Tenerife

Tenerife, İspanya’ya bağlı İber Yarımadası’ndaki Kanarya Adaları’nda bulunuyor. İspanya ana karasına 1.300 kilometre uzaklıkta yer alan ada, Gran Canaria, La Gomera ve La Palma zinciri merkezinde eşsiz bir konuma sahip. Kanarya Adaları’nın en büyüğü olan Tenerife, 21 belediyeden oluşuyor. Kanarya Adaları’nın nüfusunun %43’ünü barındıran Tenerife adası, tarihi şehir dokusu ve muhteşem denizi ile İspanya’nın ve dünyanın önemli turistik yerlerinden biridir.

Arkeolojik çalışmalara göre adada yerleşim Guançeler ile başladı. 1494 yılında Alonso Fernandez, askeri birlikleriyle birlikte Tenerife’yi ele geçirdi. Bu işgalden sonra adada yaşayan tüm yerli halk köle yapıldığı için Guançeliler zamanla yok oldu. İleriki yıllarda Portekiz, İtalya ve Almanya’dan gelen göçlerle ada halkı bugünkü halini aldı.

2011 yılında yapılan sayıma göre Tenerife’nin nüfusu 908.555’den oluşuyor. İspanya’nın en kalabalık adası olan Tenerife’de, Katolik, Müslüman ve Hindü gibi bir çok farklı kültürden kişi yaşıyor.  Tenerife’de step iklimi görülüyor. Bu yüzden adada genellikle sıcak bir hava etkili. En soğuk ay 17.4 derece ile ocak ayı, en sıcak ay ise 25.2 ile ağustos ayı.

Doğal güzellikleri ile popüler Tenerife’de çeşitli etkileyici tarihi yapılar bulunuyor. Tenerife ziyaretiniz sırasında onlarca farklı türdeki hayvanı görebileceğiniz Loro Parque, Tenerife Plajı ve adaların en büyük parkı Parque Sanabria gibi doğal güzelliklerle beraber şehrin sembolü Auditorio de Tenerife, kentin koruyucusu Meryem’e adanmış Candelaria Bazilikası, 19. yüzyılda tarımı büyütmek için taştan inşa edilen Guimar Piramitleri, Avrupa’nın en görkemli su parkı Siam Park, doğa ve mimarinin birleştiği Casa de Los Balcones ve oyuncak bebek koleksiyonlarını içeren ARTlandya Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz.

Heyecan dolu ve eğlenceli bir tatil arayışında olanlar Tenerife’den çeşitli aktivitelere katılabilir. Tüplü dalış ile meşhur olan ada da muhteşem volkanik kayaları görebilir, sörf, rüzgar sörfü, paraşüt ve jet-ski gibi su sporlarına katılabilir, Masca Vadisi ve Punta de Teno bölgelerinde arazi yürüyüşü yapabilirsiniz.

Tenerife dünyanın en büyük ve ünlü karnavallarından biri olarak tanınan Santa Cruz de Tenerife Karnavalı’na ev sahipliği yapıyor. Hem İspanya’dan hem de uluslararası ziyaretçisi olan karnaval, şehrin vazgeçilmez bir parçası. Yılın tümü aktif olan karnaval grupları şubat ayında en hareketli halini alıyor. Şubat’tan itibaren 3 hafta eğlencenin hiç durmadığı karnaval döneminde sokak partilerine katılabilir, kıyafet yarışmalarına girebilir veya performansları izleyebilirsiniz.

Tenerife’de Tenerife South ve Tenerife North adlı iki havalimanı var. Şehre Türkiye’den direkt uçuş olmasa da İspanya’dan aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. Tenerife’ye İspanya’nın çeşitli bölgelerinden feribot seferi de yapılıyor.

İspanya’nın Tenerife şehrini ziyaret etmek için Schengen vizesi almanız gerekiyor. Ancak gri, yeşil ve siyah pasaport sahipleri 180 gün içerisindeki 90 günü aşmayan seyahatlerinde vizeden muaflar.