Basra’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Muhteşem Lezzet

Irak’ın sevilen kenti Basra’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Basra’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Basra’da aç kalmayacağınızdan eminiz.. Irak yemeklerinin büyük bir çoğunluğu Türk yemekleriyle benzerlik gösteriyor ve kentte hemen her restoranda damak zevkinize uygun yemek bulabilmeniz mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Mujaddara

Mujaddara

Pirinç, bulgur ve mercimekten yapılan lezzetli Irak yemeği Mujaddara, Basra geziniz sırasında denemeniz gereken yöresel lezzetlerden biri.

İçerisine sotelenmiş soğanda eklenince tadından yenmeyen bu lezzeti, kentteki ev yemeği kafelerinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

2- Mantı

Manti

Orta Doğu’da oldukça meşhur bir yemek Mantı.. Bizim yemek kültüründen de alışık olduğumuz lezzetlerden biri hem de..

Basra’da hemen her restoranda bulabileceğiniz bu lezzetli yemeğin en önemli özelliği oldukça büyük hamur parçaları ile kapatılması ve iç harcının zenginliği.. Denemenizi tavsiye ederiz!

3- Sabich

Sabich

Irak’ta yaşayan Yahudi dinine mensup halktan kişilerin ülkeye kazandırdığı bu yöresel lezzetin adı Sabich..

Oldukça doyurucu bir sandviç.. Yumuşacık pidenin içerisine patlıcan, haşlanmış yumurta, İsrail salatası, maydanoz, ve humus eklenerek yapılıyor. Yanında ise muhakkak kızarmış patates ve soğan tüketiliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Harissa

Harissa

Orta Doğu’nun en sevilen yemeklerinden biri olan Harissa, Basra’da da bolca tüketilen lezzetlerden biri. 🙂

Genellikle tavuk ve kuzu etinden yapılan bir yulaf lapası olan bu lezzet, Iraklıların sürekli tükettiği yemekler arasında yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Markook

Markook

Bizdeki bazlamaya çok benzeyen Markook, Basra’da yemeklerin yanında tüketilen harika bir hamur işi.

Biraz krep biraz da gözlemeye benzetilen bu lezzet, gezi sırasında ayak üstü bir şeyler atıştırmak isteyenler içinde akla gelen ilk alternatif. Sokak satıcılarında ve pek çok fırında kolaylıkla bulabilmeniz de mümkün.

6- Baytinijan Maqli

Baytinijan Maqli

Bizdeki İzmir köfte” ile neredeyse birebir benzeyen bu lezzetli yemeğe Irak’ta, Baytinijan Maqli deniyor..

Dana kıymasından yapılan iri köfteler, domates sosu ve kalın doğranmış patateslerden oluşan bu yemek, deneyen turistlerin müdavimi olduğu lezzetlerden biri. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Burek

Burek

Irak yemeklerinin bizim yemek kültürümüze benzediğini daha önce belirtmiştik. Burek (Börek), Iraklıların en sevdiği hamur işlerinden biri.

Yufka ve isteğe bağlı bir iç harç ile oluşturulmuş börekleri Basra’da denemenizi tavsiye ederiz.

8- Baladi Peyniri

Baladi Peyniri

Ülkenin yöresel lezzetlerinden biri de Baladi Peyniri.. Ulusal yiyeceklerden biri haline gelen peynirin en önemli özelliği iste hafif ama zengin bir tada sahip olması.

Kentte yer alan marketlerde ve restoranlarda bulabileceğiniz bu lezzetli peynirin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

9- Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı

Basra geziniz sırasında canınız tatlı çekti ve güzel şerbetli bir tatlının hayalini kuruyorsanız; kentte yer alan restoran ve pastanelerde bulabileceğiniz Kadayıf tam da aradığınıza karşılık olacaktır.

Irak’ta kadayıfın müdavimi pek çok kişi yaşıyor. Akşam yemeklerinden sonra da keyifle tüketiliyor. Diğer yandan kentte baklava ve künefe gibi diğer tatlılarımız la karşılaşabilmeniz de mümkün.

*Basra Gezilecek Yerler için.. 🙂

Basra’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin