Pakistan

Savaşların ve darbelerin gölgesinde kalmış güzellikleriyle Pakistan, Güney Asya’da bulunan İslam ülkelerinden biridir. Eski bir Hindistan şehri olan Pakistan,1947 yılında İngiliz sömürgesinden kurtulmuş ve bağımsızlığını ilan etmiştir. Sömürge dönemlerinden kurtulup özgürlüğüne kavuşan şehrin komşuları arasında; kuzeyde Afganistan, doğuda Çin ve Hindistan, kuzeybatıda İran bulunmaktadır.

20.yüzyılda kurulmuş olan bu topraklar tarihi boyunca Gazneliler, Babürlüler, Delhi Sultanlığı ve İngiliz Krallığı’nın etkisi altından kalmış, farklı kültür ve medeniyetlerden etkilenmiştir. Uzun süre İngiltere sömürgesi altında bulunan ülke birçok anlamda değişikliğe uğrasa da ülke halkının dini inancı farklı şekillenmiştir. Pakistan halkının nüfusunun %96’sı Müslüman, %3’lük kısmıysa Hindu ve Budist’tir.

Müslüman ülkeler arasında İran’dan sonra en büyük ikinci Sunni nüfusuna ev sahipliği yapan ülkenin İslami hassasiyeti ve dini hoşgörüsü çok yüksektir. Ülke genelindeki sayısız medresesi sebebiyle ‘’Medreseler Diyarı ‘’ olarak adlandırılması, birçok din hocasının olması ve çok sayıda din eğitimi alan öğrenciler sebebiyle dini yoğunluğun fazlasıyla yaşandığı bir ülkedir Pakistan.