Islamabad

Pakistan’ın başkenti İslamabad, ülkenin en büyük şehirlerinden biridir. Planlı çalışmalarla başkent olması amacıyla düzenlenmiş olan şehir yeşil alanları, aktivite noktaları ve saldırılara karşı alınan güvenlik önlemleriyle dikkat çekiyor.1960 yılında inşa edilmiş olan şehir 1 milyonu aşan nüfusuyla kalabalık bölgelerden biridir. Çok sayıda insana ev sahipliği yapan şehirde yaşam standartları daha yüksek olduğu için orta ve üst sınıftan insanlara hitap etmektedir.

İsmi ‘’ İslam Şehri ‘’ anlamına gelen İslamabad, ülkenin en düzenli ve en kozmopolit şehridir diyebiliriz. 1 milyon nüfusu içerisinde birçok farklı milletten insanı barındıran şehir her inanca ve farklılığa saygılı olmayı ilke edinmiş durumda. Ülkede halkın %95’i Müslüman olmakla beraber kalan azınlığı Hinduizm ve Hristiyanlık mensubu kişiler oluşturmaktadır bu da ülkede din çeşitliliği yaratmaktadır.

Kültür farklılığı sadece din alanında değil dil anlamında da yaşanmaktadır. Dil anlamında halk arasında en çok konuşulan Punjabi dilidir ve aslında bu dil Hindistan ve Pakistan’da konuşulan özel bir lehçedir. Tabi Islamadab’ta çoğunlukla popüler gezi noktaları ve alışveriş merkezlerinde ikinci dil olarak İngilizce konuşulduğu için yabancı dili olanlar için iletişim kurmak oldukça kolay olacaktır.