Maldivler

Tropikal bir ada ülkesi olan Maldivler, Hint Okyanusu’nda Sri Lanka ve Hindistan’a yakın noktalarda konumlanmış 1.200 adadan oluşmaktadır. Bu adaların 1.000’den fazlası kullanılmazken 281 adada yerleşim bulunmaktadır ve bu adalar ‘’otel ada’’ olarak ziyaretçilerin konaklamalarına uygun hale getirilmiştir. Bu adalar grubu toplamda 300 km2’lik bir alanı kaplamakla beraber bu alanında sadece 5.8 km2’lik alanı yerleşim yeri olarak kullanılmakta ve adalar arası kara bağlantısı olmaması sebebiyle deniz araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır.

Balayı ülkesi olarak bilinen Maldivler ’in tercih edilmesindeki en önemli faktörlerden bazıları beyaz kumlardan oluşan temiz sahilleri ve turkuaz rengi okyanus sularıyla bir cenneti andırıyor olmasıdır. Bu güzelliği birçok ülkenin dikkatini çekmiş olacak ki Maldivler tarihi boyunca sayısız ülkenin sömürgesi olmuş ve en son 1965 yılında İngiltere’nin sömürgesinden kurtulup bağımsızlığına kavuşmuştur. Çok uzun süre Hristiyan ülkelerin sömürgesi altında kalmış olsa da bu adalarda halkın çoğunluğu   İslamiyet inancına sahiptir.

Tropikal iklime sahip olan bu ülkede her dönem 25 derece civarında olan sularında yüzebilir, bir yandan Hindistan cevizi suyunuzu yudumlayabilirsiniz. ’Cennetten bir köşe ‘’ olarak adlandırılan Maldivler Gezi Rehberi sayfamızı inceledikten sonra dilerseniz ülkenin diğer şehirlerine de göz atabilirsiniz.