Brindisi Gezilecek Yerler | 9 Popüler Turistik Yer

Brindisi

Brindisi, Güney İtalya’nın Adriyatik kıyılarındaki önemli bir şehridir ve bugünkü nüfusu 88 binin üzerindedir. İtalya’nın gelişmesinde aktif rol oynayan şehre bugün yakından bakıyoruz.

Doğal limana sahip olan Brindisi gezilecek yerler, Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan diğer ülkelerle ticareti ilerlettiği için İtalya’nın ekonomisine can veren bir şehirdir. Özellikle tarım, kimya, elektrik üretimi gibi faaliyetlerde etkin bir ekonomisi vardır. Çok eskilere dayanan bir kent olduğundan dolayı efsanelere de konu olmuştur.

#1 Brindisi Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1-Brindisi Limanı 

Brindisi Limanı

Gelişen bir limandır. Adriyatik Denizi’ndeki ticari ve toplu taşıma faaliyetleri için iskeleler, limanlar ve istasyonlarla çevrilidir. Büyük ölçüde ilginç anlara sahne olur ve yürüyüp keşfetmek için harika bir yerdir.

Limanın karşı tarafında İtalyan Askerler Anıtı ve daha kuzeyde şirin balıkçı teknelerini ve yelkenlileri göreceğiniz marina yer alır. Brindisi gezisinde liman kısımları mutlaka görülmelidir.

2- Castello Alfonsino di Brindisi

Castello Alfonsino di Brindisi

Bu tarihi kale, limanın kuzey ucundaki Isola Sant’Andrea’nın kenarında yer almaktadır. 16. yüzyılda, Brindisi limanının girişinde savunma amaçlı inşa edilmiş. Kalenin yapısı tam donanımlı teçhizatlar için uygundur. Saint Adrea Adası’na gittiğiniz zaman muhteşem manzaralar için kaleye çıkabilirsiniz.

3- Santa Maria del Casale

Santa Maria del Casale

Brindisi’nin önemli dini yapıları vardır ve Santa Maria del Casale Kilisesi bunlar arasında en güzeli ve en ünlülerindendir. 13. yüzyılda yapılan kilise güzel panjurlu dış görünümünü koruması için restorasyonlardan geçiyor. Ön cephesi ise bir dizi muhteşem desen, süslü kapı ve renkli tasarıma sahiptir.

Kilisenin iç duvarlarından çarpıcı freskler göreceksiniz. “Son Yargı” tasviri burada ustaca çizilmiştir. Orta Çağ mimarisine örnek gösterebileceğimiz kilise birçok açıdan önemlidir.

4- Pontificia Basilica Cattedrale

Pontificia Basilica Cattedrale

Şehirdeki temel dini yapıdır. 11. yüzyılda Papa İkinci Urban tarafından kutsanmıştır. Eski şehrin kalbinde yer alan bu katedral alışılmadık bir dış görünüme sahip. Katedralin tarzı Romanesk’tir ve ön cephesinde estetik bir çan kulesi ve taş heykeller vardır. Ana sunakta renkli bir vitray pencere ve Aziz Theodore’un kalıntılarını içeren yan şapel bulunur.

5- Lido Azzurro

Lido Azzurro

 

Azzurro Beach, şehir hayatından kaçmak ve kaliteli zaman geçirmek için tercih edilen bir yerdir. Plaj genelde pek yoğun değildir, sakin bir atmosferi vardır. Deniz arasınız iyiyse sahilde güneşlenip İtalyan sularında keyif yapabilirsiniz.

6- Brindisi Arkeoloji Müzesi

Brindisi Arkeoloji Müzesi

Eski şehrin merkezinde, katedralin yanında bulunan arkeoloji müzesi, Brindisi’yi dolaşırken rastlayacağınız heyecan verici bir bina. Tarihi seven ve geçmişi merak edenler bu müzede birçok şey öğrenecek.

Çoğu arkeoloji müzesi, çevresindeki kazılardan çıkarılan materyalleri sergilerken, Brindisi’de durum farklı. Müzenin koleksiyonu liman ve denizden çıkarılan eserler oluşturuyor. Roma döneminden kalma madeni paralar, cam eşyalar, mezarlar ve silahlar dikkat çekicidir.

Brindisi Arkeoloji Müzesi, şehrin ve çevre toprakların tarihini fantastik bir bakış açısıyla ele alıyor.

7- İtalyan Denizcilerin Anıtı

Brindisi Arkeoloji Müzesi

Brindisi’nin en ikonik yapılarından biridir. İhtişamlı yapıt 1933’te yapılmış ve 53 metreye kadar çıkıyor. Yükseklik korkunuz yoksa en tepeden. Çevresindeki parklarda yürüyebilir ve biraz mola vermek isterseniz çayınızı yudumlayabilirsiniz.

8- Parco Urbano del Cillarese

Parco Urbano del Cillarese

Limanın batı ucunda yer alan bir doğa harikasıdır. Güneşli günlerde gezintiye çıkmak için idealdir. Birkaç küçük gölet, bisiklet parkuru ve çocuk parkı gibi çeşitli aktivitelere uygun alanları var. Klasik bölgelerden sıkıldıysanız değişiklik yapabilirsiniz.

9-Piazza Santa Teresa 

Piazza Santa Teresa 

Şehrin popüler meydanları arasındadır. Meydanın bulunduğu yerde Santa Teresa Kilisesi ve Prefettura Di Brindisi gibi bazı önemli mimariler yer alıyor. Limana da yakın olmasıyla burası için bir tür geçiş yolu diyebiliriz.

*İtalya’nın her tarafı turistik merkez desek pek de yanılmayız. Brindisi’nin adı Bologna, Venedik, Napoli, Bari gibi çok duyulmuyor olabilir. Ancak buranın da kendine özgü sakin bir atmosferi var. Ticaretin gelişmesinden dolayı sokaklarda gezerken farklı lezzetleri ve kültürleri görebiliyorsunuz.

Brindisi’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Yemek

brindisi sarabı

İtalya’nın muhteşem lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Brindisi’ye doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? ‘’Brindisi’de Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere kentin yöresel lezzetlerini derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Öncelikle Brindisi’de asla aç kalmayacağınızdan eminiz. Kentin muhteşem sokaklarını dolaşırken karnınız acıktığında hemen bir restorana girip şehrin yöresel lezzetlerini tatma şansı elde edebilirsiniz. Listenin ilk sırasında; 1- … Devamını oku…

Bizi Takip Edin