Ufa’da Mutlaka Görülmesi Gereken 6 Yer

ufa

Rusya’nın bir milyonluk nüfuslu kentlerinden biri olan Ufa,  bölgenin en gelişmiş kentlerinden biri.

4 üniversiteye sahip şehirde öğrenci nüfusu oldukça fazla. Bu durumda gezilecek yerleri ve eğlence mekanlarının sayısını giderek arttırıyor. 🙂

‘’Ufa Gezilecek Yerler’’ yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik..

Listenin ilk sırasında;

Ulusal Müze

Ulusal Müze

Sovyet Caddesi’nde yer alan Ulusal Müze, 180 binden fazla eserin sergilendiği şehrin sanatına ve tarihine ışık tutan önemli bir yapı. Kalıcı ve geçici olmak üzere iki ayrı sergi salonuna sahip müzede toplamda 4 sergi konusu var.

Bunlardan birinci Doğa Tarihi, ikinci Arkeoloji Bölümü, üçüncüsü Bölge Tarihi ve son olarak dördüncüsü de Etnografya..

Salavat Yulaev’in Anıtı

Salavat Yulaev İn Anıtı

Ufa’nın simgelerinden biri olan Salavat Yulaev Anıtı, 1967 yılından beri kent merkezinde yer alan oldukça önemli bir yapı. Bölgenin ulusal kahramanın anısına yaptırılan anıt, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük binici heykeli ve ağırlığı tam olarak 40 tonu buluyor.

Lâle-tülpan Camii

Lâle-tülpan Camii

Muhteşem mimarisiyle dikkatleri üzerinde toplayan Lale-tülpan Camii, Ufa’nın en estetik yapılarından biri. Görenlerin hayran kaldığı cami, aynı zamanda cami olmanın ötesinde bir kutsal ziyaret yeri olarak gösteriliyor.

Yapımı tam 6 yıl süren caminin inşası 2005 yılında tamamlandı ve bölgenin en gösterişli dini yapısı olmaya hak kazandı.

Mutlaka ziyaret edin! 🙂

Zooloji Müzesi

Gezegendeki tüm hayvan gruplarına adanan şehrin Zooloji Müzesi, küçük kuşlardan memeli türünün en büyüğüne kadar hemen her hayvana ait doldurma heykelleri görebileceğiniz dikkat çekici bir adres.

Diğer yandan bölgede eski dönemlerde yaşamış ve soyu tükenmiş olan hayvanlara ait iskeletlerden oluşan bir koleksiyona da sahip. Ailecek gezebileceğiniz müze, Ufa’nın popüler turistik noktalarından biri.

Mutlaka ziyaret edin! 🙂

Devlet Sanat Müzesi

devlet sanatları müzesi

1919 yılında Rus sanatçı Micheal Vasilyevich Nesterov’un girişimiyle kurulan Devlet Sanat Müzesi, pek çok sanat eserini bir arada görebileceğiniz muazzam müzelerden biri.

Şehrin sanata bakış açısını daha iyi anlayacağınız müzede, 107 eşsiz koleksiyon yer alıyor. Koleksiyonlar içerisinde muazzam tablolar ve heykeller mevcut.. 🙂

Halat Park Eğlence Merkezi

Halat Park Eğlence Merkezi

Şehirde öğrencilerle birlikte eğleneceğiniz keyifli noktalardan biri de Halat Parkı.. Parkta halatlar üzerinde yürüyebilir, akrobatik hareketler yapabilir, bisiklet sürebilirsiniz.

Heyecan verici saatler geçireceğiniz Halat Parkı, şehrin turistler tarafından sık sık ziyaret edilen popüler mekanlarından bir diğeri… 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Ufa’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Lezzet

Ufa mutfağı denince akla Rus, Çin ve Hint yemek kültürlerinin sentezlenmiş hali olan farklı bir mutfak geliyor. Ufa’da ne yenir, ne içilir  başlıklı yazımızda şehirde mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri sıraladık. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Ufa’ya seyahat etme telaşı içerisindeyseniz, yemek konusunda şanslı olduğunuzu belirtelim. Çünkü şehir aç kalmayacağınız zenginlikte bir yemek menüsüne sahip. Bir … Devamını oku…

Bizi Takip Edin