Male

Sayısı 1,200’ü bulan ada topluluklarının başkenti olan Male, Maldivler ’in en önemli şehirlerinden biridir. Maldiv halkının büyük bir bölümüne ev sahipliği yapan Male Adası’nda 2017 yılında yapılan nüfus sayımlarında ada nüfusu 142.900 olarak belirlenmiştir. Çok geniş bir yüzölçümü olmasa da Male şehri aradığınız her şeyi bulabileceğiniz; alışveriş, restoran, konaklama seçenekleri ve aktiviteleriyle diğer şehirlerden sıyrılıp ön plana çıkmaktadır.

Halkın yüzde %98’i Müslüman olan Maldivler ‘de olduğu gibi Male şehrinde de halk İslam dini kurallarına uygun bir hayat sürmektedir. Ancak bu bilgi sizi yanıltmamalı çünkü Maldiv halkı gelen turistlerin inanışlarının farklı olmasını göz önünde bulundurup, oldukça hoşgörülü ve farklı inanışlara saygılı davranmaktadır. Tabi halkın Müslüman olması sebebiyle Male’da bulunan restoranların birçoğunda domuz eti servis edilmemekte ve alkol menüsü bulunmamaktadır. Bu sorunu konaklama yaptığınız otelin restoran ve bar kısmını kullanarak çözebilirsiniz. Gelen turistlerin etkilenmemesi adına dünya mutfağının yemeklerini orijinal haliyle yapan otel restoranları domuz etlerine mutfağında yer vermekte aynı zamanda yemeklerin yanında alkol servisi yapmaktadır.

Sayısız tropikal adadan oluşan Maldivler ‘de sadece Male Adası’nı değil diğer adaları da keşfetmek istiyorsanız sürat motorları, halk botları ve deniz uçakları kullanılmaktadır. Gideceğiniz mesafeye ve kullanacağınız araca göre ödeyeceğiniz ulaşım ücreti 10 $ – 500 $ arasında değişiklik gösterebilir. Male hakkında bilinmeyenleri keşfettiysek dilerseniz Male Gezi Rehberi sayfamıza devam ederek daha fazlası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.