Nepal

Azerbaycan’a bağlı özerk bir cumhuriyet olan Nahcivan, Türkiye’nin doğu komşularından biridir. Türkiye ilke kısa bir sınır çizgisi bulunan Nahcivan’ın diğer komşuları arasında; doğuda Ermenistan ve güneyinde İran bulunmaktadır. Küçük sayılabilecek ve az nüfuslu bir ülke olan Nahcivan’da 2018 sayımlarına göre 452,800 kişi yaşamını sürdürmektedir. Ülke toprakları Azerbaycan’ın %6’lık kısmını oluştururken, ülkenin bulunduğu bölge oldukça dağlıktır diyebiliriz. Dağlık alanların yanı sıra %20’lik bir kısmını ovalardan oluşan ülkede tarıma elverişli alan sayısı da azımsanamayacak bir orandadır.

Belirli bir döneme kadar Türkiye toprakları içerisinde bulunan ülkede; Türk, Rus, Ukraynalı, Azeri, Kürt ve Ermeni kökenli insanlar yaşamlarını sürdürmektedir. Bulunan nüfusun %28’i şehir merkezinde yaşamakla beraber tarımla uğraşan halk ovaların bulunduğu bölgelerde yoğunlaşmıştır. Küçük bir ülke olmakla beraber 228 adet orta öğretim ve 2 adet üniversite bulunmaktadır.

Çok sayıda öğrencinin bulunduğu Nahcivan eğitim için de tercih edilen ülkelerden biridir. Azerbaycan’ın özerk topraklarından biri olan şehrin tarihini, gezilecek yerlerini ve yemek kültürünü Nahcivan Gezi Rehberi yazımızda keşfedebilirsiniz.