olan bu ekmek arası yiyeceğin içine domuz eti, sosis, biftek tarzı yiyecekler konarak ve üzerine eritilmiş peynir eklenerek hazırlanır. Bu sandviçin esas numarası ise bira, şarap, viski gibi içeceklerle hazırlanan sosudur. Yanında ise çoğunlukla patates kızartması ile servis edilir. Deneyenlerin tecrübelerine göre güzel ancak olmazsa olmaz olmayan bir lezzet. Tabi içinde domuz eti olduğu için herkesin bu sandviçi denemek istemeyeceğini de söyleyelim.

11. Brigadeiro

Brigadeiro
Brigadeiro

Kakao, çikolata, şeker gibi kelimeleri ağzınız sulanıyorsa bu Brezilya tatlısı Braga mutfağı içinde kalbinizi tam 12’den vuracağa benziyor. İçinde tereyağı da bulunan bu leziz tatlıyı bir akşam yemeği ardından yemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. “Bu tatlıyı biz de yapalım” diye düşünenlerdenseniz buradaki linki inceleyebilirsiniz. Tabi içinde “yoğunlaştırılmış süt” kullanıldığı için bu sütü satan nadir yerleri bulmanız gerekecek.

Sanırım şimdilik bu kadar öneri yeterli 🙂 Tabi Braga mutfağı sadece bu kadar değil ve “Braga’da ne yenir? Ne içilir?” soruları için şehirde daha keşfedilecek bir çok gizli lezzet bulunuyor. Bu konuda sizin de söyleyecekleriniz olursa hemen sayfamızdaki yorum kısmına ışınlanarak bildiklerinizi bizimle paylaşabilirsiniz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin